|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Kent Üniversitesi'ne rektör ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kent Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Hatice Zehra Neşe Kavak'ı atadı.

Yeni Şafak
19:42 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 19:48 - 15/09/2017 Cuma
AA
 Prof. Dr. Hatice Zehra Neşe Kavak'ı atadı.
Prof. Dr. Hatice Zehra Neşe Kavak'ı atadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kent Üniversitesi rektörlüğüne, Prof. Dr. Hatice Zehra Neşe Kavak'ı atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Anayasanın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Kavak'ı İstanbul Kent Üniversitesi rektörlüğüne atadığı bildirildi.

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir?

-Academic Hospital / Altunizade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

-Dünya Perinatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

-Uluslararası Perinatoloji Akademisi Üyesi

-Fetus as a Patient Society Yönetim Kurulu Üyesi

-Dünya Bilim ve Sanat Akademisi Üyesi

-İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü

İstanbul’da doğdu. 1986 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakülte’sinden mezun oldu. 1987 yılında tıpta uzmanlık sınavını takiben Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum ihtisasına başladı. 1990-1991 yıllarında St.Thomas’s Hastanesi/Londra’da ihtisas süresine sayılmak üzere çalıştı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Doçent oldu. 2000-2001 yıllarında aralıklı olarak King’s College Hastanesi/Londra’da Perinatoloji üzerine çalışmalarda bulundu. King’s College Hastanesi, Londra, Fetal Tıp diploması aldı (2004). 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Fetal Tıp (Perinatal Tanı ve Tedavi) ünitesini kurdu. Aynı yıl profesör oldu ve Başhekimlik görevine atandı.

2001-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde Başhekimlik görevinde bulundu. 2002-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevini sürdürdü. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı görevine 2002 yılında seçildi ve bu görevi iki dönem yaptı. Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevini 2002 -2012 yılları arasında sürdürdü.Uluslararası dergilerde yayınlanmış 72, ulusal dergilerde yayınlanmış 105 adet makalesi, 11 adet yönettiği tamamlanmış asistan ihtisas tezi, 98 adet yurtdışı bildirisi olan Kavak, 68 kez dünyanın çeşitli ülkelerine perinatoloji ile ilgili uluslararası toplantılarda konuşma yapmak üzere davet edilmiştir.Kendisi birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derginin yayın kurulunda görev yapmaktadır.

Perinatoloji konusundaki çalışmalarından dolayı Eylül 2005 tarihinde “Dünya Perinatoloji (Gebelik Bilimi) Derneği” ( World Association of perinatology) Yönetim Kuruluna seçilen ve sekreterliğine atanan ilk ve tek Türk doktor olan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, halen Dünya Perinatoloji Derneği yönetim kurulunda görevini sürdürmektedir. 2007 Ekim ayında Kadın Doğum alanında en saygın kuruluşlardan “International Academy of Perinatal Medicine”a (Dünya Perinatoloji (Gebelik Bilimi) Akademisi’ne) üye seçilmiştir. Bu göreve getirilen ilk ve tek Türk doktordur. “Fetus as a Patient Society” yönetim kurulu üyesidir. Ana araştırma konusu 3D-4D ultrasonografinin gebelikte kullanılması ve gebelikte invaziv girişimler olan Prof. Kavak’ın bu konularda yurtdışında yayınlanmış 8 kitap bölüm yazarlığı ve tıp kitabı editörlüğü mevcuttur. Nisan 2007 tarihinde misafir profesör olarak ders vermek üzere New York Cornell Üniversitesi’ne davet edilmiştir. 2004 yılında Einstein ve Oppenheimer tarafından kurulan Dünya Bilim ve Sanat Akademisine (World Academy of Art and Science) üye , 2008 yılında da Akademinin mütevelli heyetine üye seçilmiştir. Bu görevlere seçilen ilk Türk’tür.


#İstanbul Kent Üniversitesi Rektör
#Prof. Dr. Hatice Zehra Neşe Kavak
#rektör
#atama
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce