|

Ajanda

00:00 - 7/02/2010 Pazar
Güncelleme: 22:44 - 6/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
Busan Cevahir'de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden olan Güney Kore Cumhuriyeti'nin Busan Belediyesi, Kardeş Şehir İşbirliği'nin 8. yıldönümü nedeniyle 4-9 Şubat 2010 tarihleri arasında Mecidiyeköy, İstanbul Cevahir AVM'de açacağı Busan Fotoğraf Sergisi'nin yanı sıra bir dizi etkinlik de düzenliyor. Sergi Alanında ayrıca; Busanlı Üniversite öğrencileri bir taekvando gösterisi yapacak. Gösteriler bugün 17:00 ile 18:00 saatleri arasında tekrarlanacak. Yapılan etkinlikler ayrıca; Tuzla Özürlüler Merkezi, Darülaceze, Türkan Şoray İlköğretim Okulu, Kore Savaşı Gazileri Derneği ve Kore İlkokulu'da da gerçekleştirilecek.


Caf Caf'ın yeni sayısında balyoz var

Olaylara bambaşka bir bakış açısıyla bakan mizah dergisi Cafcaf bu ay öyle bir sayı çıkardı ki, ilerleyen zamanlarda “Caf Caf'ı bitirme planı” haberleri çıkabilir, Türkiye ile İsrail arasında Kurtlar Vadisi'nden sonra bir de Aşk-ı Memnu gerginliği çıksa nasıl olurduyu düşünmüş Cafcafçılar. Bu sayıda neler yok ki, 'Biz Müslümansız nasıl cami bombalarız Allah Allah?' diye şaşıranlar, rüşvetçileri güvenilir diye fişleyip şaşırtan cuntacılar, duruşma esnasında oyun oynayan savcılar… İsrail büyükelçisini alçak koltuğa oturtanlara Tırcı Balaban afili bir cevap vermiş. Hem 2010 Avrupa Kültür Başkenti proje mantığına hem de darbe heveslilerine müthiş bir eleştiride bulunmuş Caf Caf. Bir proje ile köşeyi dönmek isteyenlerin arasına darbeciler de karışırsa neler olur? Tüm bunların cevabı Caf Caf'ta!


Fransa'ya Demir Atanlar

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Ahmet Sel'in Fransa'daki Türk göçmenlerin bir portresini çizen Demir Atanlar fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Fransa'da faaliyet gösteren Elele Derneği ve Ulusal Göçler Tarihi Kurumu'nun işbirliğiyle gerçekleşen sergi Fransa'da Türkiye Mevsimi çerçevesinde yer aldı. Sergi açılışı öncesinde Elele Derneği Müdürü Gaye Petek'in de katılımıyla Fransa'da Türk Göçü : Nasıl bir kök salma? başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek. Aynı zamanda Nora Şeni'nin Fransa'daki bir işçinin bir Pazar gününü anlatan 'Ya Pazarları?' kısa filmi de göterilecek. 1956 yılında İstanbul'da doğan bağımsız fotoğrafçı Ahmet Sel çalışmalarını belgesel fotoğrafçılık ve portre alanında sürdürüyor. 15 Şubat - 8 Mart 2010.


Yüz yıllık fotoğraf makineleri

İstanbul Ataköy'de bulunan Airport Outlet Center'da “100 Yıllık Fotoğraf Makineleri Sergisi” 12 Şubat'ta açılıyor. Airport Outlet Center, Camera Museum ve Collection Club işbirliği ile gerçekleştirilen sergide Koleksiyoner Hilmi Nakipoğlu'nun 1970'lı yıllardan itibaren topladığı yüzlerce eski fotoğraf makinesi ve fotoğrafçılıkla ilgili malzemeler sergileniyor. Sergide yer alan eserler arasında, 1900'lü yıllara ait el yapımı fotoğraf makinelerine ve günümüze gelene kadar çeşitli marka ve ölçüde yüzlerce fotoğraf makinelerine yer veriliyor. Taşınabilen ve taşınamayan stüdyo tipi fotoğraf makinelerin de yer verilen sergide, çift objektifli makineler, casus makineleri, mini makineler, Leica filmle kullanılan makineler, poloraid filmle kullanılan makineler de görülebilecek. Airport Oulet Center, Camera Museum ve Collection Clup işbirliği ile gerçekleşen sergi 28 Şubat 2010 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.



14 yıl önce