|

Otomobiller duygularımızı anlayacak

ABD’li teknoloji şirketi Affectiva, ilerleyen yıllarda otomobillerde kullanılması beklenen gelişmiş bir yüz tanıma yazılımı geliştirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre sürücülerin hislerini yüzlerinden takip edecek teknoloji, sürücülerin ruh hallerine göre onları uyararak daha sağlıklı sürüş gerçekleşmesine yardımcı olacak.

Yeni Şafak ve
14:55 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Duyguları anlayan yazılımın ilk örneklerinin 2018 yılı içerisinde araçlarda görülmesi bekleniyor.
Duyguları anlayan yazılımın ilk örneklerinin 2018 yılı içerisinde araçlarda görülmesi bekleniyor.

ABD’deki silikon vadisinde çalışmalarını sürdüren teknoloji şirketi Affectiva, sürüş teknolojisiyle ilgili yüz tanıma yazılımı geliştirdiğini açıkladı.

Cnet’in haberine göre geliştirilen yüz tanıma yazılımının geleceğin yarı sürücüsüz otomobillerinde de kullanılması beklenirken sürücülerin kötü hissettikleri durumlarda aracın kontrolünü eline alarak güvenli bir yolculuk sağlayacak.


Akıllı telefonların ön kamerasına benzer bir sistemle 33 farklı yüz şeklini tanıyabilen yazılıma yüklenen 5 milyondan fazla yüz ifadesinin sayesinde kişinin mimiklerinden duygu durumunu ve ruh halini tespit edebiliyor. Temelde 7 farklı duyguyu tespit edebilen sistemin ani duygu değişimlerine de uyum sağladığı belirtiliyor.

Affectiva şirketinin ürün müdürü Abdelrahman Mahmoud’un yaptığı açıklamaya göre sürücülerin duygularını izleyebilen araçların üzgün ve sinirli olduklarında sürücüleri rahatlatabileceğini ve dikkatleri dağıldığında onları uyaracağını belirtti.


Bununla birlikte şirket yetkilileri geliştirilen bu yeni teknolojinin hayata geçirilmesi için Alman ve Japon otomobil üreticileriyle çalıştıklarını belirtirken 2018'de prototiplerinin hazır olacağının altını çizdi.




#Affectiva
#Duygu
#sürücüsüz araç
7 yıl önce