|

Ziraat Türkiye Kupası final maçı ne zaman, saat kaçta? Heyecan dorukta!

Ziraat Türkiye Kupası final maçı ne zaman ve saat kaçta oynanacak? Hazırlıklarına devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe maç saatini bekliyor. Her iki takım için de büyük bir önem taşıyan bu dev derbi, bu akşam oynanacak. Taraftarlar ise ATV ekranlarından yayınlanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçının ne zaman oynanacağını merak ediyor. İşte derbinin saat bilgileri…

Yeni Şafak
09:56 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:00 - 26/05/2016 Perşembe
Diğer

Ziraat Türkiye Kupası final maçı ne zaman ve saat kaçta oynanacak? Avrupa Ligi kupalarına gidebilmek son şansını kullanmak isteyen Galatasaray bu dev maçı kazanmak istiyor. Bu sezon istenileni veremeyerek taraftarını hüsrana uğratan Galatasaray'ın 1 yıllık Avrupa cezası da bulunuyor. İddialı kadrosuna göre de ligi 2. sırada bitiren Fenerbahçe'de ise Vitor Pereira'nın kazanı kaynıyor. Peki Ziraat Türkiye Kupası final maçı ne zaman ve saat kaçta?




Galatasaray Fenerbahçe maçı bu akşam saat 21:15'de ATV ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.


Ziraat Türkiye Kupası finaline doğru

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Galatasaray ile yapacakları maçın kaliteli iki takımın mücadelesi olacağını belirterek, zafere ulaşan taraf olmak istediklerini söyledi.



Antalya Stadı'nda yarın yapılacak karşılaşma öncesi Rixos Downtown Antalya Hotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan Pereira, iki takım arasında tarihi bir rekabet olduğuna değinerek, şöyle konuştu:



"Tek bir maç olacak ve sahadan bir takım galip ayrılarak, kupayı müzesine götürecek. Buraya gelene kadar çok sayıda rakiple oynadık. Bu finalin anlamı bizim için bir kupa demek. Buradan kupayla ayrılan taraf olmak istiyoruz. İki takım arasında tarihi bir rekabet var. İyi oyunculardan kurulu iki takımın mücadelesi olacak. Mücadeleci bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Umarım güzel bir gösteri sunar ve bu kupayı kazanarak, buradan ayrılırız."



Portekizli teknik adam, Galatasaray'ın ligdeki performansından farklı bir görüntü çizeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Maçta yarın iyi oyunculardan kurulu, kaliteli bir Galatasaray takımı bekliyorum. Ligi tamamladıkları pozisyondan farklı bir takım olacak. Biz de ligdeki pozisyonumuzdan bağımsız bir karşılaşma yapacağız. Bu bir final karşılaşması. Tek maç oynanacak. Bunun sonunda bir takım kupaya uzanacak. İki takım da çok mücadeleci olacak ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. Mücadeleci bir karşılaşma ve Galatasaray bekliyorum. Umarım benim takımım da bu mücadeleciliği sahaya yansıtır. Takımımdan beklentim bu yönde. İyi bir gösteri sunmak ve buradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz."





- Gökhan Gönül: "Galatasaray'a saygı duyuyoruz"

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Gökhan Gönül ise, kupanın, Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini, kendilerinin ise sezonu kupayla kapatmak istediklerini dile getirdi.



İzleyenlerin keyif alacağı bir maç yapmak istediklerini anlatan Gökhan, "Rakibimiz Galatasaray'a saygı duyuyoruz. Onlar için bu kupanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bizler de sezonun sonuna doğru kaçırdığımız şampiyonluğun ardından sezona kupayı alarak, veda etmek istiyoruz. Yıllardır iki kulüp arasındaki ezeli rekabet, inşallah yarın sahada da keyifli bir şekilde devam eder. İzleyenlerin keyif aldığı, hak edenin kazandığı bir maç olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.



RIEKERINK: GERİYE DÜŞMEYE DE PENALTILARA DA ÇALIŞTIK


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise Fenerbahçe ile sezonun final maçını oynayacaklarını dile getirdi. Kupayı kazanmak için ekstra motivasyona sahip olduklarını vurgulayan Riekerink, "Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim hissettiğim, oyunculardan aldığımız enerji taraftarı mutluk etmek ve onlara bir şeyleri geri ödemek istiyoruz. Bakıldığı zaman bu sene bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Benim oyuncularıma söylediğim bir şey var, 'Futbolu bırakıp geriye döndüğünüzde geride kazandığınız kupalar kalıyor' o nedenle bu tip maçlar çok önemli" diye konuştu.



'BENİM GELECEĞİM GÜNÜN KONUSU DEĞİL'

Galatasaray'da göreve geldikten sonraki dönemi değerlendiren Riekerink, 2.5 aylık süreçte Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadıkları maçın önemine dikkati çekti. Bu maçlarla oyuncuların ve taraftarın kendisine güveni arttığını anlatan Riekerink, "Rakibimize saygımla söylüyorum, kesinlikle yarınki maçı kazanacağımıza, tüm futbolcularıma olan inancım tam. Zor bir dönemde göreve geldim. Eğer oyuncularınız size karşı açık değilse, dediklerinizi yapmazsa, hoca olarak bir şey yapamazsınız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugüne bakıldığında benim geleceğim, benim ne yapacağım günün konusu değil. Bugün odaklanmamız gereken, yarın ki final maçı. Çünkü o benim geleceğimden daha önemli" dedi.


Galatasaray'a teknik direktör transferi hakkında söylentilerinin kulağına geldiğini belirten Riekerink, 33 senedir futbolun içerisinde biri olarak bu tip söylentilere alışık olduğunu anlattı. Bu tip söylentilerin futbolda olağan şeyler olarak değerlendiren Riekerink, "Sonuçta yönetimimiz bu zor zamanda benden görev talep etti. Ben de kabul ettim. Yönetimimiz de gelecek sezon için mutlaka planlama yapıyordur. Bu tip haberlerin çıkması, isimlerin olması normaldir. Böyle bir dünyada yaşıyoruz, o yüzden de bu tip haberler hep var. Bununla baş etmeyi bilmemiz gerekiyor. Ben bununla baş etmeyi biliyorum ve oyuncularımın da kesinlikle etkilenmemesini sağlamadım" diye konuştu.



'UZATMA DAKİKALARINA KALMADAN KAZANMAK İSTİYORUZ'

Riekerink, maçı uzatma dakikaları oynanmadan 90 dakika sonunda kazanmak istediklerini söyledi. Maçta her türlü senaryo üzerine çalışma yaptıklarını kaydeden Riekerink, "Kupa finali oynuyoruz. Bunun bir senaryosu da penaltıya kalması. Biz bunun üzerine de çalıştık. Çalıştığımız sadece penaltı değil, futbolda olabilecek her senaryoya çalıştık. Çalıştıklarımız arasında geriye düşme de olabilir. Penaltılar da çalışmalarımızdan birisi" dedi.


Galatasaray'ın Sneijder'i 11 yaşından itibaren tanıdığını aktaran Riekerink, takımda Selçuk İnan ve Hollandalı yıldız gibi maça etki edebilecek futbolcular olduğuna dikkati çekti. Riekerink, mükemmel oyuncuların takım oyununda ekstra bir şey yapabileceğini ve Galatasaray'ın takım olmayı başardığından bahsetti.




SELÇUK İNAN: KÖTÜ SEZONU İYİYE ÇEVİRME ŞANSIMIZ VAR

Antalya'da oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, kötü bir sezon geçirdiklerini anlattı. Kupa finalinin kendileri için sezonun maçı olduğuna dikkati çeken Selçuk İnan, "Sezonu istediğimiz gibi bitiremedik. Kötü bir sezon geçirdik diyebiliriz, ama bu kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Yarın maçı kazandığımız takdirde hem kupayı kazanacağız, hem de 1 yıllık cezayı da çekeceğiz. Yarın çok önemli maça çıkacağız. Tüm hazırlığımızı yaptık, yarınki maçı bekliyoruz. İnşallah da istediğimiz sonucu alırız" diye konuştu.



'STRES VE GERGİNLİK OLMASI GEREKİR'

Son maçlarda takımının istediği oyunu sahaya yansıttığını ve bunun kadro istikrarı oluşmasından kaynaklandığını belirten Selçuk İnan, Riekerink'in istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştıklarından bahsetti. Gazetecilerin "Takımın genel havası gergin mi, tam konsantre misiniz?' sorusuna Selçun İnan, "Takımda bir gerginlik yok ama doğruyu söylemek gerekirse biraz stres, gerginlik olması gerekir. Bizim için çok önemli bir maç. Hem rahatız hem de bir o kadar konsantre ve gerginiz diyebilirim, iyi anlamda" dedi.



'BU SEZON ÇIKARACAĞIMIZ ÖNEMLİ DERS VAR'

Galatasaray'ın kötü bir sezon geçiren oyunculardan oluşan kadrosunun yarın oynanacak maça etkisi hakkındaki soruya ise Selçuk İnan, büyük maçların sonucunu o anlık performansın da belirleyebileceğini söyledi. Kötü bir sezon geçirilmesine rağmen büyük maçların havasının başka olduğunu vurgulayan Selçuk İnan, "Çok güvendiğiniz oyuncunuz o maçı size çevirebilir. Geçen seneyi üç kupayla bitirdik, çok hedeflerimiz vardı. Bizim düştüğümüz duruma düşen dünya kulüpleri de var. Ben hep geleceğe baktım. Biz bu sezonu iyisiyle kötüsüyle geçirdik. Bu sezondan çıkaracağımız önemli dersler var, camia olarak. Kkulüp olarak bunun üstesinden gelebilecek büyüklükteyiz. Yarın ki maç da bunun için bir fırsat" diye konuştu.



'MADDİ, MANEVİ ÖNEMLİ MAÇ'

Yarın oynayacakları final maçının önemine değinen Selçuk İnan, şunları söyledi:


"Yarınki maç camiayı ilgilendiren bir maç. Çünkü kupanın dışında, Fenerbahçe'yi yenmenin dışında, çekmemiz gereken cezamız var. Maddi, manevi açıdan çok önemli bir maç. Her futbolcu, her maçtan önce bir şeyler düşünür, gözlerini kapattığında mutlaka gol atar. Hissediyorum, tabi ki sadece Fenerbahçe maçı değil, tüm maçlar için böyle his geliyor içime. İnşallah Fenerbahçe maçında da bu hissim gerçekleşir."



'ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAMIZ GEREKİYOR'

Galatasaraylı futbolcuların Avrupa kupasında oynayamayacak olmasının takım arkadaşları üzerindeki etkisinin sorulması üzerine de Selçuk İnan, şöyle konuştu:


"Etkilenmeyiz desem yalan olur. Galatasaray formasını giyen her futbolcu Avrupa'daki takımları yenmek zorunda olduğunu, başarılı olmak zorunda olduğunu bilir. Ben geldiğimde de Galatasaray Avrupa kupalarında yoktu. Hep beraber 4 sene boyunca şampiyonlar liginde oynadık. Şu an kötü bir dönemden geçiyoruz. Bu futbolcuyu etkiler. Çünkü alışık olduğu UEFA'da, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak çok önemli bir şey. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Burası bizim kulübümüz, tekrardan yukarılara taşımak, o başarıları yakalamak için elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım bunun bilincindeyiz. O nedenle yarınki maç çok önemli. En azından bunu bir yıllık süreyle tamamlamamız gerekiyor. Ondan sonra Galatasaray her zaman olduğu yerde, şampiyonlar liginde, UEFA'da, Avrupa kupalarında olacaktır."


#Ziraat Türkiye Kupası
#Final maçı
#Ne zaman
#Saat kaçta?
8 yıl önce