|

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve istatistikleri - Kupa Galatasaray’ın!

Galatasaray Fenerbahçe maç özetini sizler için hazırladık. Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. İlk yarı Galatasaray’ın üstünlüğü ile ikinci yarı ise Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile geçti. Galatasaray ilk yarıda attığı golle maçı 1-0 kazandı ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandı. İşte Galatasaray Fenerbahçe maç özeti…

Yeni Şafak
08:23 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 05:34 - 27/05/2016 Cuma
Diğer
Galatasaray Fenerbahçe maç özeti

ve istatistikleri haberimizde. Hangi takımın topla oynama oranları, sarı kart sayıları, faul sayıları ve ceza sahasına orta gibi tüm istatistikleri sizler için hazırladık. Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi belli oldu. Zor geçen maçta kupa Galatasaray'ın oldu. İlk yarı daha üstün bir performans koyan Galatasaray, attığı golle kupayı kazandı. İşte Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve istatistikleri…







Galatasaray Fenerbahçe maçı istatistikleri








Galatasaraylı Oyunculardan Şampiyonluk Açıklaması


Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray'da Sinan Gümüş ve Umut Bulut maç sonunda açıklamalarda bulundu. İki oyuncu kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını ve kupayı taraftarlara armağan ettiklerini söylediler.



UMUT BULUT: “KUPAYI KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM”

Kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Umut Bulut, “Allah'a şükür bugün kupayı aldık. UEFA'ya cezamızı ödedik. En çok da ona sevindim. Çok kötü bir sezon geçirdik. Taraftarımızı üzdük. En azından aldığımız bu kupa taraftarlarımıza armağan olsun. İnşallah önümüzdeki sezon Galatasaray'a yakışır bir şekilde temsil edeceğiz” dedi.



“BENİM İÇİN İYİ BİR SEZON GEÇMEDİ”

Performansının düşmesini de değerlendiren tecrübeli oyuncu Umut Bulut, “Benim için iyi bir sezon geçmedi. Takım halinde kötü performans sergiledik. Bu durum beni de etkiledi. Bana da yansıdı. Bunun neticesinde performansımı da etkiledi. İstediğim oyunu sergileyemedim ama inşallah önümüzdeki sezon daha iyi olacağım. Kupayı taraftarımıza armağan ediyorum. Onlar her zaman haklıdır. Onları tebrik ediyorum. Bugün bizi çok güzel bir şekilde karşıladılar. Bu sene iyi bir sezon geçirmedik. Onları üzdük. Aldığımız kupayı onlara armağan ediyorum” diye konuştu.



GÜMÜŞ: “İYİ BİR SEZON GEÇİRMEDİK”

Bu sezon iyi bir sezon geçirmediklerini söyleyen genç oyuncu Sinan Gümüş, “Bu sezon maalesef iyi oyun oynayamadık ve skoru yakalayamadık. Türkiye Kupası Finali bizim için çok önemliydi. Maç sonrası soyunma odasında çok fazla sevindik. Bu galibiyet tabi ki taraftarımıza armağan olsun. Onlar bizi bugün inanılmaz desteklediler” dedi.



MİLLİ TAKIM SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Milli takıma çağrılmaması konusunda soruları cevapsız bırakan genç oyuncu Sinan Gümüş, 3 aylık sakatlıktan çıktığını ve bu performansı kimsenin kendisinden beklemediğini ifade etti. Gümüş, “İyi bir çıkış yakaladım. İnşallah bu performans önümüzdeki sezonda benim için böyle iyi geçer” dedi.





Riekerink: “Kariyere Kupa Yazdırmak Önemliydi”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Bugünkü maçı önemli kılan nedenlerden birisi; UEFA'dan aldığımız cezayı 2 yıl çekmememiz gerekiyordu. Futbolcular da bunun bilincindeydi. Bu anlamda hepsini canı gönülden kutluyorum” dedi.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, futbolcularının bugünkü maçta kendilerine çok güvendiklerini ve bu güvenle oynadıklarını söyledi.


Riekerink, "İlk başta söylediğim bir şey vardı. Takım olmamız gerekiyordu. Bugün sahada takım olduğumuzu gösterdik. Bu 11 kişi ile olacak bir şey değil, 27 kişilik kadro ile olacak bir şey. Maça dönersek; ilk yarıda oyunun her alanında, her bölgesinde etkili olan bir Galatasaray vardı. Bugün takımım çok güvenli oynadı. Baskı altında bile panik yapmayan, pas yapan, güven veren bir takım vardı. Maçın ilk yarının geneline baktığımız zaman ofansif oyuncularımı da kutlamak istiyorum. Rakip defansa iyi baskı yaptılar. Wesley'in kaburgasında ağrı oluştu. Böyle olunca orta sahada alanlar verdik. İlk yarıda 1-0 öne geçtik. Devre arasında Wesley'in yerine Chedjou'yu oyuna soktuk. Tabii ki futbolcular da etten kemikten. Onlarda da ikinci yarıda 1-0'lık skoru korumaya çalıştılar. İkinci yarının 15-20 dakikasında iyice beraberliğe bütünleşmiş, sonucu koruyan bir Galatasaray vardı. Bu doğal bir durum. Bir şeyi çok istiyorsunuz, bu reaksiyonu da doğal olarak verebiliyorsunuz” diye konuştu.


Karşılaşmanın son dakikalarında 5 oyuncu ile defansa çekildiklerini aktaran Riekerink, “Genel olarak maçta çok önemli, fantastik bir takım performansı vardı. Çok mutluyum. Diğer taraftan en önemli tebriklerden birisini de taraftarlar hak ediyor. Bugün inanılmaz taraftar grubuna karşı oynadık. Belki kariyerime baktığımda en önemli desteklerden bir tanesiydi. Taraftara bir kez daha teşekkür ediyorum. Sonuca gelirsek, UEFA'dan gelen cezayı bir sene çekmemiz gerekiyordu. Bunu biz başardık. Kendi prestijimiz açısından da çok önemliydi. Diğer taraftan oyuncularım bir kupa daha kazandılar. Hep kariyerlerinde bu kupayı hatırlayacaklar” dedi.


Fantastik bir kulüpte çalıştığını kaydeden Riekerink, “Bakıldığı zaman ilk başka sezona Hamza Hamzaoğlu ile başlandı. O da 3 kupa kazandı. Diğer taraftan Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli de saygıyı hak eden insanlar. Bu kupayı aldıysak onların da katkıları var. Benim görev süremle ilgili olarak ise ben 2,5 aydır buradayım. Çok güzel zaman geçirdim. Burada mutlu ve gururluyum” dedi.






“ORTADA GÜZEL KUPA VAR”

Galatasaray'da kalıp kalmayacağı yönündeki bir soruya Hollandalı çalıştırıcı, şu yanıtı verdi:


“Maçtan önce başkan ve yönetimle bu konuda bir konuşmam olmadı. Ancak, maçtan önce verdikleri güveni hissettim. Öncelikle takım olmamız gerekiyordu. İlk geldiğim günden beri bunun için çalıştım. Orhan Atik hocamla birlikte başardık. Bunu yalnız yapmadım. Bunu personelimizle başardık. Başarılı olmak için takım olmak gerekiyordu. Sahada da yönetim bazında da bunu gördüm. Bugün gerçekten her zaman olduğu gibi yönetim o güveni bize gösterdi. Geleceğimle ile ilgili maçtan önce aramızda bir konuşma geçmedi. 3 ay önce Galatasaray'da Akademi Direktörü olarak göreve başladım. Ardından gelişen olayların ardından Orhan Atik ile birlikte takımın başına geçtim. O gün Galatasaray'ın bize ihtiyacı vardı ve sorumluluk aldım. Bence bu sürede başarılı olduğumu düşünüyorum. Ortada güzel bir kupa var. Ben yönetim ve başkana sezon sonuna kadar görev yapacağımı söyledim. Daha sonra ise yeniden akademinin başına geçecektim. Şimdi ne olacak bilmiyorum.”


Fenerbahçeli futbolcuların ödül töreninde madalyalarını almaya gelmemesini Galatasaray'a saygısızlık olarak görüp görmediği yönündeki soruya ise Riekerink, “Benim için en önemlisi seremonide bizim olmamızdı. Karşıdaki için yorum yapmamız doğru olmaz. Bu onların seçimi” diye konuştu.



Bakan Kılıç'tan Kupa Açıklaması


Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin ardından protokol çıkışında maçı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray'ı tebrik ettiğini ifade etti. TFF Başkan Vekili Ali Dürüst ise kupanın Antalya için şenlik olduğunu söyledi.



BAKAN KILIÇ: "GALATASARAY'I TEBRİK EDİYORUM"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, maçtan sonra yaptığı açıklamada; bugünkü Türkiye Kupası finalinde kupayı Galatasaray'ın kazandığını belirterek, “Kendilerini tebrik ediyorum. Fenerbahçe karşısında güzel bir mücadele ortaya koydular. Bu anlamda Türk futbolunda kupa final müsabakalarından birini daha yaşadık. Galatasaray kupayı kazandı. Tüm futbolcuları tebrik ediyorum. Fenerbahçe'yi de oyunlarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.



DÜRÜST: “ANTALYA İÇİN ŞENLİK OLDU”

Güzel bir final olduğunu ifade eden TFF Başkan Vekili Ali Dürüst ise, “Güzel bir final oldu. Seyirciler eşitti. Takımlarını güzel bir şekilde desteklediler. Antalya için de bir şenlik oldu. Sonunda bir kişi kazanacaktı. Kazanan Galatasaray oldu. Kupayı da onlar aldı" ifadelerini kullandı.



“FENERBAHÇELİ OYUNCULARIN SEREMONİYE NİYE ÇIKMADIĞINI BİLMİYORUM”

Fenerbahçeli oyuncuların seremoniye niye çıkmadığını bilmediğini ifade eden Dürüst, “Kupa töreni yapmamız lazımdı. Madalyalar hazırdı. Fenerbahçe'nin katılmaması kendi tercihleriydi” dedi.





Galatasaraylı Taraftarları Tur Attı


Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaraylı taraftarlar Kilis'te yüzlerce motosiklet ile kupa zaferini kutladı.


Antalya Arena Stadı'nda Fenerbahçe'yi 31. dakikada Podolski'nin golü ile yenerek 54. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'ın taraftarları Kilis'te yüzlerce motosiklet ile kupa zaferini kutladı. Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu Kilis'te, Galatasaraylı taraftarlar motosiklet ve araçlarıyla zafer turu attılar.




Pereıra: “Şampiyon Olmadan Gitmeyeceğim”


“ÇOK TRANSFER BAŞARI GETİRMEZ”

Sezonu kupasız kapatılması ile ilgili olarak Pereira, “Böyle bir kulüpte kupasız tamamladığınız bir sezon başarılı olarak kabul edilemez. Başarılı olarak nitelendiremeyiz. Sezon başında çok fazla transfer yaptık. Ama çok sayıda oyuncu almanız, çok iyi bir kadro, çok iyi bir takım olabileceğiniz anlamına gelmez. Bazen sezon içinde saha içinde güçlü olduğumuz dönemler oldu. İyi performans koyduğumuz dönemler oldu. Ama bazen hatalar yaptık, istediğimizi sahaya yansıtamadık. O dönemler bize iki kupaya mal oldu. Her zaman hatalar olur, her zaman bu hataları görüp düzeltmek gerekir. Düzeltilecek bazı noktalar var. Ben bu takımın teknik direktörü olarak hatalarımı kabul ediyorum, sorumluluğumu kabul ediyorum. Ama herkesin bu sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. Gelecek sezona bu hataları düzelterek başlayabilelim. Teknik kadro ve oyuncularım taraftarı mutlu etmek için çok çalıştık. Taraftarlar için buradayız. Ama futbolda bazen olmayınca olmuyor. Hayatta da bazen kazanırsınız, bazen de alamazsınız. Bizim için zor bir yıldı. Çok fazla yeni oyuncuyla lige başladık. Farklı kişilikleri, farklı kültürleri olan oyuncularla başladık. Ben de bu ülkede ilk kez çalışıyorum. Şu anda Türkiye ligini çok daha iyi tanıyorum sezon başına göre. Hatalarımızı anlamalıyız ve düzeltmeliyiz. Çok fazla sayıda yeni oyuncu almanın da sezonu kupa ile kapatacağınız anlamına gelmeyeceğini anlamamız gerekiyor. Üzerine oturup, konuşmamız gereken, çalışmamız gereken çok fazla nokta var. Bunları düzelterek sezona başlamalıyız” diye konuştu.



“AZ PARA HARCAYIP GÜÇLÜ KADRO KURABİLİRİZ”

"Yeni sezon için futbolcular alınacak, yine aynı sıkıntılar yaşanabilir mi?" sorusuna Pereira, “Çok fazla oyuncu almak daha güçlü olacağınız anlamına gelmez. Gelecek sezon içinde az oyuncu alıp, daha doğru daha iyi transferler yapmamız gerekiyor. Bu noktayı iyi şekilde görmeliyiz. Bu sezon yaptığımız bazı hataları bu anlamda yapmamalıyız. Bu konuda endişeli değilim. Daha az para harcayıp daha güçlü takım kurmak bizim için mümkündür” cevabını verdi.





“ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM, ÜZGÜNÜM”

"Sezona şampiyonluk parolası ile girdi, sözünü tutamadı, yarın taraftara ne diyecek?" şeklindeki soruya Portekizli teknik adam şu cevabı verdi:


“Eğer ben maksimumu vermemiş olmasam, elimden gelenin tamamını yapmaya çalışmış olmasam, ailemle geçireceğim zamandan çalıp, tamamen kendimi buraya adamış olmasam, gecelerimi uykusuz geçirmiş olmasam, özür dilemem gerekirdi. Ama şu an benim çocuklarım da çok üzgün, ben de çok üzgünüm. Kazanacağımız kupalardan bahsettim. Çünkü inanıyordum ve inanarak söyledim. Sonuna kadar da inanmaya devam ettim. Hem ligde hem kupada bu mücadelemizi sürdürdük. Ama benim özür dilememin gerektiğini düşünmüyorum. Kesinlikle çok üzgünüm. Çocukları mutlu edemediğim için çok üzgünüm. Kendi çocuklarımı da mutlu edemediğim için çok üzgünüm. Benim ailem de şu an büyük üzüntü yaşıyor. Şu anda Fenerbahçe ailesi büyük üzüntü yaşıyor. Ben de bu ailenin bir parçasıyım. En azından bu akşam mutluluk yaşatabilirdik. Hem biz hem başkan hem yönetim... Bu mutlulukları yaşayabilmek için çalıştık. Özür dilemek gibi bir düşüncem ve gereklilik olduğunu düşünmüyorum. Sezon boyunca her şeyimi verdim. Teknik ekip ve oyuncularım da her şeyi denedi ama olmadı.”



“ŞAMPİYON OLMADAN AYRILMAYACAĞIM”

Fenerbahçe'nin teknik patronu, "Fenerbahçe'de kalacak mı gidecek mi?" sorusuna ise, "Bir ülkede lig şampiyonu olmuş bir hocayla ilgili spekülasyonlar yapılması son derece doğaldır. Porto ile böyle spekülasyonların olması doğaldır. Geleceğimle ilgili spekülasyonlar son derece doğaldır. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum ben Fenerbahçe'de kalmak istiyorum. Şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum. Çünkü bu kulüp mutlulukları hak ediyor. Çünkü bu kulüp şampiyonlukları, kupaları fazlasıyla hak ediyor. Ben burada bu mutluluğu yaşatmak istiyorum hem taraftarlarımıza hem başkanımıza. Porto ile ilgili çıkan veya başka kulüple çıkan, onlarla konuşmuşum görüşmüşüm şeklindeki spekülasyonların tamamı yalandır. Tamamı yanlış haberlerdir. Ben hiç kimseyle yapmadım bir görüşme. Benim kafamda sadece şampiyon olup buradan ayrılmak var. Şampiyon olmadan, işimi tamamlamadan buradan ayrılmak istemiyorum. Başka türlü bir gidiş düşünmüyorum. Bu sene Avrupa Ligi'nde en uzun süre mücadele eden takımdık. Ligde son bir önce haftaya kadar yarışı sürdürdük. Kupada finale geldik. Maalesef her 3 kulvarda da kaybettik. Önümüzdeki sezon daha güçlü olmalıyız. Zayıf yerlerimizi güçlendirmeliyiz. Taraftarımızı mutlu etmeliyiz. Taraftarımız bunu hak ediyor. Sorumluluktan kaçmıyorum. Benim kafamdaki tek düşünce, Fenerbahçe'nin gelecek sezon daha güçlü olmasıdır. Herkesi çok daha iyi tanıyorum. Gelecek sezon başarılı olmamız için, daha güçlü olmamız için çok paraya ihtiyacımız olmadığını görebiliyorum” dedi.



Galatasaray Fenerbahçe maç özetini sizler için hazırladık. Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. İlk yarı Galatasaray'ın üstünlüğü ile ikinci yarı ise Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçti. Galatasaray ilk yarıda attığı golle maçı 1-0 kazandı ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı. İşte Galatasaray Fenerbahçe maç özeti…


#Galatasaray
#Fenerbahçe
#maç özeti
8 yıl önce