|

YÖK seviye tespit sınavları örnek soruları görmek için tıkla

YÖK seviye tespit sınavları örnek soruları yayımlandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca yapılan Seviye Tespit Sınavları'nın örnek sorularının yok.gov.tr adresinden erişilebileceği bildirildi.

Yeni Şafak
18:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca yapılan Seviye Tespit Sınavları'nın örnek sorularının yayınlandığını bildirdi. YÖK seviye tespit sınavı örnek sorularını haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklayarak görebilirsiniz.



YÖK Seviye tespit sınavı örnek sorularını görmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz




Mühendislik (Tüm Mühendislik Alanları)



YÖK, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca yapılan Seviye Tespit Sınavları'nın örnek sorularının yayınlandığını duyurdu. Seviye Tespit Sınavı örnek sorularına www.yok.gov.tr adresindeki duyurular kısmındaki linkten ulaşılabiliyor.



SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ


Yükseköğretim Kurulu tarafından uygulanacak sınavlara ilişkin tüm hesaplama ve değerlendirme işlemleri sınavı yapmakla görevlendirilen Üniversiteler tarafından yapılacaktır. Yükseköğretim Kurulunun yapacağı sınavların değerlendirme işlemlerinde adayların doğru cevap sayıları toplanarak puanları bulunacaktır. Sınavdan sonra yapılan değerlendirme ve analizlerde bir alan testin de hatalı soru bulunduğu takdirde ilgili soru iptal edilerek, ilgili soruyu cevaplayan adayların cevabı doğru kabul edilecektir.



Sınav İtiraz İşlemleri


Sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlar, sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde, Sınav sonucunun yeniden incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların Kurulumuz tarafından resmi olarak açıklanmasından itibaren 5 iş günü içinde http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ adresinden sistem üzerinden itirazlarını yapabileceklerdir. (Adaylar bu işlem için 5 iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesinin belirleyeceği hesaba KDV dâhil 10 (on) TL ücret ödeyecektir.)



Sınav sorularına erişmek isteyen adaylara Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerine göre özel erişim usulünün ve Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümlerine göre ücretlendirmenin geçerli olması koşuluyla sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ adresinden sistem üzerinden sınav sorularına erişimini isteyebilecektir.



(Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye ErişimÜcret Tarifesi hükümleri uyarınca araştırma, inceleme ve diğer maliyet unsunlar ile sair giderler KDV dâhil 50 (elli) TL olarak belirlenmiştir.



Anadolu Üniversitesince belirlenecek belirli gün ve saatte adayın sınav sırasında kullandığı soru kitapçığının aslı, adayın cevap formunun görüntüsü ve cevap anahtarının sınav süresinin 1/3'ü oranında süre verilerek (50 dk.) sorulara erişimin sağlanacaktır.



Özel erişimin münferid ya da belirlenecek sayıdaki ilgiliye aynı salonda gözetmen eşliğinde yapılacaktır.



Sınav Sorularına erişim tarihi Anadolu Üniversitesince belirlenecek olup ilgili süre içerisinde sınav sorularına erişimi talep etmeyen adaylar daha sonraki süreçte bu haktan yararlanamayacaklardır.



Adayın, özel erişim sırasında not alamayacağı, fotoğraf ve video çekemeyeceği ve hazırlanacak tutanağı imzalayacağı; itirazların ise yargı mercilerine yapılabilecektir)




#YÖK
#seviye tespit sınavları örnek soruları
8 yıl önce