|

Adana'daki etkili sağanak! İşte Adana hava durumu!

Adana'da hava durumu nasıl olacak? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece olması bekleniyor? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Kentte dün etkili olan yağış sonrası su basan iş yerlerinde temizlik çalışması başlatıldı.

Yeni Şafak
12:31 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:35 - 30/05/2016 Pazartesi
AA

Adana'da dün etkili olan sağanak nedeniyle su basan iş yerlerinde temizlik ve hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Kentte dün öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle merkez Yüreğir ilçesindeki Levent Mahallesi'nde faaliyet gösteren bazı peynir, cam ve pencere imalathaneleri su altında kaldı. Yağmur suyunun dolduğu iş yerlerindeki makine ve teçhizatlar zarar gördü. Peynir imalathanesinin sorumlusu Ramazan Şahin, yaptığı açıklamada, aşırı yağış nedeniyle iş yerlerini su bastığını, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirtti. Şahin, makinelerin yağmur nedeniyle çalışamaz durumda olduğunu ve üretim yapamadıklarını belirterek, "Zararımızın 150 bin lirayı bulacağını düşünüyorum." dedi.



Pencere imalathanesinin sorumlusu Abdullah Turan ise iş yerlerindeki zararın 100 bin lirayı geçebileceğini ifade ederek, "Yaklaşık 11 gün önce de yağmur yağmış, iş yerimize su dolmuştu. Önlem alınması için belediyeyi aradığımda dilekçeyle başvurmamız gerektiği belirtildi. Dünkü yağmurla birlikte iş yerimize dolan suyla makine ve teçhizatlarımız zarar gördü." diye konuştu. Bu arada, iş yerlerine dolan yağmur suyu Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerince vidanjörle çekilirken, ekipler, bölgede tıkanan rögarları da iş makineleriyle açtı.



#Adana
#Adana hava durumu
#Hava durumu
8 yıl önce