|

Manisa iftar vakti ve sahur saati! Manisa'da oruç saat kaçta açılacak?

6 Haziran 2016 günü başlayacak olan Ramazan ayı için artık sayılı günler kaldı. Manisa iftar saati ve Manisa sahur vakti kaç? sorusu Manisalı vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. İşte Diyanet 2016 Manisa imsakiyesi!

Yeni Şafak
17:40 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:44 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

2016 Ramazan orucu iftar vakti, sahur saati ve imsakiyeyi haberimizde sizlerle paylaştık. Manisa iftar vakti ve sahur saati! İslam'ın ikinci şartlarından olan Ramazan orucunun önemine dair birçok ayet ve hadisler mevcuttur. Mübarek Ramazan ayında milyonlarca Müslüman oruç tutacak. Bu yıl İsveç, Norveç, İzlanda ve Finlandiya gibi kuzey ülkelerinin bazı bölgelerinde oruç yaklaşık 22 saat tutulacak. Müslümanların en kısa süre oruç tutacağı yer ise 9 saat 7 dakika ile Arjantin'in Ushuaia kenti. Bu yılki Dini takvime göreüç aylar 8 Nisan 2016'da başlayacak. Ramazan'ın 1. günü ise 6 Haziran 2016'ya denk geliyor. Ramazan ayının başlangıcı, Ramazan bayramı tarihlerini haberimizde sizlerle paylaştık.





06 HAZİRAN-2016 PAZARTESİ RAMAZAN'IN BAŞLANGICI


01 TEMMUZ-2016 CUMA RAMAZANIN 27.GECESİ


04 TEMMUZ-2016 PAZARTESİ AREFE


05 TEMMUZ-2016 SALI RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)


06 TEMMUZ-2016 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)


07 TEMMUZ-2016 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)





İmsak vaktinden önce, geceleyin niyet edilmesi gereken oruçlar:


Ramazanda tutulamayıp başka zamanda kaza edilen Ramazanda orucu ile her çeşit keffaret orucları, başlanıp ta bozulan nafile orucların kazası ve mutlak olarak adanan

(zamanı belirlenmeyen)

oruclardır.


Bu oruçlar için belirlenen bir vakit olmadığından bunlar için imsaktan önce geceleyin niyet etmek lâzımdır. Bu oruclara tan yeri ağardıktan yani imsak vakti geçtikten sonra niyet edilmez.



Ramadan orucuna akşamdan itibaren kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir. Normal olarak oruca sahur yemeğini yedikten sonra niyet edilir. Ancak sahurda uyanamayıp yeme içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, kuşluk vaktine kadar o günün orucuna niyet edebilir. Yeter ki, imsak vaktinden sonra orucu bozacak bir şey yapmasın.



Sahura kalkmak istemeyen bir kimse akşamdan sonra yarının orucuna niyet edebilir, geceleyin kalkıp tekrar niyet etmesi gerekmez.


Niyet esasen kalb ile olur. Yani geceleyin, yarın oruc tutacağını kalbinden geçiren kimse niyet etmiş demektir. Oruc tutmak düşüncesi ile sahur yemeğine kalkan kimsenin bu düşüncesi de niyettir. Oruca kalb ile niyet etmek yeterlidir.



Bu konuda alimler şöyle der:


#Manisa
#Manisa iftar saati
#Manisa sahur saati
8 yıl önce