|

Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı izle

Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı izlemek için hemen tıkla. Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe Antalya Stadyumu'nda karşılaşıyor. Mücadelenin en son gelişmelerini, maçtan önemli dakikaları ve canlı maç izleme bilgilerini haberimizden görebilirsiniz. Galatasaray Fenerbahçe maçından tüm detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:01 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:33 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer

Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı izlemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Antalya'da oynanan karşılaşmanın son gelişmelerini, maçtan önemli pozisyonları ve canlı maç izleme ekranını sizlerle paylaşıyoruz. Saat 21.15'te başlayacak Galatasaray Fenerbahçe maçından son gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz. İşte tüm detaylar.



me ekranı için tıkla





2015-2016 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın akşam Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Antalya Stadyumu'nda saat 21.15'te başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak. Karşılaşma ATV'den naklen ekrana gelecek.



Türkiye Kupası bugüne kadar 53 kez oynandı. Galatasaray 16 kupayla ilk sırayı aldı. Sarı-kırmızılı takımı 9 zaferle Beşiktaş izledi. Trabzonspor'un 8, Fenerbahçe'nin 6 Türkiye Kupası bulunuyor. Anadolu takımları da 2'şer kez Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe, Altay ve Kocaelispor'la, 1'er kez de Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Kayserispor'la kupanın sahibi oldu.



Galatasaray ile Fenerbahçe bugüne kadar kupa finalinde dört kez karşı karşıya geldi ve hepsinden de Galatasaray üstün ayrıldı. Sarı-kırmızılıların 12 golüne, sarı-lacivertliler 4 golle karşılık verebildi.



Galatasaray, 21 kez final oynayıp 16 kez kazandığı Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadıkları 11 maçtan 8 galibiyet, 3 beraberlikle ayrılarak finale geldi. Galatasaray, kupada attığı 24 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.



Bugüne kadar çıktığı 14 finalde 6 kupa kaldıran Fenerbahçe, kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 27 gol atıp 8 gol yedi.







FENERBAHÇE'DEN SON GELİŞMELER


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Her hoca, her oyuncu için kariyerine kupa eklemek en büyük motivasyondur. Kariyerimizi sonlandırdığımızda CV'mize yazacağımız para değildir, kupadır. Finale kalmak hedef değildir, finale kalıp kupayı kazanmaktır hedef" dedi.


Antalya'da yarın Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak, Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi basın toplantısı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya ilk katılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile takım kaptanı Gökhan Gönül, Türkiye Kupası ile gazetecilere poz verdi. Pereira, yarın akşam finalde tek maç oynayıp kazananın kupayı müzesine götüreceğini söyledi. Finalin kendileri açısından kupa anlamı taşıdığını anlatan Pereira, "Kupa ile ayrılan taraf olmak istiyoruz. Tarihi rekabet var iki takım arasında. İyi oyunculardan kurulu iki takım var. Bu tarihi rekabet, maçı daha anlamlı kılıyor. Mücadeleci bir karşılaşma olacak. Umarım izleyenler için güzel bir gösteri sunabiliriz ve bu kupayla buradan ayrılırız. Yanımda gördüğümüz kupa yarın ki hedefimiz" dedi.


Pereira, gazetecilerin, takımda sözleşmesi bitecek oyuncuların maç motivasyonu hakkında sorusuna ise şu cevabı verdi:


"Her hoca, her oyuncu için kariyerine kupa eklemek en büyük motivasyondur. Kariyerimizi sonlandırdığımızda CV'mize yazacağımız para değildir. CV'mize yazılacak kupadır. Finale kalmak hedef değildir, finale kalıp kupayı kazanmaktır hedef."


'KUPAYI KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ'

Yarın maçta, iyi oyunculardan kurulu, kadrosuyla kaliteli Galatasaray takımının sahada beklediğini anlatan Pereira, sarı kırmızıların ligi tamamladıkları pozisyondan farklı sahaya çıkacağını dile getirdi. Final maçını kazanan takımın kupaya ulaşacağına dikkati çeken Pereira, "Mücadeleci karşılaşma, mücadeleci Galatasaray bekliyorum. Takımımdan beklentim bu mücadeleyi sahaya yansıtmaktır. Kupayı kazanmayı hedefliyoruz" dedi.


GÖKHAN GÖNÜL: GALATASARAY'A SAYGI DUYUYORUZ

Gökhan Gönül ise Galatasaray'a saygı duyduklarını, sarı kırmızılılar için kupanın ayrı önem taşıdığını farkında olduklarını söyledi. İki kulüp arasında yıllardır ezeli rekabet yaşandığını vurgulayan Gökhan Gönül, "Sezon sonuna doğru kaçırdığımız şampiyonluğun ardından, sezona kupayı alıp veda etmek istiyoruz. Ezeli rekabet inşallah yarın sahada da devam eder. Yarın hak edenin kazandığı maç olmasını diliyorum" diye konuştu.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira ile Gökhan Gönül'ün açıklamasının ardından Galatasaray Teknik Direktöru Rieknic ile Selçuk Şahin salona girdi. Salon girişinde iki teknik direktör ve futbolcular tokalaştı. Daha sonra Pereira, Rikenik, Gökhan ve Selçuk Türkiye Kupası ile gazetecilere poz verdi.



RIEKERINK: GERİYE DÜŞMEYE DE PENALTILARA DA ÇALIŞTIK

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise Fenerbahçe ile sezonun final maçını oynayacaklarını dile getirdi. Kupayı kazanmak için ekstra motivasyona sahip olduklarını vurgulayan Riekerink, "Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim hissettiğim, oyunculardan aldığımız enerji taraftarı mutluk etmek ve onlara bir şeyleri geri ödemek istiyoruz. Bakıldığı zaman bu sene bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Benim oyuncularıma söylediğim bir şey var, 'Futbolu bırakıp geriye döndüğünüzde geride kazandığınız kupalar kalıyor' o nedenle bu tip maçlar çok önemli" diye konuştu.


'BENİM GELECEĞİM GÜNÜN KONUSU DEĞİL'

Galatasaray'da göreve geldikten sonraki dönemi değerlendiren Riekerink, 2.5 aylık süreçte Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadıkları maçın önemine dikkati çekti. Bu maçlarla oyuncuların ve taraftarın kendisine güveni arttığını anlatan Riekerink, "Rakibimize saygımla söylüyorum, kesinlikle yarınki maçı kazanacağımıza, tüm futbolcularıma olan inancım tam. Zor bir dönemde göreve geldim. Eğer oyuncularınız size karşı açık değilse, dediklerinizi yapmazsa, hoca olarak bir şey yapamazsınız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugüne bakıldığında benim geleceğim, benim ne yapacağım günün konusu değil. Bugün odaklanmamız gereken, yarın ki final maçı. Çünkü o benim geleceğimden daha önemli" dedi.


Galatasaray'a teknik direktör transferi hakkında söylentilerinin kulağına geldiğini belirten Riekerink, 33 senedir futbolun içerisinde biri olarak bu tip söylentilere alışık olduğunu anlattı. Bu tip söylentilerin futbolda olağan şeyler olarak değerlendiren Riekerink, "Sonuçta yönetimimiz bu zor zamanda benden görev talep etti. Ben de kabul ettim. Yönetimimiz de gelecek sezon için mutlaka planlama yapıyordur. Bu tip haberlerin çıkması, isimlerin olması normaldir. Böyle bir dünyada yaşıyoruz, o yüzden de bu tip haberler hep var. Bununla baş etmeyi bilmemiz gerekiyor. Ben bununla baş etmeyi biliyorum ve oyuncularımın da kesinlikle etkilenmemesini sağlamadım" diye konuştu.


'UZATMA DAKİKALARINA KALMADAN KAZANMAK İSTİYORUZ'

Riekerink, maçı uzatma dakikaları oynanmadan 90 dakika sonunda kazanmak istediklerini söyledi. Maçta her türlü senaryo üzerine çalışma yaptıklarını kaydeden Riekerink, "Kupa finali oynuyoruz. Bunun bir senaryosu da penaltıya kalması. Biz bunun üzerine de çalıştık. Çalıştığımız sadece penaltı değil, futbolda olabilecek her senaryoya çalıştık. Çalıştıklarımız arasında geriye düşme de olabilir. Penaltılar da çalışmalarımızdan birisi" dedi.


Galatasaray'ın Sneijder'i 11 yaşından itibaren tanıdığını aktaran Riekerink, takımda Selçuk İnan ve Hollandalı yıldız gibi maça etki edebilecek futbolcular olduğuna dikkati çekti. Riekerink, mükemmel oyuncuların takım oyununda ekstra bir şey yapabileceğini ve Galatasaray'ın takım olmayı başardığından bahsetti.



Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı izlemek için hemen tıkla. Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe Antalya Stadyumu'nda karşılaşıyor. Mücadelenin en son gelişmelerini, maçtan önemli dakikaları ve canlı maç izleme bilgilerini haberimizden görebilirsiniz. Galatasaray Fenerbahçe maçından tüm detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Canlı maç izle
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce