|

Ramazan ayında pideye zam gelecek mi?

Ramazan ayında pideye zam gelecek mi? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konuların başında "zam" geliyor. Ete, gıdaya ve pideye zam konuları vatandaşların canını sıkarken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı tarafından resmi açıklama geldi. Peki Ramazan ayında pideye zam var mı?

Yeni Şafak
13:44 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:52 - 26/05/2016 Perşembe
Diğer

Ramazan ayında pideye zam var mı? Pide Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Vatandaşlar ise her sene çıkan haberlerin ardından bu sene de pideye zam olup olmayacağını merak ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, vatandaşlar için açıklamalarda bulundu



Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan Ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi." dedi.



Balcı, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim, Denetim ve İstişare Kurulu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katıldı.



Burada konuşan Balcı, Ramazan'da pide fiyatlarının bu yıl değişmeyeceğini söyledi.



Ramazan pidesi fiyatlarının geçen yılki fiyat olan 6 lira olarak belirlendiğini aktaran Balcı, "Oda başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda 2016 yılında Ramazan ayında uygulanacak pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmamasını hususunda odalarımızla mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim bu açıklamış olduğumuz azami 6 lira olan fiyat geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynıdır." diye konuştu.



Balcı, geçen yıl haziran ayında federasyon olarak yaptıkları basın toplantısında açıkladıkları "kilogramı 6 liradan fazla olmayacak" ifadesinin aynısını kullandıklarını aktardı. Balcı, şöyle devam etti:



"Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan Ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi. Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda başkanlarımız maliyet hesabını yaparken, bunu dikkate alarak maliyet hesaplarımı yaptılar."



Ekmeğin zararlı olduğu yönünde söylemleri eleştiren Balcı, "Buğdayın genleriyle oynanmıştır. Bunun için undan yapılan hiçbir şeyi tüketmeyin" şeklinde açıklama yapan kişilerin, ekmek değil lahmacun tükettiğini iddia etti.



Balcı, lahmacunun da undan yapıldığına dikkati çekerek, "Tüketici olan halkımızın da kesinlikle bunun gibi yanlış açıklamalara itibar etmemesi gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.



#Ekmek
#fiyatı
#Kahramanmaraş
#Türkiye Fırıncılar Federasyonu
#Ramazan
8 yıl önce