|

İstanbul'da okullar saat kaçta açılacak? İstanbul Valiliği açıkladı

Son zamanlarda tartışma konusu haline gelen saat uygulamasının ardından İstanbul Valiliğinden resmi açıklama geldi. Peki İstanbul'da okullar saat kaçta açılacak?

Yeni Şafak
10:43 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 18/09/2017 Pazartesi
AA
İstanbul'da okullar saat kaçta açılacak sorusu cevabını buldu.
İstanbul'da okullar saat kaçta açılacak sorusu cevabını buldu.

İstanbul'da okulların saat kaçta açılacağı belli oldu. Saat uygulamasının ortadan kaldırılmasıyla birlikte veliler çocuklarının okula gidiş saatinden rahatsız olmuş ve çözüm bulunmasını istemişti. İstanbul Valiliği ise resmi açıklamayı buldu.

İstanbul Valiliği
, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin en erken sabah 08.00'de başlaması kararının alındığını bildirdi.

Valilik
'ten yapılan açıklamada, bu yıl da geçerli olacak tekli saat uygulamasının ilk kez uygulandığı 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında özellikle ikili eğitim-öğretim yapan okullardaki öğrencilerin kış aylarında sabah okula çok erken gitmeleri kaynaklı eğitim, öğretim ve ulaşım konularında sıkıntılar ve yakınmaların Valiliğe intikal ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu sorun ve sıkıntıları çözmek amacıyla konunun tarafları olan okul idareleri, veli ve servis taşıyıcıları başta olmak üzere ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde, ilimizde ikili eğitim öğretim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin sabah başlama saatinin daha ileri saate alınmasının uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Bu kapsamda, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilimizde ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin en erken sabah 08.00'de başlaması kararı alınmıştır."

#İstanbul Valiliği
#Saat uygulaması
#Okullar saat kaçta açılacak?
7 yıl önce