|

Pagani'den yeni canavar Huayra Roadster

İtalyan spor otomobil üreticisi Pagani, yeni otomobili Huayra Roadster'i tanıttı. Mercedes-AMG M158 motorunun kullanıldığı spor otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 2.8 saniyede ulaşabiliyor. İşte, dünya çapında sadece 100 adet üretilecek otomobilin tüm detayları...

Yeni Şafak
16:49 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Pagani Huayra Roadster 2.28 milyon euro satış fiyatına sahip.
Pagani Huayra Roadster 2.28 milyon euro satış fiyatına sahip.

Süper spor otomobilleriyle ünlü İtalyan üretici Pagani, yeni şaheseri Huayra Roadster'i gün yüzüne çıkardı. Önümüzdeki ay düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nı beklemeyen Pagani, Huayra Roadster'i beklenmedik bir şekilde kamuoyu ile paylaştı. Mercedes-AMG M158 motorunun kullanıldığı otomobil ilginç özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.





Şirket CEO'su Horacio Pagani'nin 'bu zamana kadar üzerinde çalıştığımız en karmaşık proje' olarak nitelendirdiği Huayra Roadster, çift turbo beslemeli 6.0 litre V12 motora sahip. 754 beygir güce sahip otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 2.8 saniyede ulaşabiliyor. Huayra Roadster'ın motorunda 1000 nm tork bulunuyor. Bu da otomobilin mükemmel bir şekilde ivmelenmesini sağlıyor. Otomobilin kalkış sırasında sürücüyü 1.8G kuvvetine maruz bıraktığı ifade ediliyor.





1,280 kg ağırlığa sahip Huayra Roadster, Coupe modeline göre 80 kg daha hafif. Diğer taraftan fren sisteminde de değişikliğe giden Pagani, 380mm karbon seramik kaplı Brembo fren diskleri tercih etti. G kuvvetinin etkisini azaltmak Pirelli'nin de özel lastik tasarladığı ifade ediliyor.



Pagani Huayra Roadster'in satış fiyatı 2.28 milyon euro olacak ve yalnızca 100 adet üretilecek.







#Pagani
#Huayra Roadster
7 yıl önce