|

Son dakika Silopi terör saldırısı

Son dakika Silopi Haber - Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Silopi Devlet Hastanesinde tedavileri süren yaralıları ziyaret ettiği son dakika haberleri arasında.

Yeni Şafak
17:28 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 14:30 - 31/05/2016 Salı
Diğer

Son dakika Silopi terör saldırısının detayları haberimizde. Vali Su, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile ilçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının, 10. Cadde'den geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda yaralanan polis memurları ile 6 aylık Yusuf Birlik, kuzeni 1 yaşındaki Yakup Birlik ve 7 yaşındaki Emirhan Sakar'ı hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Beraberindekilerle, saldırının gerçekleştiği yerde de incelemelerde bulunan Su, burada vatandaşlarla sohbet etti.



Su, terör örgütü PKK'nın çoluk çocuk, yaşlı genç demeden, durmadan saldırılarda bulunduğunu, insafsızca ve vahşice masum insanları katlettiğini dile getirerek, "Allah'ın izniyle biz de terörle mücadeleye devam ediyoruz. Terörü bitirene kadar da bu mücadeleye devam edeceğiz. Sizlerin de desteğiyle hep beraber bunun üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.



- "PKK çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden saldırıyor"


AA muhabirine açıklama yapan Vali Su, terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret ettiğini, yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi. Yaralılara acil şifalar dileyen Su, hayatını kaybeden 4 kişiden birinin çocuk olduğunu hatırlattı.



Su, terörü örgütünün haince ve kalleşçe saldırılar yaptığını vurgulayarak, şöyle dedi:



"PKK çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden saldırıyor. Bunların vicdanı, ahlakı ve insafı yok. İnsanlıktan nasipleri yok. Devlet ve hükümet olarak kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Allah'ın izniyle terör örgütü tamamen bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."


Silopi ilçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının, 10. Cadde'den geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda İsa Torlak (68), Ekrem Birlik (52), Davut Yoksul ile 4 yaşındaki Halime Birlik yaşamını yitirmiş, zırhlı araçtaki 5 polis ile aralarında 6 aylık bebeğin de bulunduğu 23 kişi yaralanmıştı.



#Silopi
#Şırnak
#Vali Ali İhsan Su
#Son dakika Silopi
8 yıl önce