|

İmam hatip okulları Arapça yarışması

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Türkiye'deki imam hatip okulları arası Arapça yarışmalarının finali yarın gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
14:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:07 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen Türkiye'deki imam hatip okulları arası Arapça yarışmalarının Türkiye finali yarın gerçekleştirilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğinin destekleriyle "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında yürütülen ve dün Kızılcahamam'da başlayan yarışmalar yarın sona erecek.



Bu yıl yedincisi düzenlenen Arapça yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 imam hatip lisesi, 917 imam hatip ortaokulu, 4 uluslararası imam hatip lisesi ile 14 Arapça proje okulu başvurdu. Elemelerine yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda öğrenciler, liseler arasında Arapça bilgi, şiir okuma, metin canlandırma, imam hatip ortaokullarında Arapça şiir, hikaye canlandırma ve çocuk şarkıları kategorilerinde ter döktü.



Arapça hat/kaligrafi yarışmasında ise 103 eser yarıştı. Ayrıca bu yıl ilk defa Arapça proje okulları Arapça münazara yarışmalarında elemeler gerçekleştirdi. Arapça yarışmalarının Türkiye finallerine 68 ayrı ilden 400'ü aşkın öğrenci katılacak. Öğrenciler 10 ayrı dalda ilk 3'e girmek için ter dökecek. Arapça yarışmaları, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ve Mezunları Vakfı (MİHVAK) ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğinin (ÖNDER) katkılarıyla gerçekleştiriliyor.



Ödül törenine Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün ve Filistin'den akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve dil uzmanlarının katıldığı yarışmaların seçici kurulunda 35 akademisyen yer alıyor.



Türkiye Finalleri ve Ödül Töreni, Kızılcahamam Swiss International Kongre Merkezi'nde yarın 12.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.



#Din Öğretimi Genel Müdürlüğü
#Mİlli Eğitim Bakanlığı
#MEB
#Arapça yarışması
8 yıl önce