|

DGS başvuru tarihleri! 2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları!

2016 DGS başvuruları başladı. 2016 yılı Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. Başvurular, 13 Haziran'a kadar yapılabilecek. Peki DGS başvurularında son gün ne zaman? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:17 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 11:57 - 31/05/2016 Salı
Diğer

2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları tarihleri belli oldu. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016-DGS) başvuruları bugün başladı. ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 31 Temmuz'da yapılacak DGS'nin başvuru işlemleri 13 Haziran'a kadar devam edecek. Yükseköğretim programlarına DGS için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranacak. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilecek.



Sınava başvurmak isteyen adaylar, "2016-DGS Kılavuzu" ile "Aday Başvuru Formuna" başvuru süresi içinde ÖSYM'nin "

" internet adresinden ulaşabilecek.



KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvuruda bulunabilecek. Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS'ye girmek zorunda olacak. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de sınav kılavuzundaki esaslara göre merkezi olarak yapılacak. Açıköğretim dahil, öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramayacak.



BAŞVURU SÜRESİ :

31 Mayıs - 13 Haziran 2016



SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ :

31 Temmuz 2016, 09.30, 140 dakika



SINAV ÜCRETİ :

80,00 TL



BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ :

3,00 TL



İnternetle bireysel başvurular


Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.



DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir." açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.



İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekmektedir.


#DGS
#DGS başvuruları
#2016 DGS
8 yıl önce