|

Veysi Kaynak kimdir? Yeni Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak biyografisi

Veysi Kaynak kimdir? 65. Hükümet'in açıklanmasının ardından listede yer alan yeni isimler arasında Veysi Kaynak da kendine yer buldu. Kabinede yer alacak yeni isimlerden biri olan Veysi Kaynak’ın da biyografisi sizler için hazırladık. Peki Veysi Kaynak kimdir?

Yeni Şafak
13:37 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 10:42 - 24/05/2016 Salı
Diğer

Veysi Kaynak kimdir? Başbakan Yardımcısı olarak kabinede görev alacak olan Veysi Kaynak'ı sizler için hazırladık. Peki Veysi Kaynak kimdir?





2016 Bakanlar Kurulu listesi açıklandı! Listede sürpriz isimler var Nabi Avcı ne bakanı oldu? Yeni MEB Bakanı kim oldu? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Recep Akdağ yeniden Sağlık Bakanı! Recep Akdağ kimdir? AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, 65. Hükümette Başbakan Yardımcılığı ile kabinede ilk kez görev alacak.Kahmanmaraş'ta 1 Ocak 1962'de doğan Kaynak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Kaynak serbest avukatlık, Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı yaptı.Öte yandan Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkan Vekilliği, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, özel sektörde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinde de bulunan Kaynak, TBMM 23. Dönem Kahramanmaraş milletvekilliğine seçildi.Kaynak, Türkiye - Bahreyn Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı da yaptı.Evli ve 5 çocuk babası Kaynak, Adalet Bakanı yardımcısı görevini de yürüttü.AK Parti'den Meclis'e 25. Dönem Kahramanmaraş milletvekili olarak giren Kaynak, 65. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunacakVEYSİ KAYNAK KİMDİR?1962 Kahramanmaraş' ta doğdu. 1981 yılında Kahramanmaraş İmam- Hatip Lisesinden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.1987 yılında Refah Partisi Kahramanmaraş İl Sekreterliği, 1989-1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılı Ocak - Nisan ayları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı.2001 yılında AK Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.25. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü.2011-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Halen Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi ( IACA ) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.Evli ve beş çocuk babası olan Avukat Veysi Kaynak orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.Veysi Kaynak kimdir? Veysi Kaynak nerelidir? Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'ni açıkladı. Veysi Kaynak kimdir sorusu ise herkes tarafından merak konusu oldu. Sizde haberimizden 65. Hükümet yeni bakanlarının kim olduklarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Veysi Kaynak kimdir? 65. Hükümet'in açıklanmasının ardından listede yer alan yeni isimler arasında Veysi Kaynak da kendine yer buldu. Kabinede yer alacak yeni isimlerden biri olan Veysi Kaynak'ın da biyografisi sizler için hazırladık. Peki Veysi Kaynak kimdir?


#Veysi Kaynak
#65. Hükümet
#Başbakan Yardımcısı
8 yıl önce