|

KYK bursu ne kadar? 2017 KYK burs başvuruları başladı

KYK bursu ne kadar oldu? sorusunun yanıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir televizyon kanalında verdi. İşte 2017 KYK burs ücreti...

Yeni Şafak
16:23 - 16/10/2017 Monday
Güncelleme: 16:23 - 16/10/2017 Monday
Diğer
KYK burs ücretlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.
KYK burs ücretlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.
kredi ve burs ücretleri ne kadar oldu? sorusu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bit televizyon programında yanıt buldu. Atılan yoğun twitler sonrasından program sunucusunun KYK kredi burs ücretleri hakkındaki sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevap verdi:
"Üniversite öğrencilerine bursu biz 425 liraya çıkardık. Fakat bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 lira oldu" dedi.

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.


KREDİ BURS MİKTARLARI NE KADAR OLACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan;
KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELERDİR?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge)

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
ile ilgili detaylar haberimizde. Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Dolayısıyla öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor.
Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (
) ulaşılabilecek.
#KYK
#KYK kredi
#KYK burs ücreti
#2017 KYK bursu
#e-devlet
#Erdoğan
#KYK bursu
7 years ago