|

Valilik Nusaybin bilançosunu açıkladı: 42 PKK'lı teslim oldu!

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde bugün 42 PKK'lının daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
17:33 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 26/05/2016 Perşembe

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde bugün 42 PKK'lının daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.



VALİLİK NUSAYBİN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI


Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde bugün 42 PKK'lının daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Bugüne kadar sürdürülen operasyonların bilançolarının verildiği açıklamada terör örgütü üyelerinin ilçeden çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şöyle denildi:



"İlimiz Nusaybin İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek maksadıyla, 14 Mart 2016 günü başlatılan 'Amaca -7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda;


* 72 gündür devam eden operasyonda; 68 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 384 personelimiz yaralanmış ve 438 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu süre içerisinde operasyon bölgesinde hiçbir sivil hayatını kaybetmemiş, 1 sivil (belediye, itfaiye görevlisi) ise bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanmıştır.


* Operasyonun başladığı 14 Mart 2016 tarihinden itibaren sivil vatandaşlarımızın ilçeden tahliye talepleri dahil her türlü istekleri, ilgili birimlerimiz tarafından karşılanmış, 1755 vatandaşımız Nusaybin'in farklı mahallelerinden tahliye edilmiştir.


* Terör örgütüne müzahir bazı yayın organlarında yer alan; Nusaybin'de sivillerin hedef alındığı, yaşlı, kadın ve çocukların operasyon bölgesinde mahsur kaldığı ve sivil yaralıların olduğu yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamakta olup, vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi gerekmektedir.


* Terör örgütü mensuplarının, Nusaybin İlçesi'nden çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Son 24 saat içerisinde Nusaybin İlçesinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik 4 EYP saldırısı, 2 el bombalı saldırı, 2 ateşli silah saldırısı ve 1 roket atarlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılarda 2 personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz ise yaralanmıştır. İlçenin farklı mahallelerinde silahlı bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas yer yer devam etmektedir.


* Operasyonun başlangıcından itibaren teröristlere yapılan 'teslim ol' çağrıları neticesinde; bugüne kadar teslim olan 26 teröriste ek olarak 26 Mayıs 2016 (bugün) saat 13.30 sıralarında 42 terörist daha güvenlik kuvvetlerimize teslim olmuş, teslim olan teröristlerle ilgili adli süreç takip edilmektedir.


* Güvenlik kuvvetlerimizin 72 gündür büyük bir gayret, fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürdüğü Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu, Nusaybin İlçesi terörist unsurlardan tamamen temizleninceye kadar, sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaya devam edecektir.






GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN TERÖRİSTLERE TESLİM OLUN ANONSU


"Ölümü değil, yaşamı seçin"


Bölücü terör örgütünün köşeye sıkıştığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçleri teröristlere teslim olmaları yönünde anonslar yapıyor.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nusaybin ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda direncini kaybeden terör örgütü PKK üyeleri, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışıyor.



Nusaybin'de çok sayıda teröristin güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından terör örgütünün üst düzey sorumlularının "durum normal değil, arkadaşlar kalsa imha olacak", "yaralılar tedavi edilemiyor", "her yolu deneyerek bölgeden çıkmayı esas alın" şeklinde talimatlarda bulunduğu tespit edildi.



Operasyona devam eden güvenlik güçlerinin gelişmeleri yakından takip ettiği, sivil vatandaşların terör saldırılarından zarar görmemesi için dikkatli ve titiz çalışıldığı belirtildi.



- "Alanınız daraldı, artık sona yaklaştık"


Nusaybin'de köşeye sıkışan teröristlere teslim olmaları yönünde anonslar yapılmaya devam ediliyor. Güvenlik güçlerinin zırhlı araçlardan yaptıkları anonslarda şu ifadeler kullanılıyor:



"Alanınız daraldı, artık sona yaklaştık. Gelin bu işten vazgeçin. Ölümü değil yaşamı seçin. Anonsumuza kulak verin, elinize bir beyaz bez alarak bize doğru yaklaşın. Size asla ateş açılmayacaktır. Bizlere güvenin. Adalet, hayat, yaşam ve aileleriniz sizi bekliyor. Bize ulaştıktan sonra sizin işiniz tamamıyla sivil savcılarla. Güvenlik güçleriyle bir işiniz yok. Dün 25 arkadaşınız Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim oldu, hayatlarını kurtardılar. Kendilerine hiçbir şey yapılmadı. Siz de onlar gibi yapabilirsiniz. Size kesinlikle ateş açılmayacaktır. Bize güvenin. Piyonluğu bırakın, sizi piyon olarak kullanıyorlar. Yıllardır aynı ekmeği yiyor, aynı suyu içiyoruz. Kardeşlerinize, arkadaşlarınıza silah çekmeyi bırakın. Elleriniz havada bulunduğunuz yerden çıkın."



#Mardin
#Nusaybin
#Terör operasyonu
#Teröristler teslim oldu
8 yıl önce