|

CANLI İZLE: TOKİ kura çekimi canlı izle! TOKİ kura çekilişi canlı takip et

CANLI İZLE: TOKİ İstanbul Kayaşehir konut edindirme başvuları kura çekimi 4 Ekim 2017 Çarşamba günü CANLI olarak açıklanıyor. 5-20 Eylül 2017 tarihleri arasında alınan TOKİ başvuruları kura sonuçları binlerce kişi tarafından büyük merak konusu oluyor. Peki TOKİ kura çekilişi canli olarak nereden yayınlanacak? TOKİ kura çekimi nasıl CANLI olarak izlenebilecek? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
09:59 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:07 - 5/10/2017 Perşembe
Diğer
TOKİ İstanbul Kayaşehir konut edindirme başvuları kura sonuçları 4 Ekim 2017 Çarşamba günü açıklanıyor.
TOKİ İstanbul Kayaşehir konut edindirme başvuları kura sonuçları 4 Ekim 2017 Çarşamba günü açıklanıyor.

CANLI İZLE: TOKİ kura sonuçları canlı olarak izlenebilecek mi? sorusunun yanıtı haberimizde. Eylül ayında yapılan başvuruların sona ermesinin ardından TOKİ kura çekilişi heyecanı başladı. Binlerce kişinin başvurduğu ve ev sahibi olma hayalleri sonucu 4 Ekim günü yapılacak olan TOKİ kura sonuçlarıyla belli olacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle inşa edilen bin 892 konutun kurası çarşamba ve perşembe günü çekilecek.

TOKİ KURA SONUÇLARI CANLI OLARAK İZLENECEK Mİ?

TOKİ kura çekim işlemleri TOKİ idaresi web sitesinden CANLI olarak takip edilebilecektir. TOKİ kura çekimleri canlı yayınına yenisafak.com adresinden ulaşabileceksiniz.

TOKİ KURA ÇEKİMİ CANLI YAYINI SAAT
saat 10:00’da BAŞLAYACAK.
CANLI YAYIN BAŞLADIĞI ANDA HABERİMİZ ÜZERİNDEN İZLEYEBİLECEKSİNİZ.

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

144 bin 755 TL ile 477 bin 334 TL arasında fiyatlarla alıcılarını bekleyen 1.892 adet TOKİ konutları için 4 Ekim 2017 Çarşmaba kura çekimi yapılacak.

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?
kura çekimleri saat 10:00’da başlayacak olup, 4 Ekim tarihinde 2+1 tipi konutların, 5 Ekim tarihinde ise önce 3+1 tipi konutların sonrasında ise 1+1 tipi konutların kurası çekilecektir.
TOKİ KURA ÇEKİMİ NEREDE YAPILACAK?

TOKİ kura sonuçları belli oluyor. İstanbul Kayaşehir 1.892 Adet Konut Projesinde 05-20 Eylül 2017 tarihleri arasında başvurular alınmış olup, hak sahipliği ve konut belirleme kurası 4-5 Ekim 2017 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilecektir.

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR?

Başvuru sahipleri, satışa sunulan projeler kapsamında yer alan konut tiplerinden sadece birisi için başvuru yapabilecek. TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde satışa çıkan dairelerin minimum ve maksimum fiyatları şu şekilde belirlendi; 1+1 daireler 144 bin 755 TL ile 283 bin 87 TL, 2+1 daireler 220 bin 893 TL ile 411 bin 505 TL, 3+1 daireler ise 339 bin 43 TL ile 477 bin 334 TL.

TOKİ KONUT BAŞVURU TAKVİMİ

BAŞVURULARIN BANKA TARAFINDAN

KABULÜ: 05 EYLÜL – 20 EYLÜL 2017

KONUT ALMA HAKKI VE KONUT
KURA ÇEKİMİ: 04 EKİM 2017

BAŞVURU BEDELİNİN İADE TARİHİ: 10 EKİM 2017

ASİL HAK SAHİPLERİNİN SÖZLEŞME

İMZALAMA PROGRAMI: 16 EKİM – 07 KASIM 2017

YEDEK HAK SAHİPLERİNİN SÖZLEŞME

İMZALAMA PROGRAMI: 13 KASIM – 17 KASIM 2017

TOKİ Başkanı Ergün Turan: "Yatay yapılanma hakim"

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni prensipler ışığında TOKİ olarak konut üretimine sadece bir bina inşası olarak bakmadıklarını belirten Turan, şunları kaydetti:

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında süren yeni TOKİ üretimleri, şehirlerimize örnek nitelikleriyle, yerel unsurları barındıran güçlü ve nitelikli yapılardır. Barınma ihtiyacının giderilmesi kadar sosyokültürel işlevlerini de önemsiyoruz. Bu nedenle, milletimizin en temel özelliği ve arayışı olan dayanışma, komşuluk kültürüne imkan tanıyan semt dokusunun hayat bulduğu 'mahalle konsepti' ile de üretimler hayata geçiriyoruz. Bizim medeniyetimizde, geleneksel Türk mimari geleneğinde yatay yapılanma hakimdir. Dünden bugüne gelebilen şehirlerimize baktığımızda, konutların yatay olduğunu görüyoruz. TOKİ olarak, konut bölgelerinin ve genel şehir planının elverdiği alanlarda, yatay mimari yaklaşımla çok katlı olmayan üretimler hayata geçiriyoruz.

Mahalle kültürü canlanacak

Turan, kura çekilişi gerçekleşecek bin 892 konutun 'mahalle konsepti' ile geliştirilmiş semt kültürünü barındırdığına dikkati çekerek, "Hepimizin aradığı, bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanlarıdır." ifadelerini kullandı.

Kayaşehir projesi ile mahalle kültürünün yaşayacağını belirten Turan, Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkanların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşündük. değerlendirmesinde bulundu.

TOKİ parkının yapımı hızla sürüyor

Kilis Belediyesi tarafından yapılan TOKİ parkının yapımı hızlı bir şekilde sürüyor.Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, 7 Aralık Üniversitesi ile TOKi konutları arasındaki bölümde yapılan parkta incelemelerde bulundu.Başkan Yardımcısı Eryılmaz, “TOKİ, Üniversite ile çevresindeki mahallelere hizmet verecek olan parkın yapımı hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah parkın tamamlanmasıyla birlikte buradaki park sorunu da çözülmüş olacak. Daha önce TOKİ sakinlerine buraya park yapacağımız sözünü vermiştik. Şimdi verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz” dedi.

CANLI İZLE: TOKİ İstanbul Kayaşehir konut edindirme başvuları kura sonuçları 4 Ekim 2017 Çarşamba günü açıklanıyor. 5-20 Eylül 2017 tarihleri arasında alınan TOKİ başvuruları kura sonuçları binlerce kişi tarafından büyük merak konusu oluyor. Peki TOKİ kura çekilişi CANLI olarak nereden yayınlanacak? TOKİ kura çekimi nasıl CANLI olarak izlenebilecek? Tüm ayrıntılar yenişafak.com'da.

#TOKİ
#TOKİ kura çekimleri
#TOKİ kura çekimi
#TOKİ kura sonuçları
#TOKİ kayaşehir
7 yıl önce