|

Kocaeli Cuma namazı vakti - Kocaeli ezan saatleri

Kocaeli Cuma namazı vaktini sizler için hazırladık. Bugün mübarek günlerden biri olan Cuma günü. Vatandaşlar ise camileri doldurup taşıracak. Sizler de Cuma ezanının kaçta okunacağını öğrenmek ve Kocaeli namaz vakitlerini incelemek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:08 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 08:09 - 27/05/2016 Cuma
Diğer

Kocaeli Cuma namaz vakitlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Yeni Şafak ailesi olarak hazırladığımız namaz vakitlerinden ezanın kaçta okunacağını öğrenebilirsiniz. Cuma gününün önemini, anlamını ve Kocaeli Cuma namazı vaktini incelemek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.




SELA nedir?


Hanefilere ve bazı fâkîhlere göre ölüm haberini hısım ve akrabaya, eşe dosta bildirmek caizdir. Günümüzde bu duyuru, müezzinlerin "salâh" okuyuşları ile yapılmaktadır.



Cuma günleri peygamberimize (sav) çokça salavat getirmek sünnettir. Peygamber efendimiz zamanında müezzinlerin cuma günleri yüksek sesle salavat getirmeleri uygulaması yoktur. Fakat her kesin cuma günü peygamber efendimize salavat getirmesi sünnettir.



Bu bakımdan Cuma günleri müezzinlerin minareden yüksek sesle salavat getirmeleri hem insanların salavat getirmelerini hatırlatmak yönünden hem de yoğun olarak çalışan insanlara cuma namazını hatırlatmaları bakımından okunmasında bir mahzur yoktur.



Hadislerle Cuma Namazını Terketmenin Cezası!



(362) Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:



“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Cuma namazına gelmeyen kimseler için:



'Yemin olsun ki; birisine emredeyim insanlara namaz kıldırsın, sonra Cuma namazına gelmeyen kimselerin evlerini kendileri orada iken yakıvereyim istedim' buyurdu."



Müslim 652/254, Ahmed 3743, 3816, 4007, 4295, 4398, Albânî Cami 5142



(363) Abdullah ibni Ömer ve Ebu Hureyre (Radiyallahu Anhum) şöyle dediler:



“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'i şöyle derken işittik:



'Bir takım insanlar Cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah onların kalplerini muhakkak mühürleyecek de kendileri gafillerden olacaklardır!' buyuruyordu."



Müslim 865/40, Nesei 3/88, İbni Hibban 2785, Begavi 1054, Ahmed 2132



(364) Ebi'l-Cağd ed-Damuri (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:



“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):



'Kim, küçümseyerek üç Cumayı peş peşe terkederse, Allah onun kalbini mühürler!' buyurdu."



Ebu Davud 1052, Nesei 1368, Tirmizi 500, İbni Mace 1125



Adana'da, üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Gecesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dualarla idrak edildi.



Kullanım alanı açısından Türkiye'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Sabancı Merkez Camisinde, kandil dolayısıyla düzenlenen programa katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.



Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan ve mevlit okunan programa, kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.



Kentteki bir çok camide, Regaip Gecesi dolayısıyla düzenlenen programlara katılan vatandaşlara, cami çıkışında çeşitli ikramlarda bulunuldu.



Kocaeli Cuma namazı vaktini sizler için hazırladık. Bugün mübarek günlerden biri olan Cuma günü. Vatandaşlar ise camileri doldurup taşıracak. Sizler de Cuma ezanının kaçta okunacağını öğrenmek ve Kocaeli namaz vakitlerini incelemek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

#Kocaeli
#Namaz vakitleri
#Cuma ezanı saati
8 yıl önce