|

Arda Turan: 'Hayalim Şampiyonlar Ligi’ni Kazanmak'

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, hayalinin Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak olduğunu dile getirdi.

Yeni Şafak
22:25 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:33 - 23/05/2016 Pazartesi

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, "İngiltere'den çekinmeden, korkmadan oynadık. Eğer turnuvada karşılaşabilirsek onları da yenebileceğimizi gösterdik" dedi.



Milliyet'in yılın sporcusu ödül törenine katılan milli futbolcu Arda Turan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



"İNGİLTERE'DEN ÇEKİNMEDEN, KORKMADAN OYNADIK"

Milli takımın İngiltere ile oynanan hazırlık maçını değerlendiren Turan, "Sonuçta kaybettiğimiz her maç için üzülüyoruz. Ama performans olarak maçtan çıkartılacaklar olarak çok olumlu tarafı olduğunu düşünüyorum. Fatih hoca da aynılarını söyledi. Bizim için önemli bir hazırlık maçıydı. Ama İngiltere'den çekinmeden, korkmadan oynadık. Eğer turnuvada karşılaşabilirsek onları da yenebileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum açıkçası. O yüzden milli takımda en iyi şekilde hazırlanacağız. Çok güzel bir buçuk sene geçirdik hep beraber. İnşallah çalışıp gidip ellimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ülkemizin, sizlerin bizimle gurur duyacağı bir takım izlettireceğiz herkese. Önemli olan hep bu turnuvalarda olabilmek. Sonuçta bir turnuva günlük performanslar çok önemli olacak ama bizim için turnuvada olabilme bir dahaki Dünya Kupası'ndan olabilmek, öteki Avrupa şampiyonasında olabilmek daha önemli diye düşünüyorum. Ama güzel bir anıları olabilir. 2008'i hatırlarsanız muhteşemdi. Belki daha iyilerini yapabiliriz. Sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz, iyi bir jenerasyonun geldiği kesin" dedi.


"MİLLİ TAKIMDA HER ZAMAN OYNAMAK İSTERİM"

İngiltere karşısında oynayamaması ile ilgili olarak ise milli futbolcu Arda Turan, "Ben her maçta oynamak çok isterim ama biliyorsunuz ki çok önemli başka bir maçımız vardı. Başka bir sevinç, başka bir mutluluk yaşadık, o yüzden benim için farklı bir duygu" diye konuştu.


"HAYALİM ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANMAK"

"Hayalim Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak" diyen Turan, "Dediğim gibi benim için enteresan bir seneydi. Ufak tefek sallantılar oldu, daha az oynadım öteki senelere göre ama biliyorsunuz fırtınadan sonraki güzellikler hep hatırlanır. Önemli olan Barcelona'da olabilmek, Barcelona'nın bir parçası olabilmek. 6 ay oynamadım ama ondan sonrası iyi olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.


"BEŞİKTAŞ ÇOK İYİ FUTBOL OYNAYARAK HAK EDEREK ŞAMPİYON OLDU"

Basın mensuplarının Beşiktaş'ın şampiyonluğu ile ilgili sorusuna ise Turan, "Beşiktaş çok iyi futbol oynayarak hak ederek şampiyon oldu. Beşiktaş camiasını, başkanını, Şenol hocayı ve oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok güzel bir yarış oldu o yüzden Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Her şey keyifliydi" şeklinde yanıt verdi.

#Arda Turan
#Şampiyonlar Ligi
#Barcelona
8 yıl önce