|

Bingöl’de 4.2'lik deprem - İşte son depremler listesi

Bingöl'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldiği bildirildi. Peki Türkiye'de son depremler hangi bölgelerde oldu? Vatandaşların en çok tedirgin olduğu doğal afetlerden biri olan deprem son olarak Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana geldi. Saat 14.40'daki depremde can kaybı yaşanmadığı bildirildi. İşte Bingöl'deki depremin detayları.

Yeni Şafak
17:12 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:19 - 25/05/2016 Çarşamba

Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Alınan son bilgilere göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 14.40'ta yerin 5 kilometre altında 4.2'lik depremin olduğu kaydedildi. Türkiye'de meydana gelen son depremlerin hangi illerde ve bölgelerde olduğunu, şiddetini ve diğer tüm detayları burada verdiğimiz link üzerinden öğrenebilirsiniz. İşte Bingöl'deki depremin detayları ve son depremler listesi.



Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı deprem, paniğe neden oldu.



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bugün saat 14.40'da, merkez üssü Karlıova ilçesi Ilıpınar köyü olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde can kaybı olmazken, depremin hissedildiği bölgelerde kısa süreli panik yaşandı.



listesi için tıklayınız



DEPREM NEDİR ?



Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına "DEPREM" denir.



Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.



Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yeryuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına "SİSMOLOJİ" denir.









#Deprem
#Bingöl
#Son depremler
8 yıl önce