|

Gazete manşetleri oku, 29 Mayıs gazeteler

Gazete manşetlerini okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. İstanbul'un Fethi'nin 563. yılının etkinlikleri kapsamında Yenikapı Miting alanında etkinlikler düzenlendi. Gazeteler ise manşetlerine bu haberleri taşıdılar. Sizler de gündemde olup bitenleri okumak, tüm gelişmeleri incelemek ve gazete manşetlerine göz atmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
09:06 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:16 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

Gazete manşetleri ve gazeteler haberimizde. Son zamanlarda yoğun olan gündem gazetelere de konu oldu. İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı nedeniyle Yenikapı Miting alanında etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yaklaşık 1 milyon insanın katılımıyla gerçekleşti. Gazeteler ise bu dev etkinliği manşetlerine taşıdılar. İşte gazete manşetleri...





30 Mayıs Yeni Şafak Gazetesi






MİLLİYET



-- AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın başbakanlığındaki 65. Hükümet, 453 milletvekilinin katıldığı oylamada 138 ret oyuna karşılık 315 oyla güvenoyu aldı.



-- Mehmet Şimşek, BES'e otomatik katılımda son planı açıkladı: 45 yaş altı çalışan BES'e otomatik katılacak. Asgari katkı 100 TL. İsteyen altı ay sonra çıkacak. 100 milyar lira ek tasarruf sağlanacak.



-- Denizbank ödenmiş sermayesinde 1.5 milyar lira tutarında artırım gerçekleştirerek toplam sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğünü 13.5 milyar liranın üzerine çıkarıyor.



-- Köln'de CHP'nin 19 Mayıs etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu, başkanlık tartışmasına değinerek, "Bedenimizi çiğnemeden, kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaşamayacak" dedi.



-- Birleşmiş Milletler, birkaç gün içinde Libya'dan İtalya'ya geçmeye çalışan 700 mültecinin öldüğünü açıkladı.



HÜRRİYET



-- Avrupa Parlamentosu'nun Perşembe günü oylayacağı 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen metne tepkiler artıyor.



-- Başbakan Yıldırım, "Bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz. 79 milyonun hükümetiyiz" dedi.



-- Bugüne kadar "Arabuluculuk Merkezi"ne 3,000 başvuru yapılırken, bu başvuruların 2,600'ü kısa sürede çözüldü. Şimdi "arabuluculuk"u zorunlu hale getirecek kanunun çıkması bekleniyor.



-- Tekalüf olarak da bilinen İslami sigorta sistemine girenlerin ödedikleri primler faizsiz enstrümanlarda değerleniyor. Tüm primler havuzda toplanıyor, hasarlar ödendikten sonra kalan sigortalılara iade ediliyor. Bu yıl 8,500 sigortalı iade alacak.



-- Karavanla üç hafta Türkiye. Mercedes-Benz Türkiye'nin ilk kadın CEO'su Britta Seeger, eşi ve 14 yaşındaki üçüz çocuklarıyla birlikte Türkiye'yi gezecek. Almanlara "güvenli ülke" mesajı verecek.



SABAH



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paralel Devlet Yapılanması ile PKK arasında fark olmadığını artık görmemiz lazım.



-- Hükümet esnaf için kesenin ağzını açtı. Esnafa 18 milyar liralık kredi paketinin yanı sıra çırak desteğinden Bağ-Kur teşvikine kadar bir dizi reform hazırlandı.



-- Emisyon skandalı Avrupa'da dizel otomobil talebini olumsuz etkiledi. Dizel otomobilin yüzde 50'nin üzerindeki payı yüzde 3.1 gerileyerek yüzde 49.7'ye indi.



-- Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanıma girişimine karşı yüzlerce Türk, Berlin'de yürüyüş düzenledi. 2 Haziran'daki oylamanın Türkiye-Almanya ilişkilerini sarsmasından endişe ediliyor.



HABERTÜRK



-- Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin 563. yıldönümü "Yeniden Diriliş, Yeniden Yükseliş" sloganıyla kutlandı.



-- Binali Yıldırım güvenoyu teşekkür konuşmasında 2023 vurgusu yaptı: "Güzel ülkemiz Türkiye, Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir. Demokrasiyi daha ileri düzeye taşıyacağız."



-- BES 2015 verileri açıklandı. Sisteme 1.2 milyon kişi geldi ancak 743,000 kişi de ayrıldı. Getiri beğenmeyip bir yılda sistemden çıkanların yüzde 39'u 25-34 yaş aralığında.



-- MHP'de çifte kurultay. Genel Merkez'in 10 Temmuz açıklamasına itiraz eden muhalifler, farklı bir tarih belirledi. Olağanüstü kurultayın seçim gündemiyle toplamayacağını savunan muhalifler, 19 Haziran'da tüzük kurultayı çağrısı yapmaya hazırlanıyor.



-- IŞİD'in Türkiye'deki canlı bomba saldırılarının organizatörü olduğu belirlenen Yunus Durmaz'ın teröristlere aylık 120 ile 690 dolar arasında ödeme yaptığı ortaya çıktı.




#Gazete manşetleri
#Gazete manşet
#30 Mayıs Gazete manşetleri
8 yıl önce