|

Antalya'daki yolsuzluk operasyonu

Gözaltına alınan 80 kişiden 4'ü emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı

Yeni Şafak
09:15 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:15 - 1/06/2016 Çarşamba
Diğer

Akdeniz Üniversitesinde kantin ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 zanlıdan 4'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildi.



Üniversiteside 2013'teki kantin ihaleleriyle ilgili bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bazı adreslere düzenledikleri operasyonda gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri sürüyor.



İfade işlemleri tamamlanan zanlılardan 4'ü serbest bırakıldı.



Operasyonda, eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil K'nın eşi K.K. ve avukat oğlu T.K, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim A. ve eşi, eski genel sekreter Teoman K'nın eşi M.K. ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı A.T'nin de aralarında bulunduğu 80 zanlı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet" suçlarından gözaltına alınmıştı.



Antalya Emniyet Müdürlüğünün, üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında bilirkişiler ile yaptığı araştırmada, yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğu belirlenmişti.





#Akdeniz Üniversitesi
#Kantin ihaleleri
#Yolsuzluk operasyonu
8 yıl önce