|

Türkiye Karadağ maç özeti - Türkiye’den son dakika golü

Türkiye Karadağ maç özeti haberimizde. EURO 2016 maçları öncesinde hazırlık maçına çıkan Türkiye, rakibini 90+4’te attığı son dakika golüyle yendi. Zaman zaman kalemizde pozisyonlar gördüğümüz ve zaman zaman da tehlikeli ataklar oluşturduğumuz maçta, günün kazanılan ismi Emre Mor oldu. Etkili oyunuyla herkesin beğenisini kazanan oyuncu geleceğin yıldızları arasında gösterildi. İşte Türkiye Karadağ maç özeti...

08:43 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:01 - 11/03/2022 Cuma
Diğer
Türkiye Karadağ maç özeti - Türkiye’den son dakika golü
Türkiye Karadağ maç özeti - Türkiye’den son dakika golü

Türkiye Karadağ maç özeti haberimizde. Hazırlık maçları kapsamında Türkiye Karadağ ile karşılaştı. İkinci yarı daha etkili oynadığımız maçta gol 90+4'te geldi. Takımın kazanan isimleri arasında ise Emre Mor yer aldı. Etkili oyunuyla herkesin beğenisini kazanan Emre Mor, çok mutlu olduğunu dile getirdi. İşte Türkiye Karadağ maç özeti…

EMRE MOR HAREKET GETİRDİ

İngiltere maçındaki etkili görüntüsünden uzak görünen Ay-yıldızlılar, maçın son bölümünde rakip kalede etkili oldu. 19 yaşındaki genç yetenek Emre Mor ikinci yarıya Volkan Şen'in yerine oyuna girdikten sonra Milli Takım Karadağ kalesinde tehlikeler yarattı.

MEHMET TOPAL SON SANİYE GOLÜYLE YIKTI

Mehmet Topal 'Türkler otobüse bitmeden maç bitmez' sözlerini hatırlatırcasına maçın son dakikasında sahneye çıktı ve galibiyeti getiren golü attı. Arda'nın ortasında topu fileleri gönderen tecrübeli futbolcu Türkiye klasiğini bir kez daha yaşattı. Bu golün santrası dahi yapılmadı ve ay-yıldızlılar sahadan 1-0 galip ayrıldı.

SON MAÇ SLOVENYA İLE

Antalya Stadı'ndaki maçtan golsüz eşitlikle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri Fransa öncesi son hazırlık maçında 5 Haziran Pazar günü Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da bulunan Stozice Stadı'nda Slovenya ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında yapılan Karadağ karşılaşmasının ilk 11'inde İngiltere müsabakasının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Fatih Terim, deplasmanda oynanan İngiltere maçının ilk 11'inde yer alan Selçuk İnan, Hakan Kadir Balta ve Gökhan Gönül'ün yerine Karadağ mücadelesinde kaptan Arda Turan, genç oyuncu Ahmet Yılmaz Çalık ve Şener Özbayraklı'ya yer verdi.

Kalça ve diz bölgesinde sakatlığı bulunan Gökhan Gönül, maç kadrosuna alınmazken, Hakan Kadir Balta ile Selçuk İnan yedek kulübesinde oturdu.

A Milli Takım, Karadağ müsabakasına Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ahmet Yılmaz Çalık, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Cenk Tosun ilk 11'i ile başladı.

Milli maç kapalı gişe

Antalya Stadı'nda yapılan maçın biletleri haftalar öncesinden tükendi.

A Milli Takım'a 4. kez ev sahipliği yapan Antalyalılar, ay-yıldızlı ekibin Karadağ karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmanın biletlerini yaklaşık 1 ay öncesinden tüketen futbolseverler, 33 bin kişilik Antalya Stadı'nı tamamen doldurdu.

Ay-yıldızlı futbolcuların sahaya Mehter Marşı ile çıktığı anda statta büyük coşku yaşandı.

Devasa pankart

Karşılaşma öncesinde açılan dev pankart büyük beğeni topladı.

Türkiye Futbol Federasyonu sponsorlarından Turkcell tarafından yaptırılan devasa pankart Antalya Stadı'nın doğu tribününün tamamını kapladı. Üzerinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye haritası üzerinde A Milli Takım oyuncularının yer aldığı pankartta "Biz bitti demeden bitmez" yazısı bulundu.


Her koltuğa bir bayrak

Antalya Stadı'nda her koltuğa bir Türk bayrağı bırakıldı.

Karşılaşmanın yapıldığı 33 bin kişilik stattaki her koltuğa Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bir Türk bayrağı konuldu. Tüm stat, kırmızı-beyaz renge büründü.

Ayrıca tüm tribünlerde büyük Türk bayrakları da dalgalandı.

İngiltere maçının 4. hakemi, karşılaşmayı yönetti

Türkiye-Karadağ maçını Almanya Futbol Federasyonundan Daniel Siebert yönetti.

Siebert, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs'ta deplasmanda İngiltere ile yapılan ve A Milli Takım'ın 2-1 kaybettiği maçın da 4. hakemliğini yapmıştı.

Alman hakem, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ilk goldeki ofsaytı göstermek için cep telefonu vermesiyle gündeme gelmişti.

Karadağ'da Kascelan jübile yaptı

Karadağ Milli Takımı'nın deneyimli orta saha oyuncusu Mladen Kascelan A Milli Takım kariyerini Türkiye karşılaşmasıyla sonlandırdı.

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Kascelan, yerini 12. dakikada Aleksandar Scekic'e bıraktı. Kascelan, sahayı takım arkadaşlarının ve taraftarların alkışları eşliğinde terk etti.

Karadağ heyetine yemek

A Milli Takım'ın Karadağ ile oynadığı hazırlık maçı öncesi, Karadağ Futbol Federasyonu onuruna yemek düzenlendi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Regnum Carya Otel'deki organizasyona TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çağlar, Serhat Soysal ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile Karadağ Futbol Federasyonundan genel sekreteri Momir Djurdjevac ve dış ilişkiler müdürü Milovan Djukanovic katıldı.

Servet Yardımcı yemekte yaptığı konuşmada, "Heyecanlı, eğlenceli ve dostça bir maç olacağına inanıyorum. Çok yetenekli bir futbol ülkesisiniz ve pek çok futbolcunuz ülke dışında oynuyor. Yakında bunun büyük başarılara yol açacağına eminiz. Antalya'ya geldiğiniz için tekrar teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Karadağ Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Momir Djurdjevac da, "Bizi bu maç için Antalya'ya davet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ülkeniz Avrupa'nın önde gelen futbol ülkeleri arasında. Federasyonumun Avrupa Şampiyonası'nda başarı dileklerini sizlerle paylaşmak isterim. Zorlu bir grupta başarılı olmanızı diliyoruz." diye görüş belirtti.

Yemek sonrasında karşılıklı plaket takdiminde bulunuldu.

Maçtan dakikalar

4′ Millilerimiz top çeviriyorlar. Maç Türkiye'nin kontrolünde başladı.

9′ Ahmet Çalık'ın kritik müdahalesi önemli bir Karadağ akınını kesti. Maç ortada geçiyor.

11′ Karadağ'da Mladen Kascelan, 11. dakikada kenara geldi ve Türkiye maçıyla birlikte milli takım kariyerini noktaladı.

15′ Kalemizde büyük tehlike. Ahmet Çalık'ın kısa düşen pasında olası golü Volkan Babacan önledi.

35′ Fatos Beqiraj'ın şutunda Volkan Babacan iyi yer tuttu ve önemli bir pozisyonu engelledi.

45′ İlk yarı 0-0 berabere sona erdi.

50′ Fatos Beqiraj önemli gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren 11 numaralı futbolcu Volkan Babacan engelini aşamadı.

60′ Türkiye Karadağ kalesine yüklenmeye başladı. Burak Yılmaz'ın aşırtması üstten auta gitti.

67′ Türkiye Ozan Tufan ile net bir pozisyondan faydalanamadı.

83′ Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

88′ Burak Yılmaz net bir pozisyondan yine faydalanamadı. Yıldız futbolcunun kaleye 2 metre mesafeden yaptığı vuruş üstten auta gitti.

90+4 Sönük geçen maçt sahneye Mehmet Topal çıktı. Soldan gelen ortada iyi pozisyon alan tecrübeli futbolcu. Kaydettiği golle maçın skorunu tayin etti.
#Türkiye
#Karadağ
#Maç özeti
8 yıl önce