|

Otomotivin gözü Paris’te

Otomotiv dünyasının kalbi Avrupa'da yılın en büyük buluşması Paris Otomobil Fuarı'nda atıyor. İlk kez kapılarını 1898 yılında açılan fuar, aynı zamanda dünyanın en eski otomobil organizasyonlarından biri unvanını da taşıyor. 2014 yılında 1.2 milyondan fazla ziyaretçiyi çeken Paris Otomobil Fuarı'nda bu yıl katılım ve ziyaretçi rekorunun da kırılması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 22:18 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Resmi açılışı yarın yapılacak fuar 16 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Yaklaşık 150 yeni modelin tanıtıldığı fuarda, Fransız üreticiler Peugeot, Citroen ve Renault kendi evlerinde olmanın avantajını da kullanıyor. Standart ve hemen satışa sunulacak yeni modeller dışında fuarda, süper spor otomobiller, en yeni elektrikli modeller ve büyük SUV'lar da sahne alıyor. Daha önce Cenevre, Detroit ve Çin dışında hiçbir fuarda yer almayacağını açıklayan Volvo'nun bu kararının şoku geçmemişken, Paris'e Aston Martin, Ford, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce ve Mazda katılmayacağını açıkladı. Katılım maliyetinin 20 milyon avro gibi yüksek bedellere ulaşması yüzünden markaların bu kararı aldığı konuşuluyor.



FUARDA TÜRKİYE İMZASI


Paris Otomobil Fuarı'nda Türkiye pazarını çok yakından ilgilendiren ve yüksek satış adetlerine ulaşacak çok sayıda model de sergi aldı.



Ancak bunlar arasında Türkiye'de üretilen modeller fuarda yoğun ilgi çekti. Toyota Adapazarı fabrikasında üretimi başlayan ülkemizin ilk SUV'u C-HR, dünyada sadece Bursa'da üretilecek Renault Megane Sedan, önümüzdeki ay öncelikle ülkemizde satılmaya başlayacak Honda Civic Sedan ülkemizin gururu olarak Paris'te görücüye çıktı. Tümüyle yeni modeller dışında yine ülkemizde üretilen Renalut Clio ve Hyundai i10 da kapsamlı bir makyaj sonrası taze yüzleriyle ziyaretçilerle buluştu.



Renault, BURSA'DAN DÜNYAya açıldı

Fuarın ev sahiplerinden Renault, Bursa'da üretilen Megane Sedan ve Koleos'un dünya tanıtımını Paris'te yaptı. Talisman'a benzeyen şık hatlarıyla dikkat çeken Megane Sedan, ekim sonunda satılmaya başlanacak.



CIVIC SEDAN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Honda Civic'in sadece Türkiye'de üretilecek Sedan versiyonu Paris'te Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. 10. Nesil Civic HB ile aynı anda sergilenen yeni versiyon, büyümüş hatları ve yeni teknolojileriyle fuarda beğeni topladı.



SW İLE AİLE TAMAMLANDI

Paris'te Bursa fabrikasında üretilen Egea ailesinin en yeni üyesi Station Wagon'u Avrupalı tüketicilerin karşısına ilk kez çıkartan Tofaş, ağırlıklı olarak Avrupa'da satacağı yeni modeliyle aileyi de tamamlamış oldu.



PARİS'TE İZMİT RÜZGARI ESTİ

Hyundai'nin İzmit Fabrikasın'da üretilen i10 modeli Paris'te yeni haliyle ilk kez Avrupa'da sergilendi. Araç görüntüsü, sportif hava girişleri ve yükseltilen donanım seviyesiyle beğeni topladı.



462 BEYGİR AMA 2.5 LT YAKIYOR

Porsche Panamera 4 E-Hybrid'i tanıttı. 462 HP güç üreten plug-in hybrid motorlu otomobil, 100 km'de sadece 2.5 litre yakıt tüketiyor.


#Otomotiv
#Paris Otomobil Fuarı
7 yıl önce