|

Paket Arıtma Tesisleri ile Su Kaynaklarını Değerlendirme

Yeni Şafak ve
12:30 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 7/12/2017 Perşembe
Diğer
Mutlu Makine
Mutlu Makine
İZSU İzmir’de 17 ilçede toplam 29
kurmaya hazırlanıyor. Nüfusu az olan İzmir’in ilçe ve beldelerinde atık suların biyolojik arıtma teknolojisi ile arıtılmasını sağlayacak paket arıtma tesisleri kurulacak.

İZSU, atık suların personel gerektirmeden, minimum alanda otomatik olarak arıtıldığı paket arıtma tesislerinin ilkini Foça'nın Ilıpınar mahallesinde kuracak. Torbalı’daki tesisin bitiminden sonra Aliağa, Urla ve Torbalı’da da paket atıksu arıtma tesisi kurulacaktır.

Atık suyu içme suyuna çeviren atıksu arıtma sistemleri çalışma mantığı da oldukça basit ve herhangi bir kimyasal maddeye maruz kalmadan yapılmaktadır. Peki nasıl çalışıyor bu paket arıtma tesisleri:

Atık sular öncelikli olarak fiziksel arıtmadan geçiriliyor. Evsel atıklar ızgara yapısından geçirilerek atık su içinde yer alabilecek veya tesisin tesisat ve ekipmanına zarar verebilecek iri katı maddelerden temizleniyor. Daha sonra ön çökeltim havuzunda çökebilen maddeler atık sudan uzaklaştırılarak dengeleme havuzuna iletiliyor. Havalandırma aşamasında atık su içerisine oksijen verilerek mikroorganizmaların gelişmesi ve atık su içerisindeki kirletici organik maddelerin bu mikroorganizmalar tarafından parçalanarak tüketilmesi amaçlanıyor. Kısacası atıksu içme suyuna dönüştürülüyor.

İzmir’de kurulması planlanan bu projeye destek veren paket arıtma tesisi ve
imalatı yapan Mutlu Makine San. Tic. ve Ltd. Şti. bu sektörde en kaliteli makine imalatçılarından birisidir. Sadece Türkiye’ye değil yurtdışınada makine imal edip ihraç etmektdirler.
genel müdürü Mustafa MUTLU, “İzmir için böyle bir projede yer almak bizim için çok önemli. Doğal kaynaklarımızın bilinçli ve tasaruflu bir şekilde kullanmayı amaçlayan paket atıksu arıtma tesisleri bizim en çok tecrübe sahibi olduğumuz iş koludur. İzmir için seve seve bu girişimin içinde yer almak istiyoruz. Daha önce sektöründe öncü birçok kurumsal firmaya paket arıtma sistemleri kurduk.
www.mutlumakine.com.tr
web adresimizden yapılacak projeleri inceleyebilirsiniz.” demiştir.

Doğa dostu yenilenebilir enerji ile ilgili her türlü proje desteklenmelidir. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için bu tür girişimlerin devamını diliyoruz.

#yenilenebilir enerji
#doğa dostu
#proje
7 yıl önce