|

AÖF öğrenci otomasyonu girişi nasıl yapılır? aof.anadolu.edu.tr

AÖF öğrenci otomasyonu girişi nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin eğitim bilgilerinin yer aldığı sisteme nasıl giriş yapılacağını haberimizden öğrenebilirsiniz. Açıköğretim Üniversitesi öğrencileri dönem notlarına, sınav sonuçlarına ve kayıt bilgilerine kolayca erişebiliyor. İşte AÖF öğrenci otomasyonu giriş paneli ve detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
21:20 - 24/05/2016 вторник
Güncelleme: 21:47 - 24/05/2016 вторник
Diğer

AÖF öğrenci girişi nasıl yapılır? diye merak edenler buradan tüm detayları öğrenebilirler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerinin sayfalarına giriş yaparak sınav sonuçlarını, ders kitaplarını, sınav itirazlarını, kayıt bilgilerini, dönem notlarını ve daha bir çok bilgiyi görüntüleyebildiği öğrenci otomasyonuna burada verdiğimiz bağlantıdan giriş yapabilirsiniz. AÖF öğrencileri aof.anadolu.edu.tr adresinden E-posta veya T.C kimlik no ve şifreleri ile profillerine giriş yapabilirler. AÖF şifrelerini unutanlar kayıtlı oldukları bürolardan yeni şifre alabilirler. İşte AÖF öğrenci giriş paneli ve detaylar.



yapmak için tıkla



e-Öğrenme Hizmetleri Öğrencilerin İnternet üzerinden istedikleri zaman ve mekânda bireysel özelliklerine uygun olarak ders çalışmalarına olanak tanıyan bir dizi elektronik öğrenme hizmetinden oluşan e-Öğrenme hizmetleri; e-Kitap, e-Televizyon, e-Alıştırma, e-Sınav, e-Danışmanlık, e-Sesli Kitap, e-Destek ve e-Seminer bileşenlerinden oluşmaktadır. Öğrenciler, e-Öğrenme etkinliklerinden ücretsiz olarak 7 gün 24 saat yararlanabilmektedirler.



Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler


 Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi



 Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi



(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)



Sınav Soru ve Cevapları ile Sınav Sonuçlarının İnternette Yayımlanması



Geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayımlanmaktadır. Ayrıca dönem içerisinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır.



Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.



Öğrenciler, 2015-2016 öğretim yılında kayıtlı oldukları derslerden aşağıda belirtilen tarihlerde ara sınav ve dönem sonu sınavına gireceklerdir.





Ara sınava katılamayan öğrenciler dönem sonu sınavına katılabilirler. Sınav Giriş Belgesinde öğrencilerin sınavlarına hangi derslerden, hangi il, ilçe, bina, salon, tarih ve saatte gireceği bilgileri yer almaktadır.



Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde AÖF Bürolarından veya www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümünden T.C. Kimlik No ve şifreleri ile giriş yaparak sayfalarından alacaklardır.



Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar. Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.



Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.








Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme


Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre belirlenir.



Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.



Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.



Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.



Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir.



Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.



Büro, Sınav Merkezi ve Kişisel Bilgi Değişiklikleri


Öğrenciler; adres, büro, sınav merkezi, e-posta adresi, telefon numarası ve iş-meslek bilgisi değişiklik işlemlerini www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümünden T.C. Kimlik No ve şifreleri ile giriş yaparak sayfalarından, AÖF bürolarından veya Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi 0 850 200 46 10-19 (10 hat) ya da 444 10 26 arayarak yaptırabilirler.



Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu veya Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezinden yapılamayan kimlik bilgisi değişiklik işlemleri için öğrenciler, yeni bilgilerine ait resmî belgelerle (mahkeme kararı, uluslararası aile cüzdanı, nüfus kayıt örneği gibi) bizzat AÖF bürosuna başvurmalıdırlar. Öğrencilerin değişiklik işlemlerini eş, anne, baba, kardeş gibi yakınları yaptıramazlar.



Sınav merkezi değişikliği, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi değişikliği yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar.



Mezuniyet ve Sonrası İşlemler


Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması ve Diploma Eki (Diploma Supplement) verilir.



Mezunlara verilen diploma ve diğer belgelerle ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.



İkinci Üniversite


Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ilan edilen programlarına İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.



Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak hâlen kayıtlı olanlar İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapamazlar.



İkinci Üniversite ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresindeki İkinci Üniversite bağlantısından erişilebilmektedir.



İNTERNET HİZMETLERİ


1. e-Öğrenme Portalı



Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri programlarının web sitelerine, duyurulara, kılavuzlara, akademik takvime geçmiş sınav sorularına ve öğrenci çalışma alanına e-öğrenme portalından ulaşılabilmektedir.



2. Anadolu Üniversitesi e-Posta Hizmetleri ve Şifre Edinilmesi



Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıt yaptıran her öğrenciye AÖF bürolarınca kayıttan sonra şifre verilmektedir. Şifreniz yoksa ya da unuttuysanız yeni şifrenizi;



 www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri" bölümündeki “Şifre Hatırlatma" bağlantısından,



 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 numaralı Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezini, sistemlerimizdeki kayıtlı cep telefonu numaranızla arayarak,



 Size en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek alabilirsiniz.



Şifreniz size özel olup diğer şahıslara vermeniz hâlinde doğacak sorumluluk size aittir. www.anadolu.edu.tr/e-posta adresinde yer alan Anadolu Üniversitesi e-posta hizmetlerinden hâlen okuyan ya da mezun olan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri yararlanabilirler.



AÖF öğrenci otomasyonu girişi nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin eğitim bilgilerinin yer aldığı sisteme nasıl giriş yapılacağını haberimizden öğrenebilirsiniz. Açıköğretim Üniversitesi öğrencileri dönem notlarına, sınav sonuçlarına ve kayıt bilgilerine kolayca erişebiliyor. İşte AÖF öğrenci otomasyonu giriş paneli ve detaylı bilgiler.


#AÖF
#Anadolu üniversitesi
#Açıköğretim
#AÖF öğrenci giriş
8 лет назад