|

2016 TEOG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 TEOG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 dönem şeklinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları 8'inci sınıf öğrencileri tarafından heyecanla bekleniyor. TEOG sınav sonuçları ile ilgili merak edilen ayrıntılı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:55 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:27 - 28/05/2016 Cumartesi
Diğer

2016 TEOG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte bu sorunun yanıtı hem öğrenciler hem de veliler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında TEOG ilk dönem sınavları 25-26 Kasım 2015 ikinci dönem sınavları ise 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapıldı. Bu sınavların ardından öğrenciler ve ailerleri sonuçları beklemeye başladı. Sizler için derlediğimiz bu haberden 2016 TEOG sınavları ile ilgili detaylı bilgileri ve açıklamaları inceleyebilirsiniz.



2016 TEOG ikinci dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


MEB'in düzenlemiş olduğu TEOG ikinci dönem sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. MEB'in takviminde de sonuçların açıklanacağı tarih yer almamakta. Ancak TEOG sonuçları, önceki dönemlerde yapılan ve açıklanan zaman dilimine bakıldığında sınavlardan sonra yaklaşık 2 ay sonra açıklanıyor. Bu durumda 27-28 Nisan 2016'da yapılan TEOG ikinci dönem sınav sonuçları 2016 Haziran ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.



açıklandığında buradan öğrenebilirsiniz



ORTAK SINAVLARINSONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ


Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul Sistemine işlenecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.



Özel liselere kayıtlarda "tarih" uyarısı


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklandıktan sonra özel okullara kayıt işlemlerinin başlatılacağını bildirdi.



Şamlıoğlu, AA muhabirine, özel liselere öğrenci kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Özel lise kayıtlarına ilişkin geçen yıl bazı düzenlemelere gidildiğini anımsatan Şamlıoğlu, bu kapsamda özel okulların, TEOG uygulamasıyla yapılan merkezi sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak MEB onaylı yönetmeliklerine göre öğrenci kaydı yapabileceklerini belirtti.



Şamlıoğlu, özel okullara kayıt takviminin 2016 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nda yayımlanacağını ifade etti.



Öğrencilerin, YEP ilanı ile yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınmaya başlayacağı tarihler arasında özel okullara kayıt işlemlerini yapabileceklerini aktaran Şamlıoğlu, "Özel okullar, TEOG sisteminde yapılan merkezi sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak bakanlık tarafından onaylanmış yönetmeliklerine göre öğrenci alabilecekler." dedi.



Özel okullara kayıt yaptıran öğrencilere tercih ekranının açılmayacağını hatırlatan Şamlıoğlu, bu öğrencilerin okul değiştirme taleplerinin nakil döneminde mümkün olabileceğini söyledi.



- Bursluluk koşullarında "yüzde 5" barajı


Özel okulların, Bakanlığın belirlediği kontenjan giriş takvimine göre yüzde 5'lik dilimden burslu öğrenci almak için sisteme öğrenci sayısı girişi yapabileceklerini de belirten Şamlıoğlu, şu bilgileri verdi:



"Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilecek. Yerel şartları dolayısıyla, Türkiye genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden karşılayabilecekler. Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacak. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecek."



TEOG'da şimdi ailelerin sınavı başlıyor


TEOG sınavı sona erdi. Ailelerin dışarıda, öğrencilerin içeride ter döktüğü sınav sonrasında heyecanlı bekleyiş devam ediyor. TEOG öncesinde olduğu kadar sınav sonrasında da ailelerin çocuklarına yaklaşımları çok önemli ve bu süreçte ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Sınavdan umduğunu bulamayan öğrenciler ailelerinden görecekleri tepki ile ilgili kaygı yaşıyor. Peki, bu durum karşısında ailelerin beklenti ve tutumu nasıl olmalı? Biltek Okulları Rehberlik Bölüm Koordinatörü Melike İlerisoy, bu süreçte aileleri daha dikkatli olması konusunda uyarırken, sınav başarısının hayat başarısının önüne geçmemesi gerektiğini söylüyor.



SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ


a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.



b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.



c. Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.



ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.



d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.



e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.



f. 8'inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.



g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.



ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.



h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.



Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması


Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır



Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması


Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır.




Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.


Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.



Yerleştirmeye esas puanın hesaplanmasına dair örnek Ek-3'te verilmiştir.



Velisinin yurt dışında bulunduğu sürede öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını Bakanlığa bağlı olmayan yurt dışındaki eğitim kurumlarında gören öğrencilerin, yerleştirmeye esas puanın hesaplanması, ortak sınav puanı ile yurt içinde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları dikkate alınarak hesaplanacaktır.



KKTC' deki ortaokullarda öğrenim görenlerin yıl sonu başarı puanları, Türkiye'de öğrenim gören öğrencilere uygulanan hükümlere göre belirlenecektir.



6, 7 ve/veya 8'inci sınıf öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin “yerleştirmeye esas puan" hesaplaması aşağıdaki gibi yapılacaktır.



- Üç öğretim yılından bir yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:



6'ncı sınıf – yurt içi



7'nci sınıf - yurt dışı



8'inci sınıf - yurt içi



-Üç öğretim yılından iki yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:



6'ncı sınıf – yurt içi



7'nci sınıf - yurt dışı



8'inci sınıf - yurt dışı



YEP = ( (YBP6 + ((YBP6 + YBP8) /2) + YBP8) + AOSP )/2



YEP = ( (YBP6 x 3) + AOSP )/2



Eğitimlerinin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin YEP'i, AOSP'nın ötelenmesiyle hesaplanacaktır.



-Üç öğretim yılının tamamını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:



Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirmeye esas puan hesaplaması yapılabilmesi için, öğrenciler her iki dönem yapılacak olan ortak sınavlara katılmak zorundadırlar. Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünce yapılan sınavlarda 1'inci dönemde alınan başarılı puan (45 ve üzeri), 2'nci dönem okul tarafından yapılan yazılı puanı olarak kullanılacaktır.



Ek Puan


TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.



Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarı puanının



- Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u,



- Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u,



- Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i,



- Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si oranında ek puan eklenir.



Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katılıp her iki sınavda da başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecenin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.



Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında ulusal elemelerden geçtikten sonra uluslararası sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir.



Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ÖDSGM'ye ibraz eden öğrenciler yararlanabilir.



YEP = (AOSP / 700) x 500



Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar ÖDSGM'de olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde ÖDSGM'ye ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.



Ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi gereğince dikkate alınmayacaktır.



ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,



b. Cevap kâğıdının, dönüş sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,



c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,



ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,



d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,



e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,



f. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında öğrencinin yanında bulundurması,



g. Sınav evrakının dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,



ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.



h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.



2016 TEOG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 dönem şeklinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları 8'inci sınıf öğrencileri tarafından heyecanla bekleniyor. TEOG sınav sonuçları ile ilgili merak edilen ayrıntılı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.


#2016 TEOG sınav sonuçları
#MEB
#TEOG
#TEOG ikinci dönem sonuçları
8 yıl önce