|

WhatsApp Web nedir? Whatsapp web nasıl kullanılır?

WhatsApp Web nedir? Whatsapp web nasıl kullanılır? işte bu soruların yanıtını haberimizden yanıtlıyoruz. Hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda kolayca kullanılabilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkındaki ayrıntılı bilgileri haberimizden görebilirsiniz. İşte WhatsApp Web nedir ve nasıl kullanılır? sorularının detaylı açıklamaları.

Yeni Şafak
23:42 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:22 - 31/05/2016 Salı
Diğer

WhatsApp Web nedir? WhatsApp web nasıl kullanılır? Teknoloji'nin hızla gelişmeye devam ettiği günümüzde işlemlerimizi kolaylaştıracak uygulamalar da artış gösteriyor. Özellikle sosyal platformlarda ve mesajlaşma konusunda kullanıcılar hıza önnem veriyor. Günümüzde ise en önemli ve en çok kullanılan programlardan biri de Whatsapp oldu. Dünya genelinde aktif 1 milyara yakın kullanıcı rakamına ulaşan WhatsApp uygulaması İOS, Android ya da Windowsphone işletim sistemli cihazlarda rahatça kullanılabiliyor. Telefonlar haricinde ise WhatsApp WEB formatı devreye giriyor. Kullanıcılar WhatApp Web uygulamasını telefonları ile entegre ederek bilgisayardan whatsapp kullanımını gerçekleştirebiliyor. Whatsapp nedir ve whatsapp web nasıl kullanılır sorusunun yanıtını ve kapsamlı bilgileri haberimizden inceleyebilirsiniz.



i için tıkla



WhatsApp Nasıl İndirilir?


WhatsAppAndroid indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.



Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranızı girdikten sonra bir doğrulama kodu tarafınıza gönderilecek bu kodu girdikten sonra arkadaşlarınız ile sınırsız bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.Akıllı mobil cep telefonlarda bulunması gereken uygulamaların başında gelen WhatsApp'ı, WhatsApp indir adresinden ücretsiz bir şekilde yükleyebilirsiniz.



WhatsApp, artık ek bir uygulamaya gerek kalmadan bilgisayardan kullanılabilir hale geldi Bunun için yapmanız gereken http://web.whatsapp.com adresine girmek. Sistem tamamen tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bu yüzden telefonumuzdan yönetmeye devam ettiğimiz WhatsApp'ı bilgisayarımızın ekranına yansıtabliyoruz. Yani telefonumuzda da WhatsApp'ı aktif olarak kullanıyor olmamız gerekiyor.



Bunun güzel tarafı, vaktinin çoğunu bilgisayarda geçirenler, telefonlarına bağımlı kalmadan mesajlaşabilecekler. Aynı zamanda telefon klavyesine göre daha hızlı yazılabilen bilgisayar klavyesinden yazma rahatlığına kavuşacaklar.



WhatsApp Web'i Çalıştıran Cihazlar Neler?


WhatsApp Web'in çalışabilmesi için ilk şart, Chrome tarayıcı kullanıyor olmanız. Yani Safari, Firefox, Opera gibi tarayıcı kulalnanların bu hizmetten yararlanması içim Chrome'a geçiş yapmaları gerekiyor. Onun dışında iOS cihaz kullanıcıları da bu hizmetten yararlanamıyorlar. Bunun sebebi, Apple'ın getirmiş olduğu platform kısıtlamaları. Yani iPhone kullanıyorsanız, şimdilik bilgisayarınızda WhatsApp kullanamayacaksınız.



Sorunsuz bir şekilde çalıştığı cihazlara bakacak olursak, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia'nın S60 tabanlı versiyonlarını sıralayabiliriz.



Telefonunuzda WhatsApp'ı açın.


Android, Nokia S60 ve Windows Telefonda: Menu> WhatsApp Web'e gidin


iPhone'da:Ayarlar> WhatsApp Web'e gidin.


BlackBerry'de: Sohbetler> Menu> WhatsApp Web'e gidin.


BlackBerry 10'da: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin> WhatsApp Web'e gidin.


Nokia S40'da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin> WhatsApp Web' e gidin.


Telefondan gelen, bilgisayarınızın ekranındaki QR kodunu tarayın.


Telefonunuzda, WhatsApp Web'e giderek Giriş yapılmış bilgisayarlar'ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz.



NOT: Telefonunuzdaki veri kullanımı ücretini azaltmak için WhatsApp Web kullanırken her zaman telefonunuzla bir Wi-Fi ağına bağlanmanızı tavsiye ederiz.



WhatsApp Nasıl Kullanılır?


WhatsApp'ı indirmek ve yüklemek için yapmanız gerekenler; Telefonunuza uygulamayı App Store'den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play'e girin) App Store'u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde Free yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin. Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz. WhatsApp, iPhone dışında blackberry, Nokia ve Android tabanlı telefonlarda kullanılabiliyor. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden!



Whatsapp indirmek için hangi adımları takip etmeniz gerektiği konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun için sizlere farklı yollar göstereceğiz. Yapmanız gereken doğru yeri indirmeniz ve tablet yada telefonlarınıza yanlış yazılımlar yüklemekten kendinizi korumanız olacaktır. Sizler için WhatsApp indirmek her zaman güvenir olacaktır eğer sayfamızı takip ederdi okursanız watsap güvenli şekilde sayfanıza indirmeyi başaracaksınız Mobil Whatsapp indirmek için yapmanız gereken tablet yedek pil sinirden bu linki tıklayarak ilgili sayfaya yönlendirilmek olacaktır Programa onay vermeniz halinde indir yavaşlayacak küçük bir program olduğu için çok kısa sürede telefonunuza inecektir.Facebook kurmak için cep telefonu numaranız kullanıyor yani siz birine WhatsApp bilgilerinizi verdiniz de herhangi bir kullanıcı adı değil cep telefon veriyor olacaksınız.



WhatsApp'ı Android telefonlara indirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.




WhatsApp'ı İOS telefonlara indirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.




WhatsApp'ı Windows Phone telefonlara indirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.




Diğer işletim sistemli telefonlara WhatsApp yüklemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz




WhatsApp Web giriş ve kullanma işlemleri nelerdir?


WhatsApp'ın geliştirdiği bir diğer yenilik olan WhatsApp web ile bilgisayarınızdan internete girerek bu uygulamayı kullanmanız amaçlanmıştır. Bunun için yapmanız gereken işlem, telefonunuzdan WhatsApp'ı açarak sağ üst köşede bulunan ayarlar sekmesine girerek WhatsApp Web yazısının üzerine kıtlamak. Daha sonra bilgisayarınızdan https://web.whatsapp.com/ adresine girerek önünüze çıkan kodu teleonunuzdan taratmanız gerekiyor. Bunu da tamamlayınca artık WhatsApp uygulamasını hem bilgisayardan hemde telefondan kullanabiliyorsunuz.



WHATSAPP WEB KULLANMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ ADRESTEN FAYDALANABİLİRSİNİZ




Sesli Arama özelliğini aktif hale getirme işlemi


Güncelleme henüz Google Play'de yayınlanmadığı için; WhatsApp'ın yeni özelliğini akıllı telefonlarında kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gereken işlem oldukça basit.



Mobil cihazlarından WhatsApp'ın resmi internet sayfasına giren kullanıcılar buradaki download (indir) tuşuna basarak yeni versiyonu cihazlarına yükleyebiliyor.



Yeni özelliğin iOS ve BlackBerry gibi platformlara ne zaman geleceği hakkında ise şu an için resmi bir açıklama bulunmuyor.


WhatsApp sesli arama özelliğini kullanmak için güncellemeye ihtiyaç vardır. Aşağıdaki adresten indirip güncelleyebilirsiniz.





Facebook Messenger ve WhatsApp Birlikte Çalışacak!


Ortaya atılan bu iddiaya göre, Alpha. WhatsApp sitesinden kullanıcılar Facebook hesapları ile WhatsApp'a bağlanacaklar. Kullanıcıların burada Facebook bildirimlerine ulaşma imkanı sağlanacağı gibi hem Facebook Messenger'ı hem de WhatsApp'ı bir arada kullanmaları mümkün kılınacak.



Şu anda bu linke tıkladığımızda hiç bir sonuç alamamamızın nedeni olarak ise henüz deneme aşamasında olduğu ve sadece projeye kayıtlı çalışanlar tarafından kullanıldığı söyleniyor.



WhatsApp'ı satın alan Facebook'un böyle bir yenilik sunması aslında oldukça mantıklı gözüküyor. Ancak baktığımız zaman söz konusu alpha.whatsapp linkinin, WhatsApp'ın web sürümü test edilirken kullanılan test sayfası olma ihtimalide yok değil.



Sesli Arama özelliğini aktif hale getirme işlemi



Güncelleme henüz Google Play'de yayınlanmadığı için; WhatsApp'ın yeni özelliğini akıllı telefonlarında kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gereken işlem oldukça basit.



Mobil cihazlarından WhatsApp'ın resmi internet sayfasına giren kullanıcılar buradaki download (indir) tuşuna basarak yeni versiyonu cihazlarına yükleyebiliyor.



Yeni özelliğin iOS ve BlackBerry gibi platformlara ne zaman geleceği hakkında ise şu an için resmi bir açıklama bulunmuyor.



WhatsApp sesli arama özelliğini kullanmak için güncellemeye ihtiyaç vardır. Aşağıdaki adresten indirip güncelleyebilirsiniz.




Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'da müşteri hizmetleri destek servisini uygulamaya aldıklarını anlatan Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri Departman yetkilisi, “Teknolojinin ilerlemesiyle beraber müşteri hizmetleri çözümlerini WhatsAppüzerinden de vermeye başladık. Çünkü WhatsApp üzerinden müşteri sorunu çözümü telefona nazaran daha pratik ve daha az zaman alıyor. Uğur Soğutma'nın WhatsApp müşteri hizmetleri destek servisine 0530-104-84-87'den ulaşılabiliyor” dedi.



Müşteri memnuniyeti için her zaman daha çok çalıştıklarını belirten yetkililer, “Müşterilerimiz, şirketimiz tarafından sunulan çeşitli iletişim kanallarıyla; şikayetlerini, bilgi taleplerini, öneri ya da memnuniyetlerini kolay bir şekilde iletmekte ve şirketimize erişim sağlayabilmekte. Müşterilerimizin talep ettikleri bilgiye en kısa zamanda ve en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamak için sürekli çalışarak kendimizi geliştiriyoruz. Bu gelişmelerin en sonuncusu günümüzde en yaygın mesajlaşma platformu olan WhatsApp ile müşteri hizmetleri destek servisi. Müşterilerimize bir mesaj kadar yakınız” dedi.



WhatsApp Web nedir? Whatsapp web nasıl kullanılır? işte bu soruların yanıtını haberimizden yanıtlıyoruz. Hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda kolayca kullanılabilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkındaki ayrıntılı bilgileri haberimizden görebilirsiniz. İşte WhatsApp Web nedir ve nasıl kullanılır? sorularının detaylı açıklamaları.


#Whatsapp
#Whatsapp Web
#Whatsapp nedir
#Whatsapp web nasıl kullanılır?
8 yıl önce