|

2016 Ramazan pidesi fiyatları - Bursa’da fiyatlar korunacak

2016 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar? Ramazan ayı yaklaşırken hiç şüphesiz en çok merak edilen konuların başında “Zam” geliyor. Vatandaşlar zam söylentilerinden ise oldukça rahatsız durumda. Ramazan pidesi de gündeme gelirken zam yapılacak mı söylentileri herkesi merak içerisinde bıraktı. Peki 2016 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar?

12:02 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 18/03/2022 Cuma
Diğer
Ramazan Pidesi
Ramazan Pidesi
2016 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu? Ramazan pidesinin fiyatları son zamanlarda tartışılmaya başlandı. İstanbul'da pide fiyatlarına zam yapılmayacağı açıklanırken, Bursa'da ise fiyatın korunacağı belirti. Peki 2016 Ramazan pidesi fiyatı ne kadar?

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, 340 gram ramazan pidesinin fiyatının 2 lira olacağını söyledi.

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında olan pidelerin fiyatları belirlendi. Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, bu sene ramazan pidelerinin 40 gram azalacağını bildirdi. Pidenin geçen seneki 2 lira fiyatını koruması için gramajı düşüreceklerini ifade eden Yılmaz, un ve diğer mamullerin pahalı olması sebebiyle gramajda değişikliğe gittiklerini dile getirdi. 3 yıldır devam eden 250 gram ekmeğin 1 liraya satılmasına devam ettiklerini belirten Yılmaz, "Bursa'da fırıncılara fiyat baskısı yapmıyoruz. Ancak ekmek üreticileri çeşitli fiyatlara ekmek satıyor. Bu fiyatların bu şekilde devam edip etmeyeceği tüketiciye bağlı. Bu sene fiyatlarda değişiklik yapmayacağız. Vatandaşların sofrasından pide eksik olmasın diye zam yapmadık" şeklinde konuştu.


"PİDE SAHTEKARLARINA DİKKAT"

Vatandaşların fırınlardan ve kapalı mekanlardan pide almasını isteyen Yılmaz, "Piyasada sokak ortasında satılan ucuz pideler insan sağlığını tehdit edebilir. 3 tanesi 2 lira olan pidelere vatandaşlarımız itibar etmesin. Bizim tabii ki fiyat konusunda bir yaptırımımız olamaz. Ama gramajı düşürerek fiyatla oynanırsa gerekeni yaparız" ifadelerini kullandı

Pide fiyatları 1.5 TL olabilir

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı "Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi." dedi.

Ramazan pidesinin ortalama 1.5 TL'den satılması bekleniyor.

Balcı, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim, Denetim ve İstişare Kurulu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşan Balcı, ramazanda pide fiyatlarının bu yıl değişmeyeceğini söyledi.

Ramazan pidesi fiyatlarının geçen yılki fiyat olan 6 lira olarak belirlendiğini aktaran Balcı, "Oda başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda 2016 yılında ramazan ayında uygulanacak pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmamasını hususunda odalarımızla mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim bu açıklamış olduğumuz azami 6 lira olan fiyat geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynıdır." diye konuştu.

Balcı, geçen yıl haziran ayında federasyon olarak yaptıkları basın toplantısında açıkladıkları "kilogramı 6 liradan fazla olmayacak" ifadesinin aynısını kullandıklarını aktardı. Balcı, şöyle devam etti:

"Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi. Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda başkanlarımız maliyet hesabını yaparken, bunu dikkate alarak maliyet hesaplarımı yaptılar."

Ekmeğin zararlı olduğu yönünde söylemleri eleştiren Balcı, "Buğdayın genleriyle oynanmıştır. Bunun için undan yapılan hiçbir şeyi tüketmeyin" şeklinde açıklama yapan kişilerin, ekmek değil lahmacun tükettiğini iddia etti.

Balcı, lahmacunun da undan yapıldığına dikkati çekerek, "Tüketici olan halkımızın da kesinlikle bunun gibi yanlış açıklamalara itibar etmemesi gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.
#Ramazan pidesi
#Pide fiyatları
#Ramazan
8 yıl önce