|

Multigroup Alanyaspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Multigroup Alanyaspor Süper Lig'e çıktı. PTT 1. Lig play-off finaline Adana Demirspor'u penaltı atışları ile 3-1 yenen Multigroup Alanyaspor Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı başardı.

Yeni Şafak
21:52 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:09 - 27/05/2016 Cuma

PTT 1. Lig play-off finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta Multigroup Alanyaspor, penaltılarda Adana Demirspor'a 3-1 üstünlük sağlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.







Bakan Kılıç, Multigroup Alanyaspor'u tebrik etti


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Multigroup Alanyaspor'u tebrik etti.


Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:


"PTT 1. Lig play - off karşılaşmalarında gösterdiği performansla Spor Toto Süper Lig'e yükselen Multigroup Alanyaspor'u kutluyor ve mutluluklarını paylaşıyorum. Ümit ediyorum ki Multigroup Alanyaspor, PTT 1. Lig'de kazandığı başarıları Spor Toto Süper Lig'de de devam ettirecektir. Spor Toto Süper Lig'e ayrı bir heyecan getireceğine inandığım Multigroup Alanyaspor'un tüm sporcularını, teknik heyetini, kulüp yöneticilerini, turuncu - yeşilli camiayı ve bu başarıda emeği geçen herkesi tüm kalbimle tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.



MAÇTAN NOTLAR


PTT 1. Lig play-off finalinde Multigroup Alanyaspor ile Adana Demirspor arasında Konya'da yapılan maçı yaklaşık 25 bin kişi izledi.



Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nın batı tribünü ve kuzey kale arkası Adana Demirsporlu, doğu tribünü ve güney kale arkası ise Alanyasporlu taraftarlara ayrıldı.



Müsabakaya futbolseverler ilgi gösterirken, statta yaklaşık 25 bin kişi yer aldı. Her iki takım taraftarı da takımlarına büyük destek verdi.



Basın mensupları da maça yoğun ilgi gösterirken, toplamda 154 medya çalışanı maça akredite oldu.



- Geniş güvenlik önlemleri


Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı final maçı için yoğun güvenlik önlemleri alındı.



Müsabakadan önce stat etrafındaki yollar araç trafiğine kapatılırken, taraftarlar üst aramasından sonra içeri girdi.



Taraftarların stada giriş yaptıkları bazı kontrol noktalarında kargaşa yaşanırken, emniyet görevlileri müdahalede bulunarak olayların büyümesini engelledi.




#Adana Demirspor
#Futbol
#Multigroup Alanyaspor
#PTT 1. Lig Play-off
8 yıl önce