|

Uber'in kazası milyonluk yatırımı durdurdu

Uber'in ABD'nin Arizona eyaletinde gerçekleştirdiği sürücüsüz araç testlerinde feci bir kaza meydana geldi. Kazaya dair herhangi bir detay açıklanmazken, Uber'in Arizona'da yürüttüğü sürücüsüz otomobil çalışmalarını durdurduğu belirtildi.

Yeni Şafak
16:36 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Uber, sürücüsüz otomobil çalışmalarında Volvo XC90 kullanıyor.
Uber, sürücüsüz otomobil çalışmalarında Volvo XC90 kullanıyor.

Son dönemde sürücüsüz otomobil teknolojisine yatırım yapıldığı biliniyor. Google, Uber, Tesla, Ford ve Volvo gibi şirketler başta olmak üzere, teknoloji ve otomotiv devleri bu alanda birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyor.



Fakat Uber'in devam eden test çalışmaları sırasında geçtiğimiz günlerde yaşadığı kaza, milyonluk yatırımın Arizona'da duraklatılmasına neden oldu.





Yukarıdaki fotoğrafta gördüğümüz üzere Uber'in sürücüsüz aracı feci bir kaza gerçekleştirdi. Üstelik kaza esnasında Uber'den iki görevli de aracın işleyişini kontrol ediyordu.



Ürkütücü görünen kazada kimsenin yaralanmadığı açıklandı. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise hangi aracın kusurlu olduğu belirtilmedi. Polis raporuna göre kazadan dolayı Uber'in aracı suçlu görülmüyor.



Geçtiğimiz yıl da Uber'in San Francisco'da gerçekleştirdiği test sırasında araç kırmızı ışıkta geçmişti. Bunun üzerine San Francisco'daki testler bir süre askıya alınmıştı.






#Uber
#Kaza
7 yıl önce