|

Otomobil sporlarında hafta sonu 4 organizasyon yapılacak

Otomobil sporlarında hafta sonu 4 organizasyon düzenlenecek.

Yeni Şafak
17:14 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:24 - 24/05/2017 Çarşamba
AA
Otomobil sporlarında hafta sonu 4 organizasyon var
Otomobil sporlarında hafta sonu 4 organizasyon var

Otomobil sporlarında hafta sonu 4 organizasyon düzenlenecek. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Türkiye Karting Şampiyonası, Türkiye Tırmanma Şampiyonası ve İSOFF Challenge 2017 Serisi'nde 2. ayak yarışlarının yanı sıra Tarihi Batı Anadolu Rallisi de bu hafta sonu koşulacak.

Türkiye Karting Şampiyonası 2. ayak yarışı, 27-28 Mayıs'ta İzmir Ülkü Park Yarış Pisti'nde düzenlenecek. Formula mini (7-12 yaş), Formula junior (13-16 yaş), Formula senior (15 yaş üzeri) ve Formula master (32 yaş üzeri) olmak üzere 4 ayrı kategoride koşulacak üçer yarıştan oluşan organizasyonun ilk gününde, sıralama turlarının ardından ilk yarışlar gerçekleştirilecek. Organizasyon, ertesi gün ikinci yarışlar ve ödül töreniyle sona erecek.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 2. ayağı, 27-28 Mayıs'ta Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından Afyonkarahisar Belediyesi katkıları ile Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Kocatepe Anıtı'na çıkan Zafer Yolu'nda, 6 kilometrelik parkurda 3 çıkış üzerinden düzenlenecek yarışın ilk çıkışı saat 12.30'da, ikincisi 14.00'te, üçüncüsü ise 16.30'da verilecek.

İSOFF Challenge 2017 Serisi 28 Mayıs Pazar günü Çiftalan parkurunda, ikinci ayak ile devam edecek. Ekipler, etap zamanlarına göre tur atlayarak finale kadar çıkmak için mücadele edecek. Sıralama turlarının ardından toplu startı verilecek yarış 3 etaptan oluşacak. 12 tur sürecek ilk etapta, en iyi zamanları yapan 16 yarışçı bir sonraki etapta start almaya hak kazanacak. On tur sürecek 2. etapta, sadece en hızlı 8 yarışmacı ekip finale çıkabilecek. Sekiz tur koşulacak finalde finiş bayrağını ilk gören birincilik kupasını kaldıracak.

Bu yıl 20'ncisi gerçekleşecek ve FIVA B grubu etkinliği olan Tarihi Batı Anadolu Rallisi ise 27-28 Mayıs'ta OYAK Renault'un ana sponsorluğunda Bursa'da düzenlenecek. Organizasyon, 27 Mayıs Cumartesi sabahı OYAK Renault Bursa fabrikasında idari ve teknik kontrolün ardından start alacak. Rallinin ilk günü, Mustafalı Mevkisi ardından İznik Gölü içinden geçerek OYAK Renault fabrikasında tamamlanacak.

Rallinin ikinci günü, Crowne Plaza Bursa'dan start alacak. Gemlik tarafındaki parkurun ardından aynı yerde finişe ulaşacak ekipler, gala yemeğinde ödüllerini alacak. OYAK Renault 20. Tarihi Batı Anadolu Rallisi gelirinin bir kısmı Tohum Otizm Vakfına aktarılacak. Rallide Tohum Otizm Vakfı Bursa öğrencileri ve velileri de araçlarda yarışmacılara eşlik ederken, OYAK Renault Motor Kulübü de 6 araçlık bir mini turing ekibiyle start alacak.

#2. ayak
#Ardeşen
#Ardeşen Off-road Kulübü
#ÇAYKUR
#otomobil sporları
#Spor Toto
#Türkiye Off-Road Şampiyonası
#Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu
7 yıl önce
default-profile-img