|

İstanbul ve Ankara'da okullar saat kaçta başlayacak? 18 Eylül okul saatleri

Ankara ve İstanbul'da okullar saat kaçta başlayacak? 18 Eylül günü başlayacak olan eğitim ve öğretim yılı içinde İstanbul Valiliği İstanbul ve Ankara Valiliği okul saatlerini açıkladı.

Yeni Şafak
11:46 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:40 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
​İstanbul ve Ankara'da okullar saat kaçta başlayacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
​İstanbul ve Ankara'da okullar saat kaçta başlayacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
İstanbul ve Ankara
Valiliklerden yapılan açıklamayla duyuruldu.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren okul saatleri duyurularının detayları haberimizde. 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan eğitim ve öğretim yılı için geri sayım başladı. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yaşanmaması için yeni kararlar aldı. Alınan karar göre, anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin en erken 08.00'de başlamasına karar verildi.

'da okullar saat kaçta başlayacak?

Valilik'ten yapılan açıklamada, bu yıl da geçerli olacak tekli saat uygulamasının ilk kez uygulandığı 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında özellikle ikili eğitim-öğretim yapan okullardaki öğrencilerin kış aylarında sabah okula çok erken gitmeleri kaynaklı eğitim, öğretim ve ulaşım konularında sıkıntılar ve yakınmaların Valiliğe intikal ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu sorun ve sıkıntıları çözmek amacıyla konunun tarafları olan okul idareleri, veli ve servis taşıyıcıları başta olmak üzere ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde, ilimizde ikili eğitim öğretim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin sabah başlama saatinin daha ileri saate alınmasının uygun olacağı görüşüne varılmıştır.

  • Bu kapsamda, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilimizde ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin en erken sabah 08.00'de başlaması kararı alınmıştır."
'da okullar saat kaçta başlayacak?

Valilik; okulların, öğrenciler için en uygun saatlerde açılmasını sağlamak amacıyla, okul idarecileri, veliler ve servis işletmecileri odası ile de istişare edilerek alınan kararları açıkladı.

  • İkili eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 07:50'de, tam gün eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah 08:30'da açılmasına karar verildiği belirtildi.

Ayrıca, iklim şartları ve güneşin doğuşundaki değişime göre okulların açılış ve kapanış saatlerinin tekrar gözden geçirileceği bildirildi.


#okul saatleri
#İstanbul okul saatleri
#Ankara okul saatleri
#İstanbul Valiliği
#Ankara Valiliği
7 yıl önce