|

EBA giriş ve E-kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları

EBA öğrenci girişi yapmak ve e-kurs başvurularını yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile öğrenciler eğitim ile ilgili bir çok verile ulaşabiliyor. Destekleme ve Yetiştirme Kursları dönemlerini, başvuru bilgilerini buradan görebilirsiniz. İşte Eba öğrenci giriş paneli ve e kurs destekleme ve yetiştirme kursları başvuru işlemleri giriş ekranı.

Yeni Şafak
20:35 - 23/05/2016 Monday
Güncelleme: 18:46 - 26/09/2016 Monday
Diğer

EBA öğrenci giriş ekranını buradan görebilirsiniz. E-kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuru bilgilerini merak eden öğrenciler buradan detaylı bilgilere erişebilirler. Öğrencilerin derslerine yardımcı olacak binlerce içeriğin olduğu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında merak edilen bilgileri de sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere geliştirilen Eba sistemine öğrenci girişi yaparak, sınavlara hazırlık yapabilir, başvuru, kayıt gibi bir çok işlemi de dakikalar içerisinde tamamlanabiliyor. MEB kapsamındaki Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın 3. dönemi 20 Haziran tarihinde başlayacak. E-kurs başvuruları ise 6-12 Haziran tarihinde yapılacak. İşte E-kurs takvimi ve EBA öğrenci giriş sayfası.



sayfası için tıkla



ekranı için tıkla



EBA E-KURS BAŞVURU İŞLEMLERİ


e-Kurs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler okuldan aldıkları EBA şifreleriyle 'www.eba.gov.tr' web sitesine giderek sağ üstte bulunan 'EBA Girişi' butonuna tıklamalıdır. Sonrasında ise 'Kullanıcı Adı' yazan bölüme T.C. kimlik no, 'Şifreniz' yazan kısma ise size verilen şifre ile giriş yapabilirsiniz.



Sisteme giriş yaptıktan sonra kurs almak istediğiniz dersleri seçerek ek ders talebinde bulunmanız gerekmektedir. Eğer yeterli kontenjan sağlanırsa belirlenen gün ve saatlerde seçmiş olduğunuz dersten takviye alabilirsiniz.





KURS MERKEZLERİ


-Kurs merkezi olmak isteyen örgün eğitim kurumları ile halk eğitim merkezleri, kurs merkezi müracaatını e-kurs modülü üzerinden belirlenen iş takvimi doğrultusunda yapar. e-Kurs modülünden hangi sınıf düzeyinde hangi derslerden kurs açacaklarını başvuru ekranından sisteme işler. Kurs merkezi olmak isteyen okul/kurum, imkânları ölçüsünde, her sınıf düzeyinde en az 6 farklı dersten kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar. Kurslar, il/ilçe komisyonunca onaylanan derslerden yeterli sayıda öğrenci/kursiyer talebi olması hâlinde açılır.



e-Kurs modülü üzerinden kurslara başvuru yapacak resmî örgün eğitim kurumu öğrencilerine devam ettikleri okul müdürlüklerince eba şifresi verilir. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerlere kurs merkezlerince e-kurs kullanım şifresi verilir.



- Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar.



e-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait AYBP, kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.



- Kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden sınıf/şubelere atamasını yapar, ihtiyaç olması hâlinde e-kurs modülü üzerinden il/ilçe komisyonundan ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere öğretmen talebinde bulunur.



-Kurslara ait haftalık ders programını yapar ve ilgililere duyurur.



- Kurs plan ve programlarının uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.



- Kurs çalışmalarında yönetici, öğretmen ve personel görevlendirmeleri ile yapılacak ücret ödemelerine ilişkin iş ve işlemleri yürütür. Kursun işleyişi ile ilgili idari, mali ve diğer hususlarla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapar.



-Kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık takibini yapar (Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz).



. Kurs merkezince tutulması gereken defter ve dosyaları tutar.



DYK'nın işleyişini, düzen ve disiplinini sağlayıcı tedbirleri alır.



Yönerge hükümlerine göre verilen diğer görevleri yapar.



ÖĞRETMEN BAŞVURULARI


- Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.



- Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.



-Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.



-Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen (ücretli) öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.



- Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden ekurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.



KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI


- Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.



- Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.



- Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek ekurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.



- Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.



- Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvurur.



- Öğrenci/kursiyerler devam etmek istedikleri kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından tercihte bulunurlar.



- Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.



KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ


- Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.



- İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir.



- Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için ekurs modülü üzerinden “ders tamamlama" butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.



- Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir.



- KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI


- Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait AYBP, kursiyerlerin ise diploma notu esas alınarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.



-Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az; 20'den fazla olmaması esastır.



Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak her bir sınıfın azami öğrenci/kursiyer sayısı dolmadan yeni bir kurs sınıfı oluşturulamaz. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25'e kadar çıkarılabilir.



-Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10'a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.



- Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim (görme, işitme, ortopedik ve hafif düzey zihinsel engelliler) ortaokulu ve mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerine kayıtlı öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerinde mezun kursiyerler için açılacak kurslara katılacak öğrenci/kursiyer sayısı, aynı seviyedeki özel eğitim okul/kurumlarındaki azami sınıf mevcudu sayısının yarısından az, azami sınıf mevcudu sayısından fazla olamaz.



- Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kurs sınıfının birleştirilmesi veya kapatılmasına ay sonunda komisyon tarafından karar verilir, bu işlemler ekurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır.



KURS DÖNEMLERİ


- DYK'lar; I. dönem, II. dönem ve III. dönem (yaz) kursları olmak üzere üç dönemde açılır.



- I. dönem kursları, en geç ekim ayının ilk haftası başlar ve yarıyıl tatiline kadar devam eder.



- II. dönem kursları, en geç mart ayının ilk haftasında başlar, ders yılının sonuna kadar devam eder.



- III. dönem kursları, ders yılının bitmesi ile başlar, bir sonraki ders yılının başlamasına kadar devam eder. Bu kurslar 20 Haziran - 11 Eylül 2016 tarihleri arasında planlanır.



- Yıllık açılan kurslar I. ve II. dönemi kapsayacak şekilde ders yılı süresince devam eder.



SORUMLULUK


- Yönerge hükümleri çerçevesinde kurslarda görev alan her kademedeki personel, görevlerini zamanında ve etkin olarak yerine getirmekle yükümlüdür.



- DENETİM


Kursların denetiminden il/ilçe millî eğitim müdürlükleri sorumludur.




EBA öğrenci girişi yapmak ve e-kurs başvurularını yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile öğrenciler eğitim ile ilgili bir çok verile ulaşabiliyor. Destekleme ve Yetiştirme Kursları dönemlerini, başvuru bilgilerini buradan görebilirsiniz. İşte Eba öğrenci giriş paneli ve e kurs destekleme ve yetiştirme kursları başvuru işlemleri giriş ekranı.


#EBA
#MEB
#E-Kurs
#EBA öğrenci giriş
#E-kurs başvuru
#Destekleme ve Yetiştirme Kursları
8 years ago
default-profile-img