|

Elazığ Valisi engellilerle futbol oynadı

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Türkiye Beyazay Derneği'nin 'Aşmak İçin Hareket' kampanyasınde kentteki engelli gençlerle futbol maçı yaptı.

Yeni Şafak
14:14 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer

Cumhurbaşkanlığı'nın himayeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Beyazay Derneği, Elazığ Valiliği ve belediyesinin katkılarıyla' Aşmak İçin Harekat' kampanyası çerçevesinde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Murat Zorluoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri engelliler ve aileleri katıldı.


Türkiye Beyazay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat, ülkemizde engelli bireylerin sayısının fazla olduğunu belirterek, "Ancak hepimizin bilmediği ama hepimizin hayatında mutlaka karşılaştığı bazı durumlar var. Örneğin; GENAR"dan alınan verilere göre engelsiz bireylerimizin yüzde 50'sinin, yani bu sahada olan, okulda eğitim alan, işyerinde çalışan, sokakta yürüyen insanlarımızın yarısının hiç engelli arkadaşı olmamış, yüzde 54'ü ise engelliler ile nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Engelsiz bireylerimizin yüzde 78'i ise engelli bireyleri tanımaya yönelik hiçbir girişimde dahi bulunmamış. İnsanlarımızın bu denli iletişim sıkıntısında olması engelli ve engelsiz bireylerimizi kutuplaştırmaktadır. Hepimiz biriz, hepimiz insanız felsefesi ile farklılıkların bir arada yaşama kültürünü tüm topluma aşılamak isteyen Türkiye Beyazay Derneği, insanların iletişim sıkıntılarını ve birbirlerine olan uzaklıklarını sporun birleştirici yönüyle aşıyor, Türkiye'nin 81 ilini de bu kampanya sayesinde harekete geçiriyor. Gelin bu duyguları hep beraber yaşayalım. Engellerimizi spor yaparak birlikte aşalım" dedi.


Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, engellilerin daha fazla sokakta olmaları gerektiğini ifade ederek, "Biz engelli kardeşlerimizi, çocuklarımızı daha fazla dışarıda görmek istiyoruz. Onları daha faza parklarda, bahçelerde, sokaklara görmek istiyoruz. Onları daha fazla sosyal hayatta, iş hayatında görmek istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için işte bu sosyal alanları kaldırımları, AVM'leri, bina girişlerini, yolları her şeyi engelli kardeşlerimizin maksimum faydalanabileceği bir şekle getirmemiz lazım. Önümüzdeki dönemde kamu kuruluşların, belediyelerin bu bakımdan daha hassa davranmaları gerekiyor. Bütün planlamalarında engellilerinde sokakları, binaları, kaldırımları kullanacağını hesaba katarak hareket etmeliler" dedi.


Konuşmaların ardından engelliler halk oyunları gösterisi ile bayrak yarışı koşusu yapıldı. Daha sonra da Vali Murat Zorluoğlu'nun da katılımıyla engellilerle halı sahada futbol maçı oynandı.




#Elazığ
#Vali
#Futbol
#Engelliler
8 yıl önce