|

Son Dakika Mardin, Şırnak ve Hakkari'de 12 PKK'lı öldürüldü haberi

Son Dakika Haber - Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 3, Şırnak'ta 6, Hakkari'de 1 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilirken, Şırnak'taki operasyonda çıkan çatışmada 2 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildiği son dakika haberleri arasında. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:04 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 12:28 - 31/05/2016 Salı
Diğer

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkari'deki operasyonlarda dün toplam 12 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:



"* Mardin / Nusaybinde devam eden operasyonda; operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 498dir), operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından beş bina yakılmış (Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 99dur.), 22 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1074tür.)


* Şırnakda devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 474tür.), dört Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 şarjörü ve 2025 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve 15 fişeği, üç el bombası, bir keskin nişancı tüfeği dürbünü ve muhtelif tıbbi malzeme ele geçirilmiş, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından iki bina yakılmış (Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 145tir.), yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1388dir.)


* Diyarbakır / Kulpda, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından ilkokul emniyeti için görevli Geçici Köy Korucu timine bombalı araçla yapılan saldırıda, kaçmaya çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir.


* Şırnakta, icra edilen operasyonda çıkan çatışmada, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.


* Hakkâride icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.


* Batman / Kozlukda, alınan duyum üzerine yapılan aramada, araziye gömülü halde 11 Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 4.470 fişek ve 19 şarjör ile iki sırt çantası ele geçirilmiştir.


* Van / Edremitde, 19 Mayıs 2016 tarihinde icra edilen operasyonda çıkan çatışmada Dönemeç Çayı'na atlayarak kaçmaya çalışan bir bölücü terör örgütü mensubunun cesedi, su kanalında bulunmuştur.


* Irak kuzeyi Metina bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak ve silah mevzileri, icra edilen hava harekatı ile imha edilmiştir.


* Hakkâri / Şemdinlide Mirgesav ve Soğuk Tepe Üs bölgeleri ile Şırnak / Uluderede Beyaz Tepe Üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verilmiştir."



Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılması



Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından ilçeye dönmeye başlayan vatandaşlar için müracaat büroları oluşturuldu. İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasından sonra vatandaşların ilçeye dönüşü sürüyor.



Yüksekova Kaymakamlığı, evlerine dönen vatandaşların sosyal yardım ve zarar tespit müracaatlarını daha kolay yapabilmeleri amacıyla 5 ayrı yerde "Sosyal Yardım ve Zarar Tespit Bürosu" kurdu.



Vatandaşlar, Aile Destek Merkezi, Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Mezarlık Mahallesi'ndeki Gazi ve Cumhuriyet ilköğretim okullarında oluşturulan bürolara başvurarak, sosyal yardım ve zarar tespiti talebinde bulunuyor.



İlçe sakinlerinden Selim Erez, yıkılan evlerinde zarar tespitinin yapılması için müracaatta bulunduklarını belirtti.



Bu arada belediye ekiplerince çarşı merkezinde yol temizleme ve yıkama çalışması yürütülürken, esnaf da iş yerlerini hizmete açmak için hazırlık yapıyor.





#Hakkari
#Mardin
#Şırnak
#Son dakika
8 yıl önce