|

2016 KPSS sınav soruları ve cevapları burada! ÖSYM KPSS soruları cevapları

2016 KPSS sınav sorularını ve cevaplarını buradan görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularını ve cevaplarını görmek isteyen adaylar haberimizde verdiğimiz bilgilere bakabilirler. Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavlarının soruları yayınlandı. Alan bilgisi sınavı soruları ise sınav sonrasında ÖSYM'den yayınlandığı zaman burada olacak.

Yeni Şafak
22:13 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:14 - 28/05/2016 Cumartesi
Diğer

2016 KPSS sınav soruları ve cevaplarını haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Mayıs'ta düzenlenen KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarının soruları ve cevapları yayınlandı. 29 Mayıs Pazar günü yapılacak olan KPSS Alan bilgisi sınavının soruları ise ÖYSM tarafından yayınlandığında haberimizde paylaşacağız. KPSS sınavları ile ilgili merak edilen tüm detayları ve geçmiş dönemlere ait sınav sorularını buradan görebilirsiniz. İşte 2016 KPSS sınav soruları, cevapları ve detaylı bilgiler.



için tıkla



için tıkla



için tıkla



  1. 2016 KPSS Alan bilgisi sınavı 29 Mayıs tarihinde yapılacak. Sınavdan bir süre sonra ÖSYM soruları ve cevapları yayınlayacak. Alan bilgisi soruları yayınlandığında haberimizden erişebilirsiniz.


KPSS soruları yayımlandı


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM) bugün yapılan 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinde yayımladı.



ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına saat 18.10'dan itibaren erişilebildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:



"2016-KPSS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."



KPSS, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak iki oturumla devam edecek.



29 Mayıs Pazar günü sabah 09.30 ve öğleden sonra 14.00'te başlayacak oturumların süresi ise 160 dakika olacak.



Pazar sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, öğleden sonraki oturumda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.







ÖABT SINAV MERKEZİ TERCİHİ


Sınava başvuru süresi bittikten sonra ÖABT sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği 8-13 Haziran 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz.



SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU


Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, yurt dışından almış olduğu diplomasının denkliği için KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılması gereken adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu amacı taşımayan adaylar, bu alanı boş bırakacaklardır. Bu alanda işaretleme yapan adaylara “Denklik" puanı hesaplanacak, bu alanda işaretleme yapmayan adaylara “Denklik" puanı hesaplanmayacaktır.



MEZUN OLDUĞU ÜLKE ADI VE KODU


SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU alanında işaretleme yapan adaylar, bu alana mezun olunan ülke adı ve kodunu Tablo-5'den bularak yazacaklardır.



BİR KAMU KURUMUNDA ÇALIŞMA DURUMU


Bir kamu kurumunda çalışanlar aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı işaretleyeceklerdir. Diğer adaylar boş bırakacaklardır.



Adaylar, başvuru süresi içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bu bilgilerinde düzeltme/değişiklik yapabileceklerdir. Bu bilgilerde düzeltme/değişiklik yapılması amacıyla Merkezimize gönderilen dilekçeler/belgeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.



1) Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum.



2) Bir kamu kurumunda sözleşmeli kamu personeli olarak çalışıyorum.



3) Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum.



PUAN HESAPLAMASINDA KULLANILACAK YABANCI DİL BİLGİSİ


Birden fazla dilde YDS puanı edinmiş olan adayların en yüksek YDS puanı, YDS ağırlığının olduğu KPSS puanı hesaplamalarında değerlendirmeye alınır. Bu adaylardan diğer dildeki YDS puanının hesaplamaya katılmasını isteyenlerin bu isteklerini bu alanda belirtmeleri gerekmektedir. Başvurudan sonra bu bilgilerinde değişiklik olan adayların ise kullanılmasını istedikleri YDS puanını sınavdan önce Merkezimize dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir.



OTURUM BİLGİLERİ


Aday Başvuru Formunun bu alanına sınavın hangi oturumuna girileceği işaretlenecektir. Tüm adaylar, 22 Mayıs 2016 tarihi Sabah oturumuna girmek ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamak zorundadırlar Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın 22 Mayıs 2016 tarihi Öğleden Sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak da 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak ÖABT'ye katılacaklardır.



Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak KPSS Sabah oturumu ile birlikte 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır.



Adayların 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarına girmeleri isteğe bağlıdır. Adaylar, 22 Mayıs 2016 tarihi Sabah oturumu (Genel Yetenek ve Genel Kültür) dışındaki oturumlardan hangilerine katılacaklarını bu alanda belirteceklerdir.



Adaylar işaretledikleri oturumlara göre bina ve salonlara atanacaklarından sınava girilecek oturum mutlaka işaretlenmeli, girilmeyecek oturumlar boş bırakılmalıdır.



Adayların, sınavın hangi oturumuna gireceklerine karar vermeden önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve sınavın hangi oturumuna girmelerinin gerekli olduğunu belirlemeleri yararlarına olacaktır.



2016-KPSS başvuru işlemini gerçekleştiren adaylar, daha sonra oturum değişikliği veya oturum yükseltme işlemlerini, basvuru süresi içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilirler.



Sınav ücreti yatırıldıktan sonra yine başvuru süresi içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden oturum değişikliği veya oturum yükseltme işlemlerini yapabilirler. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra yapılan oturum yükseltme işlemleri için gerekli olan sınav ücreti farkı süresi içinde yatırılmalıdır. Aksi durumda adayın son yaptığı güncelleme işlemine göre Başvuru Kayıt Bilgisinde ödenmedi olarak görülen oturum bilgisi iptal edilecektir.



İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ İSTEĞİ


Bu alanı işaretleyen adaylara Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş için geçici şifre üretilecektir. Bu işlem için adaydan herhangi bir ücret alınmayacaktır. Bu şifrenin en kısa sürede ÖSYM'nin internet adresinden değiştirilmesi gerekmektedir.



SINAV OTURUMLARI


Sınav, 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır.



22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun süresi 120 dakika, 22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun süresi 100 dakika, 29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacaktır.



ÖABT, 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.



DHBT, 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.



2016 KPSS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?


KPSS 2016 Lisans bölümü puan hesaplaması nasıl olur? Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile kolaylıkla hesaplayabilirsiniz



KPSS LİSANS P3 PUANI



55 NET 70 PUAN

62 NET 75 PUAN

72 NET 80 PUAN

84 NET 85 PUAN

91 NET 90 PUAN


KPSS Maratonu Başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri oturumuyla başladı. Sınava girecek adaylar sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın etti.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tüm yurt genelinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başladı. Sınava girecek olan binlerce aday sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın etti. Sınava memur olmak isteyen üniversite mezunları ile öğretmen adayları giriyor. Sınava girecek olan adaylar, sınav merkezlerinin önündeki güvenlik noktalarında aranarak sınava alındı. ÖSS'ye giren öğrencilere oranla daha tecrübeli olan adayların, tecrübeye rağmen hala aynı heyecanı taşıdıkları gözlendi.


Daha önce de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girdiğini belirten Halim Çolak, “Çok heyecanlıyım şu an. İkinci defa sınava giriyorum. İlk sınav da güzeldi. Şu anda bir kamu kuruluşunda çalıyorum zaten. Öylesine giriyorum bu sınava. Ama yine de heyecan var" diye konuştu.


Yıllardır KPSS'ye girdiğini ifade eden Ahmet Çolak ise, “Kamu Personeli Sınavı'na çok girdim. Ben zevkine giriyorum zaten. Heyecanım yok. Çok girince artık esprisi kalmıyor. Kazanamayacağımızı da bildiğimiz için, sıkıntı yok" dedi.



2016 KPSS sınav sorularını ve cevaplarını buradan görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularını ve cevaplarını görmek isteyen adaylar haberimizde verdiğimiz bilgilere bakabilirler. Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavlarının soruları yayınlandı. Alan bilgisi sınavı soruları ise sınav sonrasında ÖSYM'den yayınlandığı zaman burada olacak.


#2016 KPSS
#KPSS soruları ve cevapları
#ÖSYM
#KPSS soruları
#Alan bilgisi
8 yıl önce