|

Öğrenciler eserlerini sergiledi

Darende İlçe Kaymakamı Ali Türk ve Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan tarafından açılan Yeniköy Ortaokulu Bilim Fuarı'nda, öğrenciler eserlerini sergiledi.

Yeni Şafak
14:48 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:49 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer

Yeniköy Ortaokulu Müdürü Mehmet Aslan, bilim fuarlarının öğrencilerin kendilerini ifade edebilme adına olumlu bir çalışma olduğunu söyledi. Aslan, “Yeniköy Ortaokulu olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları ve projelerimizin amacı, öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilmesini ve sosyalleşmesini sağlamaktır. 28 adet proje yapıldı, TÜBİTAK'ın bizlere verdiği ödenekle bu projeleri hazırladık. Öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalardan sonra şunu gördük, Türk insanına daha fazla bütçe ve daha fazla imkan verdiğiniz taktirde çok büyük projeler gerçekleştirebilir. Bu projelerde öğrencilerimizden çok bizler bir şeyler öğrendik" şeklinde konuştu.


Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise TÜBİTAK tarafından desteklenen ve ilçede birçok okul tarafından geleneksel hale getirilerek düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Darende ilçesinde bu yıl 14 lise ve ortaokulda 450 projenin sergileneceğini belirtti. İnce, şu ana kadar 12 fuarın gerçekleştiğini, bu hafta içerisinde diğer ikisinin de yapılacağını aktardı.


Darende Yeniköy Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışına Darende Kaymakam Ali Türk, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

#Mehmet aSLAN
#TÜBİTAK
#Durmuş Doğan
8 yıl önce