|

Gazete manşetleri "Valiler Kararnamesi'ni" konuşuyor

Gazete manşetleri Valiler Kararnamesi'ni konuşuyor. Dün İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Valiler Kararnamesi'ne göre 50 ilin valisi değişirken 22 vali de merkeze alındı. Gazeteler ise bu önemli gelişmeyi manşetlerine taşıdılar. İşte günün gazete manşetleri...

Yeni Şafak
09:06 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:12 - 1/06/2016 Çarşamba
Diğer

Gazete manşetlerini sizler için hazırladık. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Valiler Kararnamesi'nin açıklanmasıyla birlikte gazeteler bu önemli gelişmelerini manşetlerine taşıdılar. İşte günün gazete manşetleri...









MİLLİYET



-- Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD'nin YPG'yle ortak operasyonuna ilişkin olayla ilgili ABD'ye mesaj verdi: İttifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar karşılıklı birer ahittir.



-- Vali kararnamesi ile 22 ilin valisi merkeze alınırken, 24 yeni vali atandı, 26 ilin valisi ise kendi arasında yer değiştirdi.



-- İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ve 190 ülkede faaliyeti olan ödeme sistemi PayPal Türkiye pazarından çıktı.



-- Bilişim Sanayicileri Derneği 2015 yılı verilerine göre, sektör bir önceki yıla göre TL bazında yüzde 18 büyüyerek 83 milyar lirayı aştı. İstihdam gücünü 113,000 kişiye çıkaran sektörün ihracatı da 2.2 milyar TL olarak gerçekleşti.



-- Nusaybin'de teslim olanların sivil olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı, teröristlerin taktik olarak sivil kıyafetler giydiği ve teslim olan PKK'lıların çoğunun da arama kaydının bulunduğu belirtildi.



HÜRRİYET



-- 1915'teki Ermeni tehcirini soykırım olarak niteleyen tasarının yarın Almanya Parlamentosu'nda oylanacak olması diğer Avrupa ülkelerinde "Türkiye mülteci anlaşmasını bozar mı?" kaygısı yarattı.



-- Protestoların üçüncü yıldönümünde Gezi Parkı yine bariyerlerle vatandaşların girişine kapatıldı. Taksim'de dün akşam toplanan yüzlerce kişi "Buradayız. Bir aradayız" yazılı pankart açarak İstiklal Caddesi'ne yürüdü.



-- Türk şirketleri Libya'ya geri dönüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Libya ziyaretinde Türklerin yarım kalmış 18.5 milyar dolarlık projelerinin devamına ve ülkenin yeniden inşasında görev alması konusunda anlaşmaya varıldı.



-- Hazine, Haziran'da 1.9 milyar lira, Temmuz'da 11.2 milyar lira, Ağustos'ta 4 milyar lira iç borçlanmaya gidecek.



-- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "(Türk askerinin Irak'ta bulunması) bize göre kabul edilemez bir tavır. Türkiye'nin Irak'taki bu hukuksuzluğu sona erdirmesini talep ediyoruz. Türkiye ciddi bir şekilde Irak'ın parçalanması sürecinde pastadan pay almak için orada" dedi.



SABAH



-- Ege'de uluslararası çapta düzenlenen Efes-2016 tatbikatı nefes kesti. Son teknoloji ile üretilmiş yerli silah sistemleri gurur tablomuz oldu.



-- Avrupa'nın iki büyük şehri Paris ve Brüksel yanıyor. Fransa'da yeni çalışma yasası protestolarına dün demiryolu işçileri de katılırken, Belçika'da ise kemer sıkma ülkeyi savaş alanına çevirdi.



-- Ekonomi ile Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, kanserojen madde içeren ürünlere karşı denetimlerini artırdı. Son beş yılda kanser riski taşıyan 141,000 ürüne el konuldu.



-- Asya Altyapı Yatırım Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası iklim değişikliği başta olmak üzere stratejik önem taşıyan projelere yatırım desteği sağlanması konusunda işbirliği yapmayı kararlaştırdı.



-- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu: Türkiye ile anlaşma çok yakın.



HABERTÜRK



--Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ermeni soykırımı" iddialarının Almanya Parlamentosu'nda oylamasıyla ilgili "Almanya böyle bir oyuna gelecek olursa ilişkilerimizi zedeler" dedi.



-- Merkez Bankası raporuna göre son yıllarda alınan önlemler ile ülke ekonomisinin küresel şoklara karşı dayanıklılığı güçlendi. Raporda ekonominin istikrarlı büyümeye devam ettiği vurgulandı.



-- Siyasi sorunların Rusya, Suriye, Irak ve Mısır ile dış ticarette dört yıllık faturası 12.6 milyar dolar olurken, turizm gelirindeki 3 milyar dolarlık düşüş de eklenince toplam kayıp 15 milyar doları aştı.



-- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz 10 Temmuz'daki Olağanüstü Büyük Kurultay'la hem tüzüğümüzü değiştirecek, hem de seçim yapacağız. Bunun dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz" dedi.



-- Hazır giyim sektörü 2023'e kadar ihracatını 60 milyar dolara yükseltmeyi, bu süreçte bir milyonu üretimde olmak üzere toplam üç milyon kişiye yeni istihdam yaratmayı hedefliyor.





Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak kimdir? Aydın haberleri Tuğba Yılmaz kimdir? Türkiye'nin 4. kadın valisi Son dakika Valiler Kararnamesi açıklandı! İşte yeni valiler


#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce