|

Volkswagen dizel motordan vazgeçiyor

Dizel motorlarındaki emisyon skandalı nedeniyle başı belaya giren Volkswagen, önümüzdeki yıl itibarıyla hibrit ve elektrikli motorlara ağırlık verecek. 2018'de yenilenmesi öngörülen Polo ve Golf'te ağırlıklı olarak benzinli ve hibrit modellerin yer alacağı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
16:12 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Volkswagen'in 2018 itibarıyla benzinli ve hibrit modellere ağırlık vereceği iddia ediliyor.
Volkswagen'in 2018 itibarıyla benzinli ve hibrit modellere ağırlık vereceği iddia ediliyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen'in dizel motordan ağzının yandığını duymayan kalmadı. Düşük yakıt tüketimi için kullanılan bir yazılımın, CO2 emisyon salınımını artırdığı tespit edildi ve şirkete ABD'de rekor ceza kesildi. Skandalın tüm dünyaya sıçramasıyla VW'nin marka değeri ciddi manada zedelendi.



Şirketin bu skandalı hala atlatamadığı her gelişmeden belli oluyor. Bildiğimiz üzere skandalın ardından Volkswagen, hibrit ve elektrikli otomobil konseptlerini tanıttı ve bu yönde ağırlık vereceğini açıkladı. Şirket cephesinden gelen yeni haberler, 2018 itibarıyla değişimin hızlanacağı ve küçük hacimli dizel motorların yavaş yavaş kalkacağı yönünde.



Özellikle hatchback modellerde (Polo ve Golf) dizel motoru düşünmeyen şirket, bu araçlar için yeni nesil benzinli motor ve hibrit seçeneği getirecek. Bu motorlardan bir tanesi 1.5 TSI EVO Blue Motion. Bu benzinli motorun hep performanslı hem de tasarruflu olacağı ifade ediliyor.



Konuyla ilgili açıklama yapan VW Ar-Ge Başkanı Frank Welsch ise şu açıklamalarda bulundu:



  • Önümüzdeki bu süreç fazla uzakta değil. Kullanıcılar elektrik ve benzili motorlardan oluşan hibrit modellere yönelecek.

VW'nin elektrikli ve hibrit modellere yönelmesinin bir başka sebebi de AB'nin uyguladığı katı emisyon kuralları. Zira AB kurallarına göre araçların emisyon değerlerinin belli bir oranın altında olması gerekiyor. Bunu sağlamanın en kolay yolu ise elektrikli veya hibrit otomobil üretmek. Zira bu otomobiller yakıt masrafından kurtarmanın yanı sıra çevreyi de kirletmiyor. Elektrikli otomobillerde içten yanmalı motor bulunmadığı için zaten CO2 salınımı olmuyor. Hibritlerde ise elektrikle karma olduğu için bu değer oldukça düşük oluyor.









#Volkswagen
#Dizel
#Hibrit
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce