|

İstanbul'da PKK'lı 1 terörist yakalandı

İstanbul'da PKK'lı 1 teröristin yakalandığı bildirildi. Edinilen son bilgilere göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gelen PKK'lı 1 teröristin yakalanarak Nusaybin Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanarak cezaevine konulduğu açıklandı.

Yeni Şafak
21:20 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:24 - 30/05/2016 Pazartesi

İstanbul'da PKK'lı 1 teröristin yakalanarak cezaevine konulduğu açıklandı. Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gelen PKK'lı bir terörist yakalandı. Zanlı, sorgusunun ardından gönderildiği Nusaybin Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanarak cezaevine konuldu.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:



"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda; Mardin İli Nusaybin İlçesinden İlimize gelen ve terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen M.S. isimli şahıs 25.05.2016 günü ilimizde yakalanmıştır.



Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileriyle yapılan görüşmede M.S. isimli şahsın Nusaybin İlçesi Fırat Mahallesinde PKK örgüt mensupları ile birlikte YPS içerisinde silahlı olarak nöbet tuttuğu, hendek ve barikatların yapımında çalıştığı, Örgütün Nusaybin'de kullanmış olduğu bombaları yaptığı, 2 polis memurunun şehit olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı eylemlerde yer aldığı bilgisi edinilmiştir.



Terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarına yönelik, güvenlik güçlerinin sürdürdüğü başarılı operasyonlardan sonra örgütün ağır darbe alması ve çözülme noktasına gelmesi, ayrıca işledikleri suçlardan sonra deşifre olmalarının ardından ilimize gelen terör örgütü mensuplarının kamufle olmaya çalıştıkları anlaşılmıştır.



26.05.2016 günü SEGBİS ile yapılan sorgusunun ardından Nusaybin Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

#İstanbul
#PKK'lı terörist
#Mardin
#Nusaybin
8 yıl önce