|

Günün gazete manşetleri - Yeni kabine manşetlerde

Günün gazete manşetlerini okumak ve manşetleri öğrenmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni kabineyi açıklaması ve listede sürpriz isimlerin yer alması gazete manşetlerine taşındı. İşte günün gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:28 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:34 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer

Gazete manşetlerini sizler için derledik. Yeni kabinenin belli olmasının ardından isimleri değişen bakanlar da belli oldu. Gazeteler ise bu yeni gelişmeleri manşetlerinden okuyucularına duyurdular. Sizler de günün gazete manşetlerini okumak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.









MİLLİYET



-- 65. Hükümet. Dokuz yeni bakan geldi. Dört bakanın yeri değişti. Sekiz bakan liste dışı kaldı. Hükümet programı okundu. Güven oylaması Pazar günü.



-- Yargıtay'ın olağanüstü kurultay kararını onadığı MHP, 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kongre kararı aldı.



-- Piyasalar yeni kabinenin kurulmasıyla birlikte yükselişe geçti. Gün içinde 3 TL'nin üzerine çıkan dolar kabinenin kurulması ve faiz indirimiyle 2.94'lere gerilerken, borsa 79,500 sınırına dayandı.



-- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu "BBB-"den "BBB"ye yükseltti.



-- CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışının aksine Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi önerdi.



HÜRRİYET



-- Yıldırım kabinesi bir yenilikle göreve başlıyor. Hükümet ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Saray'da yapacak.



-- Merkez Bankası dün gecelik borç verme faizini yarım puan indirip yüzde 9.50'ye çekerken, haftalık repo faizi ile gecelik borç alma faizine dokunmadı.



-- Petrol fiyatlarındaki düşüş, son beş yıldır Türkiye'nin en çok ihracat yapan şirketini tahtından etti. İlk sırayı 3.8 milyar dolarlık ihracatıyla Ford aldı. İhracatı 2.9 milyar dolara gerileyen Tüpraş ikinci oldu.



-- Türk sigorta sektöründe yabancıların payı artıyor. Bu alanda yabancı sermaye payı yüzde 72'ye, toplam üretilen prim içindeki payı da yüzde 65'e yükseldi.



-- Türkiye genelinde Nisan'da 106,348 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 9, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.9 azaldı.



SABAH



-- Misyon hükümeti. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'in temel önceliği sistemdeki tıkanıklığa son vermek için başkanlık sistemini getirmek.



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB 30 Haziran'a kadar vize konusunda adım atmazsa, Geri Kabul Anlaşması'na yönelik yasa da TBMM'den çıkmaz.



-- Paranın yeni patronu (Merkez Bankası Başkanı) Murat Çetinkaya, faizi yarım puan daha indirdi. İki ayda bir puana ulaşan indirim ekonomik büyümeye de destek olacak.



-- Emniyet, Paralel Yapı'ya yakın şirketlere teşvik ve kredi musluklarını açan KOSGEB'de operasyon için düğmeye bastı. Haksız teşvik mekanizmasının beyni olan yazılım ihaleleri kapsamında birçok üst düzey gözaltı gerçekleşti.



-- Yunanistan-Makedonya sınırı arasında sıkışıp kalan 10,000 göçmenin Idomeni kampından tahliyesine başlandı. Göçmenler, Selanik'teki tesislere gönderildi.



HABERTÜRK



-- Dün ilk parti Meclis grubuna seslenen Binali Yıldırım, "Atatürk'ün 2023 hedeflerine, muasır medeniyetler seviyesine yürüyoruz. Dostlarımızın sayısını artırıp, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız" dedi.



-- 0.5 puan indirime giden Merkez Bankası'nın PPK metninden "Geniş koridora ihtiyaç azaldı" cümlesini kaldırması FED'e karşı önlem olarak yorumlandı.



-- MİT'e "örtülü silah" yetkisi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle MİT'e görev alanında kullanılmak üzere satın alacağı cihaz, silah ve taşıt gibi taşınır malları "kayıt altına almama" ayrıcalığı verildi.



-- Türkiye ve Ukrayna, iki ülke vatandaşlarının birbirlerinin ülkesine yapacağı ziyaretlerde vizesiz kalış süresini 60 günden 90 güne çıkarılması konusunda prensipte anlaşmaya vardı.



-- ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'in Kobani ve Ankara ziyaretlerinin ardından IŞİD'in elindeki büyük şehirlerin alınması için operasyonlar başladı.



Günün gazete manşetlerini okumak ve manşetleri öğrenmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni kabineyi açıklaması ve listede sürpriz isimlerin yer alması gazete manşetlerine taşındı. İşte günün gazete manşetleri...


#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce