|

Gazete manşetleri Dünya İnsani Zirvesi'ni konuşuyor

Gazete manşetleri bugün Dünya İnsani Zirvesi'ni konuşuyor. 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi, gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Sizler de dünün en çok merak edilen haberlerini okumak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
08:48 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 05:55 - 24/05/2016 Salı
Diğer

Gazete manşetleri haberimizde. Gündemin en yoğun haberlerini gazete manşetlerinden okuyabilir ve yorumlayabilirsiniz. Dün gerçekleştirilen ve bugün de devam edecek olan Dünya İnsani Zirvesi gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Gündemin en yakın takipçilerinden biri olan Yeni Şafak da bu haberi manşetinden okuyucularına duyurdu. İşte gazete manşetleri...









MİLLİYET



-- İnsanlık için ilk zirve. 60'ı devlet başkanı 164 ülke temsilcisi İstanbul'da "insanlığın acil sorunları"nı görüşüyor. Yardıma her yıl 1 milyar dolar bağış toplanacak.



-- AK Parti kongresiyle başlayan yeni dönemde "partili cumhurbaşkanlığı" için gereken anayasa değişikliği önerisi 101. ve 103. maddelerin yeniden düzenlenmesini içeriyor.



-- İpek Yolu'nu üç koridor üzerinden canlandırmak isteyen Çin, Türkiye'nin de dahil olduğu Orta Koridor'a 8 trilyon dolar yatırım yapacak. TBMM'de İpek Yolu'nun önünü açacak iki dev adım atıldı.



-- Pakistan Borsası Başkanı Nadeem Naqvi, borsanın yüzde 40'ının satışı için çeşitli ülke borsalarıyla iletişime geçildiğini ve Borsa İstanbul'un ön niyet belirttiğini söyledi.



-- Alman ilaç devi Bayer, Amerikan tohum üreticisi Monsanto'yu almak için 62 milyar dolar teklif verdi.



HÜRRİYET



-- Kobani'de YPG'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri ile görüşen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, sürpriz bir şekilde Ankara'ya geldi. Görüşmelerde Rakka'ya yönelik IŞİD operasyonu gündemdeydi.



-- AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, hızlı bir başlangıç yaparak bugün sabah kabineyi açıklayacak. Öğleden sonra da hükümet programının TBMM'de okunması planlanıyor.



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, AB çifte standartlara devam ederse Türkiye'nin Gümrük Birliği dahil AB ile her türlü anlaşmayı askıya alabileceğini söyledi.



-- Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Türkiye'nin Avrupa değerlerinden "nefes kesen hızla" uzaklaştığını belirterek, "Merkel ve AB yönetimleri, Erdoğan'a politikalarının AB üyelik sürecini imkansız hale getirdiğini çok net ifade etmeli" dedi.



SABAH



-- İhracatın desteklenmesi için yeni bir paket hazırlandı. Uzakdoğu ve ABD'ye yapılan ihracatın artırılması için navlun teşviki gündemde. KDV iadeleri de hızlanacak.



-- 100 Ülkede merakla takip edilen Formula E Türkiye'ye geliyor. FIA CEO'su Alejandro Agag, "Aklımda İstanbul'da bir rota var. Boğaz'ı düşünüyoruz" dedi.



-- Milli Piyango İdaresi, şans oyunlarının çekilişlerini canlı olarak yayımlamak için web televizyonu kuracak. Çekilişlerin dijital arşivi de oluşturulacak.



-- CHP'nin Antalya kampında muhalifler parti yönetimini eleştirdi. Muharrem İnce genel başkan adaylığı için imza toplamaya başladı.



-- DAEŞ (IŞİD) militanları dün "rejimin kalesi" olarak anılan Lazkiye'de yedi bomba patlattı. Ceble ve Tartus'ta otobüs duraklarını ve hastaneyi hedef alan intihar bombacıları 145 kişinin ölümüne sebep oldu.



HABERTÜRK



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan İnsani Yardım Zirvesi'nin ev sahibi olarak mesaj verdi: "Kapılarınızı mültecilere açın. BM Güvenlik Konseyi'nde reform şart. Dünya beş'ten büyüktür."



-- Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kendisini patlatan IŞİD'li canlı bomba Yunus Durmaz'ın operasyon yapılmasa AK Parti'nin Ankara'da yapılan kongresinde canlı bomba eylemi yapmayı planladığını söyledi.



-- Türkiye'de üç milyonu aşkın Suriyeli'nin son üç yılda ülkelerine transfer ettiği paranın toplamı 675 milyon dolara yakın. Dünya Bankası verilerine göre, bu rakam 2013'e kadar 10 ila 20 milyon dolarken, son üç yılda 10 kattan fazla artış yaşandı.



-- Merkez Bankası çalışmasına göre kamu yatırımlarının erken teslimi refah artırıyor. Yapılan hesaplamaya göre, teslim süresini dokuz yıldan dört yıla çekmek toplumun tüketim talebinde yüzde 0.69'luk artış yaratıyor.



-- Hayat dışı sigorta şirketlerinin (trafik sigortaları) yükümlülüğünü tümüyle karşılayamama riski olduğunu kaydeden Fitch, küçük şirketlerin yetersiz rezervlerinin ödeme gücü üzerinde baskı yaratabileceğini ve bun da satın alma ve birleşmelere neden olacağına dikkat çekti



Gazete manşetleri bugün Dünya İnsani Zirvesi'ni konuşuyor. 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi, gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Sizler de dünün en çok merak edilen haberlerini okumak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.



#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce