|

Ordu iftar ve sahur vakti için tıkla - 2016 Diyanet Ordu imsakiye

Ordu iftar ve sahur vaktini öğrenmek için hemen tıkla. Diyanet işleri imsakiye listesini haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. 11 Ayın Sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş oruç ibadetini yapacak ve teravih namazları ile bu özel ayı geçirecek. İftar ve sahur saatlerini merak eden Ordu'lu vatandaşlar haberimizden faydalanabilirler. İşte Diyanet 2016 Ordu İftar ve sahur vakitleri.

Yeni Şafak
21:44 - 31/05/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 18:56 - 31/05/2016 الثلاثاء
Diğer

Ordu İftar ve sahur vakti bilgilerini buradan görebilirsiniz. Diyanet Ordu imsakiyesi yayımlandı. Milyonlarca Müslüman vatandaşın heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi çattı. Oruçların tutulacağı, teravih namazlarının kılınacağı, duaların edileceği ve zekatların verileceği bu mübarek ayda Ordulu vatandaşlar iftar ve sahur saatlerini merak ediyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden Diyanet İşleri'nin 2016 Ordu Ramazan imsakiyesini görebilir ve detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz. İşte Ordu imsakiyesi.





Oruç


“Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi sakınasınız diye size de sayılı günlerde oruç farz kılındı. İçinizden hasta veya yolcu olan başka günlerde sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlara (zorlukla güç yetirebilenlere veya güç yetiremeyenlere) bir yoksulun -günlük- yiyeceği kadar fidye gerekir. Kim gönüllü bir iyilik yaparsa bu kendisi için bir iyiliktir. Eğer bilirseniz orucu tutmanız sizin için daha hayırlıdır. -O sayılı günler- doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur'an'ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa başka günlerde sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor, güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, sizi doğru yola iletmesine karşılık Allah'ı tâzim etmeniz için ve umulur ki şükredersiniz diye -oruçla yükümlü tutup hükümlerini açıklıyor-" (Bakara, 2/183-185).






Üç Aylar'ın Başlangıcı


Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.



Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:



“Recep Allah"ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır."

(Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, I, 423, Hadis No: 1358)



“Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur."

(Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)



“Allah'ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!"



RAMAZAN AYININ FAZİLETİ VE ORUCUN ÖNEMİ


Müslümanlar, ramazan ayına diğer aylardan daha çok önem verirler. Kur'an-ı Kerim, ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır. Bununla ilgili Allah, Bakara suresi 185. ayette: “

Ramazan ayı, insanlara yol gösteren, hidayeti, doğruyu ve yanlışı ayırt edip açıklayan Kur'an'ın indirildiği aydır.

.." buyurmuştur. Ayrıca İslam dünyasında ramazan ayına “Kur'an ayı" da denilmektedir.“Ramazan ayı, insanlara yol gösteren, hidayeti, doğruyu ve yanlışı ayırt edip açıklayan Kur'an'ın indirildiği aydır..." (Bakara suresi, 185. ayet.)Bu nedenle ramzan ayını önemli kılan en önemli etken Kurandır. Bin aydan hayırlı olan kadir gecesinin bu ayda olması ve bu gecede de Kuranın indirilmiş olması ramazan ayı'nı önemli kılmıştır



Ramazan ayını önemli kılan diğer önemli unsur bu ayda oruç tutulmasıdır. Bu ayda Allah'ın bize farz kıldığı oruç dolayısı ile ramazan ayı önem kazanmış ve 11 ayın sultanı olmuştur.



Hamd, bizi (kendisine kulluk edip etmeyeceğimizi )sınamak için yoktan var eden ve varlığından haberdar eden,yaşatan,rızık veren,sayısız nimetlerle donatıp imtihan eden, öldürüp tekrar verdiği nimetlerden hesaba çekmek için diriltecek olan Rabbimiz,ilahımız ve din (ceza ve mükafat)) gününün sahibi olan Allah'a mahsustur.Binlerce Salat-u selam yaratılmışların en şereflisi,enbiyanın serveri, inananların rehberi, iki cihan güneşi, kainatın efendisi Hz.peygamber efendimiz Muhammed Mustafa(s.a.s)'e olsun



Ramazan, kameri aylardan dokuzuncusunun ismi, Müslümanların oruç tutmakla mükellef oldukları, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilen aydır. Ramazan Arapça bir kelimedir. Bu mübarek ay'a Ramazan isminin verilmesindeki hikmet şöyle belirtilmiştir:



1)Ramazan; yaz sonunda, güz mevsiminin evvelinde yağıp yeryüzünü tozdan temizleyen yağmur manasına “ramda", kelimesinden alınmıştır. Bu yağmurun yeryüzünü temizlediği gibi, Ramazan ayı'da mü'minleri günah kirlerinden temizler. Nitekim bir Hadis-i şerifte peygamberimiz(s.a.v);



مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ



“Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." ( Buhari,savm V1) buyurmuştur.



2)Güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızarması anlamında olan “ramad" kelimesinden alınmıştır. Böyle kızgın yerde yürüyenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, meşakkat çekenin içi yanar. Kızgın yerin orada yürüyenlerin ayaklarını yaktığı gibi, Ramazan da mü'minlerin günahlarını yakar, yok eder.



3)Kılıç veya ok demirini inceltip, keskinletmek için iki taşın arasına koyup döğme anlamına gelen “ramd" kelimesinden alınmıştır. Bu ayda Araplar silahlarını bileyip hazırladıkları için bu aya Ramazan ismi verilmiştir. ( Şamil İslam Ansk-Ramazan mad.).



Ordu iftar ve sahur vaktini öğrenmek için hemen tıkla. Diyanet işleri imsakiye listesini haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. 11 Ayın Sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş oruç ibadetini yapacak ve teravih namazları ile bu özel ayı geçirecek. İftar ve sahur saatlerini merak eden Ordu'lu vatandaşlar haberimizden faydalanabilirler. İşte Diyanet 2016 Ordu İftar ve sahur vakitleri.


#Ordu
#Ramazan
#İmsakiye
#Diyanet
#2016 Ordu İmsakiye
٪d سنوات قبل