|

Mamak Ramazan’a hazırlanıyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferine uygun etkinliklerle vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanan Mamak Belediyesi, hazırlıklara hız verdi.

Yeni Şafak
10:07 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:08 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer

Her gün farklı mahallelerde kurulacak dev iftar sofralarında bir araya gelecek Mamaklılar, eski Ramazan akşamlarını yaşayacak. Nostaljik Ramazan akşamlarını yaşatmaya hazırlanan belediye ayrıca Ramazan eğlenceleri de düzenleyecek.


Ramazan ayının ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ta iftar vakti ve sonrası düzenleyeceğimiz etkinliklerle bambaşka bir Ramazan ayını hep birlikte yaşayacağız. Mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin oruç açmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.


Geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra binlerce Mamaklı'ya iftar yemeği verecek olan Mamak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca mahallelerde iftar sofrası kuracak. Mahallelerin ortak yerleri belirlenerek kurulacak iftar sofralarında konu komşu bir araya gelecek. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşacak. Demirlibahçe Mahallesi'nde kurulacak iftar çadırıyla her akşam 500 vatandaşa iftar yemeği verilecek.

#Mamak
#Ramazan
#Hazırlık
8 yıl önce