|

2016 KPSS Alan Bilgisi sınav giriş belgesi - ÖSYM öğrenci girişi

2016 KPSS alan bilgisi sınav giriş belgesi almak için haberimizden faydalanabilirsiniz. ÖSYM tarafından 22 Mayıs tarihinde yapılan KPSS genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavlarının ardından şimdi de Alan Bilgisi sınavı yapılacak. 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek sınav için giriş belgesini ve yerlerini burada verdiğimiz ÖSYM öğrenci giriş paneli üzerinden öğrenebilirsiniz. İşte 2016 KPSS alan bilgisi sınavı bilgileri.

Yeni Şafak
22:53 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 20:06 - 27/05/2016 Cuma
Diğer

2016 KPSS alan bilgisi sınavı için giriş belgesi ve yerlerini öğrenmek isteyen adaylar buradan tüm detayları öğrenebilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Mayıs Pazar günü yapılacak olan KPSS Alan bilgisi sınavı için son hazırlıklar yapılıyor. Sınava girecek olan binlerce aday, sınav giriş belgesini almak ve sınav yerlerini öğrenmek istiyor. ÖSYM öğrenci girişi yapmak için haberimizde verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. İşte 2016 KPSS Alan bilgisi sınavı hakkındaki bilgiler ve sınav giriş belgesi alma işlemleri.



almak için tıkla



için tıkla



KPSS Alan Bilgisi sınavı 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.


2016 KPSS sınav bilgileri


BAŞVURU SÜRESİ : 17-31 Mart 2016



SINAV TARİHİ (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) : 22 Mayıs 2016



SINAV TARİHİ (ALAN BİLGİSİ) : 29 Mayıs 2016



SINAV SAATİ : Sabah oturumları 09.30, Öğleden sonra oturumları 14.00



KPSS SINAV ÜCRETİ : Her oturum için 55,00 TL ücret yatırılacaktır. Bir oturuma girmek isteyen adaylar 55,00 TL, İki oturuma girmek isteyen adaylar 110,00 TL, Üç oturuma girmek isteyen adaylar 165,00 TL, Tüm oturumlara girmek isteyen adaylar 220,00 TL yatıracaklardır.



ÖABT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 24 Temmuz 2016, 09.30, 55,00 TL (ÖABT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 165,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)



DHBT BAŞVURU SÜRESİ: DHBT başvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihlerindedir. Adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.



DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 6 Kasım 2016, 09.30, 55,00 TL (DHBT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 110,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL'si, 21 Eylül- 3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında ödenecektir.)



KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV MERKEZİ TERCİHİ

29 Mayıs 2016 tarihinde sabah ve öğleden sonra iki oturumda yapılacak KPSS ALAN BİLGİSİ sınavlarına katılacak adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir.







OTURUM BİLGİLERİ


Aday Başvuru Formunun bu alanına sınavın hangi oturumuna girileceği işaretlenecektir. Tüm adaylar, 22 Mayıs 2016 tarihi Sabah oturumuna girmek ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamak zorundadırlar Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın 22 Mayıs 2016 tarihi Öğleden Sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak da 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak ÖABT'ye katılacaklardır.



Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak KPSS Sabah oturumu ile birlikte 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır.



Adayların 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarına girmeleri isteğe bağlıdır. Adaylar, 22 Mayıs 2016 tarihi Sabah oturumu (Genel Yetenek ve Genel Kültür) dışındaki oturumlardan hangilerine katılacaklarını bu alanda belirteceklerdir.



Adaylar işaretledikleri oturumlara göre bina ve salonlara atanacaklarından sınava girilecek oturum mutlaka işaretlenmeli, girilmeyecek oturumlar boş bırakılmalıdır.



Adayların, sınavın hangi oturumuna gireceklerine karar vermeden önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve sınavın hangi oturumuna girmelerinin gerekli olduğunu belirlemeleri yararlarına olacaktır.



2016-KPSS başvuru işlemini gerçekleştiren adaylar, daha sonra oturum değişikliği veya oturum yükseltme işlemlerini, basvuru süresi içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilirler.



Sınav ücreti yatırıldıktan sonra yine başvuru süresi içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden oturum değişikliği veya oturum yükseltme işlemlerini yapabilirler. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra yapılan oturum yükseltme işlemleri için gerekli olan sınav ücreti farkı süresi içinde yatırılmalıdır. Aksi durumda adayın son yaptığı güncelleme işlemine göre Başvuru Kayıt Bilgisinde ödenmedi olarak görülen oturum bilgisi iptal edilecektir.



İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ İSTEĞİ


Bu alanı işaretleyen adaylara Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş için geçici şifre üretilecektir. Bu işlem için adaydan herhangi bir ücret alınmayacaktır. Bu şifrenin en kısa sürede ÖSYM'nin internet adresinden değiştirilmesi gerekmektedir.



SINAV OTURUMLARI


Sınav, 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır.



22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun süresi 120 dakika, 22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun süresi 100 dakika, 29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacaktır.



ÖABT, 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.



DHBT, 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.




SINAVDA UYGULANACAK TESTLER


Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Oturumlara göre uygulanacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de Tablo-1'de verilmiştir. Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçıklarına yapılan işaretler kesinlikle değerlendirilmeyecektir. Cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir.



ÖABT'de yer alan yabancı dil sınavlarına ait sorular ilgili dilde hazırlanacaktır.



SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN
BELGELER


a) 2016-KPSS/ÖABT/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:



Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav/test tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.



Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.



Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.



Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.



b) NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:



Adayın sınava girebilmesi için ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur.



Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı kabul edilecektir Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınavda kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.



Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır.



Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.



Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.



Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.



ADAYLARIN İNTERNET ORTAMINDA YAPABİLECEKLERİ İŞLEMLER


Adaylar; kılavuz bilgilerine, sınavlar ve başvurular ile ilgili duyurulara, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişeceklerdir. Ayrıca; başvuru işlemini tamamladıktan sonra, https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yapabileceklerdir.



Yukarıda belirtilen İnternet adreslerinde adayların yapabileceği başlıca işlemler şunlardır:



a) Bireysel başvuru hakkı olan adaylar için İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapma



b) Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görme



c) ÖSYM'nin belirleyeceği tarihlerde, sınava ilişkin bilgiler ile kimlik ve iletişim bilgilerini değiştirme



d) Eğitim bilgilerini öğrenme, varsa engel durumu bilgilerini görme/inceleme



e) Sınava giriş belgesi edinme



f) Sınav/yerleştirme sonuç bilgilerini öğrenme



g) Tercih yapma



h) Cevap kâğıdını görüntüleme



i) Evrak referans numarası alma ve şifresini değiştirme




KPSS Alan Bilgisi sınavı nedir?


Alan bilgisini içeren A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır.



Yönetmelik kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için, yönetmeliklerine göre ya sadece KPSS sonuçlarını göz önünde tutarak doğrudan atama yapacaklar ya da KPSS sonuçlarına göre belirleyecekleri belli bir puan üzerinde puan almış adayları çağırarak giriş sınavlarını kendileri yapacaklar ve bu giriş sınavının sonuçlarına göre personel alacaklardır.



Adaylar, sınavdan sonra A Grubu Kadrolar için ilan veren kamu kurum ve kuruluşlarına doğrudan başvuracaklardır. B Grubu Kadrolar için adaylar ÖSYM'nin tercihlerle ilgili yapacağı veya kurumsal alımlarda kamu kurumlarınca yapılacak duyurulara göre hareket edeceklerdir.



Kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için, KPSS'den sonra ayrı bir giriş sınavı yapmayacaklarsa adayların atanma için nasıl başvuracaklarını, giriş sınavı yapacaklarsa başvuruları nasıl alacaklarını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlar ile kendi özel mevzuatı gereğince arayacakları genel ve özel şartları ve KPSS puan türünü basın yoluyla verecekleri ilanlarla duyuracaklardır. Adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının eleman alımı öncesinde Yönetmelik hükümlerine göre verecekleri ilanlarda geçerli koşulların duyurulacağını göz önünde tutmalıdır.



2016 KPSS alan bilgisi sınav giriş belgesi almak için haberimizden faydalanabilirsiniz. ÖSYM tarafından 22 Mayıs tarihinde yapılan KPSS genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavlarının ardından şimdi de Alan Bilgisi sınavı yapılacak. 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek sınav için giriş belgesini ve yerlerini burada verdiğimiz ÖSYM öğrenci giriş paneli üzerinden öğrenebilirsiniz. İşte 2016 KPSS alan bilgisi sınavı bilgileri.


#2016 KPSS alan bilgilsi sınavı
#ÖSYM
#KPSS sınav giriş belgelsi
#Sınav yerleri
#ÖSYM öğrenci giriş
8 yıl önce