|

Fatih Sultan Mehmet’e Söz verdik

Fatih Sultan Mehmed Han’ın huzuruna giderek onun gibi başarılı çalışmalara imza atacaklarına dair söz veren Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği, yaklaşık bir buçuk sene önce kurulmuş çiçeği burnunda bir oluşum. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Gençler doğru yoldasınız” diyerek destek verdiği dernek, yaptığı çalışmalarla kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 00:47 - 28/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Gençlerin bir araya gelip, hem ülke sorunlarını hem de kendi sorunlarını dillendirip çözüm üretmesi için kurulan gençlik merkezlerine rastlamak mümkün. Ancak sadece kâğıt üzerinde değil, gerçek anlamda aktif bir şekilde faaliyet yürütenler bir elin on parmağını geçmiyor. Yaklaşık bir buçuk sene önce kurulmuş olan Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği ise, bir grup gencin ilk olarak kafelerde başlattığı daha sonra da dernek olmaya karar verdiği ciddi çalışmalara imza atan örnek bir oluşum. “Yerdeki ekmeği öpüp başına koyan gençlik” sloganıyla gençleri kötü alışkanlıklardan alıkoymayı ve unutulmaya yüz tutmuş örf, adet ve geleneklerimizi yeniden yaşamamızı amaç edinen dernek, kısa sürede birçok çalışmaya imza atmış.



DEVLET BÜYÜKLERİNİN MANEVİ DESTEĞİNİ ALDIK


Derneğin Genel Başkanı Hayrettin Yıldız, daha önce birçok sivil toplum kuruluşunda görev almış ve gençlik ile ilgili çalışmalar yapmış bir isim. Kültürümüzden uzaklaşmış ve aile bağları kopmaya yüz tutmuş bir neslin önüne geçmek için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünen Yıldız ve bir grup arkadaşı, kafelerde gençlerle fikir alışverişinde bulunmaya başlamışlar. Sokakları mesken tutmuş çocuklarla diyaloğa geçmişler. Kısa sürede de dernekleşme sürecine girmişler. Dernek kurma kararı verdiklerinde, genç yaşta İstanbul'u fethederek bir çağ kapatıp bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet'in türbesine gittiklerini anlatan Yıldız, "Fatih Sultan Mehmet'in türbesine giderek onun gibi başarılı işlere imza atacağımıza söz verdik" diyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla da görüşerek çalışmalarını anlattıkları ifade eden Yıldız, “Başta Başbakanımız olmak üzere birçok milletvekili ve bürokratın desteğini aldık. Başbakanımız bizi takdir etti. Amacımızı büyüklerimize anlattığımızda bunların yüzde birini Türkiye'deki gençlere yansıtırsanız büyük anlamda bu ülkeye fayda sağlamış olursunuz dediklerinde doğru yolda olduğumuzu anladık” şeklinde konuşuyor.


Yaklaşık 7 ilde çalışmalarını yürüten derneğin kapıları her türden siyasi görüşe sahip gençlere açık. Dernek şimdiye kadar 81 ilde kültür gezileri düzenledi. Dernek merkezlerinde seminerler, gençlerle seviyeli tartışmalar yapılıyor. Kötü alışkanlıklara karşı çalışılıyor. LYS'ye hazırlanan gençlere dersler veriliyor. Yıldız “Buraya hangi görüşe sahip olursa olsun gençlerimiz geliyor. Onlara ne zaman kendinizi kötü hissederseniz biz buradayız diyoruz” diye anlatıyor.



GENÇLER NASİHATI SEVMİYOR


Yıldız, gençlerin nasihati sevmediğini ve somut örnekleri gördükten sonra bazı şeylerin farkına vardığını söylüyor. Derneğin yaptığı çalışmalarla gençlere somut anlamda yol gösterici olduğunu belirten Yıldız “Örneğin bir süre önce sokaklarda yaşayan bir gencin yaşadıklarını kaleme aldığı bir mektup vardı. Bu mektup gençlerimizi ve bizleri çok etkiledi” diyor.



Taşlı sopalı genç görmek istemiyoruz


Hayrettin Yıldız, gençlerin geleceği için herkesin fikir üretmesi gerektiğini düşünüyor. Maddi anlamda hiçbir kazanç beklemediklerini söyleyerek “Üniversitelerde eli taşlı sopalı gençleri artık görmek istemiyoruz. Gençlerin daha çok ön plana çıkarılmasını istiyoruz. Gençlerin bu yüzden bir küskünlüğü var. Gençler makam, mevki istemiyor sadece fark edilmek istiyor. Bir Fatih Sultan Mehmed dünyaya nam saldıysa biz de onların torunlarıyız ve bizler de geleceğin liderleri olabiliriz” şeklinde konuşuyor.


#Hayrettin Yıldız
#Fatih Sultan Mehmed Han
#Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği
9 yıl önce