|

Nokta İstanbul'a rekor talep! Nokta İstanbul nedir?

İstanbul'un cazibesini dijital dünyaya taşıyan ve 20 gündür satışlarına başlanan ".ist" ve ".istanbul" uzantılı internet adreslerine 20 bin kayıt yapıldı.

Yeni Şafak
20:45 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:51 - 28/05/2016 Cumartesi

İstanbul'un cazibesini dijital dünyaya taşıyan ".ist" ve ".istanbul" uzantılı internet adresleri genel kayıta açılmasının ardından yoğun taleple karşılaştı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, genel kayıta açılan Türkiye'nin tek milli alan adı uzantısı Nokta İstanbul'da rekor yaşandı.



"İlk gelen alır" kuralına göre yapılan satışlarda ".ist" ve ".istanbul" alan adı uzantılarına talep büyük oldu. Satışların başladığı 10 Mayıs'tan itibaren ".ist" ve ".istanbul" alan adı uzantılarına 20 günde 20 bin kayıt yaptırıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ Genel Müdürü Bekir Kaplan, halkın gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "Dijital dünyada İstanbul alan adı uzantılarının gücüne inanarak böyle bir projeye başladık. Şimdi sevinerek görüyoruz ki halkımız da İstanbul adının internetteki gücüne inanıyor. İstanbul alan adı uzantılarına talepler çok yoğun." ifadelerini kullandı.



- Fethin yıl dönümünde kampanya


Öte yandan, Nokta İstanbul'da, 29 Mayıs İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla yeni bir kampanya başlatıldı. ".istanbul" ve ".ist" uzantılarından alana bir de bedava verilecek.



Bu akşam 00:00'da başlayan kampanya 31 Mayıs 23.59'e kadar geçerli olacak. Kampanyaya kayıt operatörleri Atak, İhs Telekom, İsim Tescil, Natro, turhost.com, turkticaret.net katıldı.



Nokta İstanbul nedir?


".istanbul" ve ".ist” İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Digital Medya Ticaret A.Ş. tarafından işletiliyor. "

Nokta İstanbul

" kamu kurumları ve kişisel adresler de dahil, internet kullanıcılarına web adreslerini

.istanbul

veya

.ist

uzantılı kullanma imkânı sunuyor.



İstanbul'un güçlü marka değerini ve dinamik imajını tüm dünyaya yaymayı amaçlayan

Nokta İstanbul

projesi, sadece Türkiye'deki internet kullanıcıları için değil, tüm dünyadaki internet kullanıcıları için tasarlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

Nokta İstanbul

'un bugün itibari ile dünyadaki bütün tescilli markalara, 1 Mart'tan itibaren kamu kuruluşları, vakıf, dernek ve STK'lara, 10 Mayıs'tan sonra tüm bireysel başvurulara açılacağını söyledi.





#alan adı
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#nokta istanbul
#.ist
#.istanbul
8 yıl önce